mselfdestruct Публикувано Октомври 15, 2011 Публикувано Октомври 15, 2011 Надявам се този път да не ми изтрият темата ;д Та имам проблем с паразитния шум ,всичко е свързано правилно ( спойките са здрави и не се допират + със - ) всичко изглежда наред .. шума спира като докосна с ръка - жичката Някой ако има на идея какъв може да е проблема ,нека сподели . Мерси предварително Цитирай
Fallenblood Отговорено Октомври 15, 2011 Отговорено Октомври 15, 2011 паразитен шум, предполагам, в китарата. включи директно китарата в усилвателя. в същия контакт/разклонител да няма други включени неща. как звучи шумът? нискочестотен брум (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Mains_hum_60_Hz.ogg), пищене, гъргорене, тропане, глас задгробен нежно шепне "о, сатана, ти си нашият водач"...? коя "жичка" докосваш? металния корпус на жака на кабела? първото нещо - провери с фазоуказател (фазомерче) контакта. трябва да свети само в едното око на контакта, няма значение коя. в другата дупка, по двете клемички отстрани на контакта, както и по винтове и подобни, ако свети - значи нещо не ти е наред с ел. инсталацията. по емотиконката ";д" съдя, че може и да не знаеш как се работи с фазомерче, затова напомням - трябва да го пипнеш с пръст отзад, докато мериш. пробвай в други стаи и у приятели кво е положението. екранирана ли ти е китарата? пробвай с друг кабел... и т.н. Цитирай
blr Отговорено Октомври 15, 2011 Отговорено Октомври 15, 2011 (Редактирано) ...глас задгробен нежно шепне "о, сатана, ти си нашият водач"... Е, аз от 25 години точно такова чувам, без значение какаво пипам, даже и жичката не го спира . Какъв ще да е моят проблем? Редактирано Октомври 15, 2011 от blr Цитирай
mselfdestruct Отговорено Октомври 15, 2011 Автор Отговорено Октомври 15, 2011 С други кабели е пробвано , екранирана е , в приятели пак е така ,в друг контакт пак е така ,през различни кубета пак е така , шума спира като барна металното за жака да и всякакъв друг метал който барна също спира ;д Цитирай
hand_of_doom Отговорено Октомври 16, 2011 Отговорено Октомври 16, 2011 Предполагам, че китарата е от евтините класове (Squier Bullet Strat и подобни). Поне на Jackson-и не ми го е правило . Иначе същия проблем го имам на моя Squier Bullet Strat, след консултация с ел. инженер предполагаме, че става дума за лошо замасяване на металните части на китарата. Съответно като го пипнеш с ръка, ти играеш ролята на масата и всичко е ок. Има значение и какъв е усилвателят. Иначе съветът, който са ми давали за този проблем, беше да се сложи мини предусилвател непосредствено след китарата (защото шумовете идват и от некачествени кабели) - еднотранзисторна схемичка, която да вдига нивото на полезния сигнал над шумовете Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 16, 2011 Отговорено Октомври 16, 2011 Та имам проблем с паразитния шум ,всичко е свързано правилно ( спойките са здрави и не се допират + със - ) всичко изглежда наред .. шума спира като докосна с ръка - жичката Знаеш ли, и аз като натисна педала и шума се вдига. Чудя се как да го оправя. Разбираш ме за какво говоря нали? - За фиата разбира се..... Този форум не е за гадатели. За да получиш помощ, трябва да се постараеш да бъдеш максимално точен с въпросите си още от първия пост! Добре, че темата се проточи, че да схване човек, четейки няколко отговора за какво иде реч. Постарай се другия път да си по-точен. В противен случай ще се получават пак същите разводнени теми никому ненужни след като ти си решиш проблема. И по темата, след като успях да разбера какво точно те вълнува: http://www.audereaudio.com/FAQ_PUNoise.htm Още малко, така да има: http://www.audereaudio.com/FAQ_PUMag_Gnd.htm Всички китари на които адаптерите не са екранирани имат тоя шум. А екранираните адаптери които се продават са много малко. Поради тази причина всички китаристи които се занимават с музика от много време приемат този проблем за нормален и намират начини как да свирят, така че това да не им пречи. 1 Цитирай
L.K. Отговорено Октомври 16, 2011 Отговорено Октомври 16, 2011 С други кабели е пробвано , екранирана е , в приятели пак е така ,в друг контакт пак е така ,през различни кубета пак е така , шума спира като барна металното за жака да и всякакъв друг метал който барна също спира ;д Щом с пипане обезшумяваш системата значи нейната маса (на цялата система) не е заземена правилно. Проблемът е между жакът на китарата, през кабела, кубето, неговият мрежов филтър, захранващия кабел, контакта и така до трафопоста. В High Gain режим всичко шуми и затова се ползва noise gate. Цитирай
Recommended Posts