Jump to content
Българският форум за музиканти

Wandering Spirit

Подходящ кабинет за MV 3

Recommended Posts

Не че няма пребогат избор на кабинети, но както може би се досещате,6-те 0ма импеданс са проблематични.

Не съм специалист, но на теория зная, че ще свири и с кабинети с различен импеданс, но не зная доколко това би се отразило на звука.След доста търсене се спрях на това http://www.musicworld.bg/bg/c_441/i_4014/Cerwin_Vega_Pro_Audio_112G_DAN_ARMSTRONG.html. 8 ома, 50 вата.

Първият ми въпрос е дали да го купя (дълбоко се съмнявам, че биха ми позволили да пробвам MV 3-то с кабинета на място, питах ги и ми казаха аз да си преценявам), или да се насоча към специално изработен за мен кабинет (не зная доколко е възможна преработка на самата глава за съответния импеданс).

 

Вторият ми въпрос е следният: главата има два чисти канала. Може ли единят от тях да се преработи на драйв канал?

Благодаря!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ето един качествен кабинет, който работи с mv3:

bluelemon

Що се отнася до твърдението, че mv3 има два чисти канала, е половинчато. Когато една китара се включи в микрофонен канал, автоматично влиза в "драйв" режим. Дали ще отговаря на вижданията на изпълнителя е въпрос на субективна преценка.

Ако се иска повече драйв, може да се мушне един

Valvesterix

и да стане супер lead... (говоря само за лампов звук!) .

Може да се мушнат и различни полупроводникови камиончета с цел достигане на опрелен звук.

Накрая може и да се модифицира самия усилвател, но без информация за предполагаем бюджет приказките висят във въздуха.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да започнем с това, че MV3 е направен преди всичко за бас. Единият от каналите донякъде става и за китара, ще видиш в кой от двата звукът ти харесва повече. Това, че е 6 ома не трябва да те вълнува. Не се набутвай с излишни пари за готова колона, няма смисъл. В раздела "продавам" доста често се предлагат празни сандъци в доста добро състояние, за смешни пари. Потърси и един 4 омов говорител и въпросът ти е решен (разликата от 2 ома между глава и говорител не е фатална). Като имаш сандъка може да пробваш с различни говорители докато се спреш на "твоя" саунд.

Добра е да смениш лампите и кондензаторите на главата. Намират се по магазините. Ще потърся и ако ги намеря ще ти подаря 2-3 лампи за тази глава.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Както любезно напомни Fats,тази глава е правена за бас. Предполагам, че онези, които са я модвали, добре знаят какво трябва да се направи, за да стане добре звучаща лампова китарна глава (на семплите на кабинета на bluelemon звучи фантастично, а гледам, че той е с моднато MV 3).Тъй че, бюджета, който бих заделил зависи от конкретно предложение

Share this post


Link to post
Share on other sites

Имам MV3 - моднато. (Пре-амп подобен на Marshall JMP, крайно стъпало и тонкорекции като на Marshall 18W).

Усилвателя успешно може да се ползва и без да се модва , ако се свири чисто или с камиончета. В този си вариант тон корекциите са почти безполезни за китара, драйв почти няма освен когато се усили и е с доста олд скул, 60-тарско звучене.

Недостатъка му според мен е, че е доста ограничен усилвател. Каквото и да въртиш и да правиш звучи по един и същ начин.

 

По въпорса за колоната - работи вече доста време и на 4 и на 8 ома и не съм имал проблеми, като няма огромна разлика в звученето при двете. Марка, модел и говорители вече е въпрос на вкус.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.