Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем китара+компютър


Smashing Down

Recommended Posts

Здравейте,

Купих си китара :) прочетох какви кабели, жакове да си купя и си ги купих. Свързах китарата в дупката за микрофон, а слушалките в другата. Пускам си програмата Гитар риг и китара не се чува, чувам самия себе си все едно има пуснат микрофон. Къде греша?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-напред грешиш, че не си прочел 500-те подобни теми в раздела. Дай повече информация. По описанието от теб мога само да гадая, но да не би да ползваш лаптоп, който има вграден микрофон. Тогава трябва да си поиграеш с настройките на звука, за да избереш правилният вход за input.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно с лаптоп съм на уиндоус 7, до сега си играх с настройките и нещо не става. Какво инфо ти трябва, все едно я няма китарата не е да се чувам и аз и китарата. Изобщо нощо не се чува от китарата. Чисто нова е да не би да трябва да я пусна по някакъв начин :) Коерт Х1 е китарата, кабела е моно а жака стерео може ли да е от това?

Редактирано от Smashing Down
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За гитар риф китарата се включва в line-in изхода (синичкия), наглася се line-in да е на запис и се заглушава миркофона. На лаптоп не знам дали ще стане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.