Jump to content
Българският форум за музиканти

Имам едно малко тъпичко въпросче....


Recommended Posts

Така имам една класическа китара която естествено е с найлонови струни. Та мисълта ми е дали мога да и сложа метални струни? Каква ще е реакцията върху грифа? Защото все пак найлоновите струни имат по-малък опън. Другият вариант е, да речем, като сложа метални струни да свиря в ми бебол или ре настройка. Тогава би трябвало да няма проблеми, но искам да Ви питам първо Вас. Не ми представлява проблем това, че е широк грифа и т.н. Също така и звука който търся не очаквам да е най-великия, зашото ако беше така щях да си купя готова акустична китара с метални струни. Та това ми е въпроса: може ли да сменя стрните без да има последствия за грифа? Може, пак казвам, настройката да е в бемол или ре за по-малък опън.... Успех на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж това е нещо което не съобразих. Явно и това може да е проблем. Явно ще трябва да събера доста положителни мнения за да почна начинанието!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Класическа китара с метални струни :nono: = монголски лък, или отлепено магаре ... с две-три думи : НЕ СИ ПРАВИ ЕКСПЕРИМЕНТИ!

 

Поздрави!

Герги

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип може, но дали има смисъл. Даже да сложиш по-тънки метални струни (0.10), които няма да огънат грифа, ще ти стане по-трудно да свириш в сравнение с пластиковите. Струните ще бъдат високи, от там и нуждата от по-силно натискане. Гарантирано ще правиш киксове, поне в началото. В никакъв случай няма да имаш по-добър звук на инструмента, по-скоро ще дрънчи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ :surprise::wallbash::slap::nono: - нямама какво повече да кажа!

 

Герги

 

П.П. : Абре хора! Нема ли да се замислите най-накрая, че ако "пластмасовите" кухарки (класическите китари) бяха пригодени за метални струни щяха въобще да съществуват ... както и обратното :rolleyes:

Редактирано от Георги Тотев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това беше просто въпрос, на който някои хора отговориха малко по-правилно, други не толкова ... Както и да е. Колко му е да се каже " Не става зашото така и така.." И това е. Дали има смисъл, дали няма смисъл и т.н. не беше желан отговор на моят въпрос. Темата за коша, благодаря на отзовалите се с КОНКРЕТЕН отговор!

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.