metalhammer Публикувано Октомври 7, 2011 Публикувано Октомври 7, 2011 Най после след толкова години се наканих да запиша любимия ми личен амп. Ампа представлява slo 100 клонинг. Използван е half power вариант. 3 предусилвателни лампи jj ecc83 1 за луупа jj ecc83 1 драйверна лампа jj ecc83 крайни лампи рашън NOS 5881 Захранващ трансформатор made in BG тороидален. Изходен жестоко секциониран трансформатор от винтидж ноу нейм амп. (Специални благодарности на един съфорумник той си знае) Колоната е 1х12 винтидж 30 овърсайзд. Микрофоните са шур см57 с един много специален преамп в единия канал. Втори канал sennheiser e MD 421 Двата мика са паннати по 100 % ляво и 100% дясно ако искате да ги чуете по отделно трябва да си пускате само ляво или само дясно. Моля абстрахирайте се от свиренето на някои семпли не е имало никаква подготовка за нищо всичко е примависта. Като начало чиста китара. American Vintage '62 Stratocaster® Reissue нек адаптер fender-62-neck Les Paul Standard Faded 2006 (seymour duncan antiquity humbuckers) нек адаптер gibson-lp-neck Highway One™ Stratocaster® Нек с повече напърчен гейн на клиин fender-highway Моля бъдете снизходителни към свиренето всичко е правено за фън без никаква подготовка Специални благодарности на собственика на студиото! 2 Цитирай
metalhammer Отговорено Октомври 7, 2011 Автор Отговорено Октомври 7, 2011 Les Paul Standard Faded 2006 (seymour duncan antiquity humbuckers) нек адаптер с пръсти My lingibson-lp-neck Gibson-es175 gibson-es175 Gibson-es335 gibson-es335 Последните 2 семпъла са от уважаван наш съфорумник! Цитирай
metalhammer Отговорено Октомври 7, 2011 Автор Отговорено Октомври 7, 2011 Винтидж крънч с по малко гейн и с леко обран презенс. fender-62 gibson-lp Същите семпли, обаче десния канал е фейзинвърт-нат: Fender 62 Vintage Crunchhttp://babythomas.name/Metalhammer/SLO1000Clone/fender-62-vintage-crunch-PI.mp3 Gibson LP Vintage Crunchhttp://babythomas.name/Metalhammer/SLO1000Clone/gibson-lp-vintage-crunch-PI.mp3 Забравих да спомена нагоре, че друга по голяма част от семплите са изсвирени от собственика на студиото също уважаван наш съфорумник. (само най некадърните са мои) Цитирай
metalhammer Отговорено Октомври 7, 2011 Автор Отговорено Октомври 7, 2011 Следващите семпли са крънч на макс и хайгейн на 12 часа. Корекциите са напълно еднакви за двата канала. Highway One™ Stratocaster бридж със сеймър дънкан даймбъкер fender crunch fender hi-gain Същите семпли, обаче десния канал е фейзинвърт-нат: Fender Crunchhttp://babythomas.name/Metalhammer/SLO1000Clone/fender-hi-gain-1-PI.mp3 Fender High Gain Les Paul Standard Faded 2006 (seymour duncan antiquity humbuckers) Бридж gibson-crunch gibson hi-gain Същите семпли, обаче десния канал е фейзинвърт-нат: Gibson Crunchhttp://babythomas.name/Metalhammer/SLO1000Clone/gibson-crunch-PI.mp3 Gibson High Gainhttp://babythomas.name/Metalhammer/SLO1000Clone/gibson-hi-gain-PI.mp3 Цитирай
metalhammer Отговорено Октомври 7, 2011 Автор Отговорено Октомври 7, 2011 И накрая всъщност първото което записахме на майтап FenderCrunch Fender HiGain GibsonCrunch GibsonHiGain fender gibson Още веднъж да благодаря на моите приятели за студиото и за семплите и за търпението цял един ден. п.с. Понеже шура е доста по лошия микрофон му дадохме шанс с един много добър преамп Soundman Professional Microphone Preamlifier N72 Семплите са сурови и няма никаква обработка! Цитирай
bghack Отговорено Октомври 7, 2011 Отговорено Октомври 7, 2011 Евала. Стархотен тон. Наскоро и аз правих подобен модул. Но беше по поръчкаи г веднага го пратих и не успях да го запиша.Евентуално ако си го направя и за себе си ще пусна семпли. Иначе страхотно устройство. Цитирай
metalhammer Отговорено Октомври 7, 2011 Автор Отговорено Октомври 7, 2011 Мерси! Значи само да вметна някой хора казаха че нямало бас, ампа има бас за целия китайски народ. Умишлено е орязан защото това са семпли готови да влизат в микс за запис. За съжаление повечето от хайгейн настройките съм ги направил по собствен вкус или както го настройвах когато свирехме наживо: бас на 9 часа мидл на 13,5 требл 13,5 презенс на макс диип на 8,5 часа Цитирай
MR_STENCH Отговорено Октомври 7, 2011 Отговорено Октомври 7, 2011 Добре обажда . "Липсата" на бас може да се обясни с малък проблем в записа. Двата канала са в противофаза и затова звучи кофти. Цитирай
serengeti Отговорено Октомври 8, 2011 Отговорено Октомври 8, 2011 Супер е,мисля че това е ампа на който цъкнах за 2 минути преди няколко месеца,мога да кажа че е ебати къртача!!!!Мощен плътен тон,запомнящ се.Незнам какъв бас ви липсва,на мен ми е супер.Може би ако си "bedroom" китарист-да,но усилен с банда този амп удря яко "под капачките" и се откроява доста добре без да ти се надува главата. Цитирай
TONY Отговорено Октомври 8, 2011 Отговорено Октомври 8, 2011 Най-добре ми звукнаха семплите с джази свиренето на клийн. (явно и свирещият допринася те да са най-добри) След това нормалните клийн. Хай-гейна горе-долу, крънча - не ми допадна особено. Има някакви неприятни високи на драйв семплите. ( поне за моите уши, може да са кофти, не знам) ето един сло как звучи Цитирай
Recommended Posts