каменов Публикувано Октомври 5, 2011 Share Публикувано Октомври 5, 2011 Така имам една класическа китара която естествено е с найлонови струни. Та мисълта ми е дали мога да и сложа метални струни? Каква ще е реакцията върху грифа? Защото все пак найлоновите струни имат по-малък опън. Другият вариант е, да речем, като сложа метални струни да свиря в ми бебол или ре настройка. Тогава би трябвало да няма проблеми, но искам да Ви питам първо Вас. Не ми представлява проблем това, че е широк грифа и т.н. Също така и звука който търся не очаквам да е най-великия, зашото ако беше така щях да си купя готова акустична китара с метални струни. Та това ми е въпроса: може ли да сменя стрните без да има последствия за грифа? Може, пак казвам, настройката да е в бемол или ре за по-малък опън.... Успех на всички! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
n1k0 Отговорено Октомври 5, 2011 Share Отговорено Октомври 5, 2011 Незнам за грифа, ама аз съм виждал отлепен бридж на такъв тип китара с поставени метални струни... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
каменов Отговорено Октомври 5, 2011 Автор Share Отговорено Октомври 5, 2011 Виж това е нещо което не съобразих. Явно и това може да е проблем. Явно ще трябва да събера доста положителни мнения за да почна начинанието! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 5, 2011 Share Отговорено Октомври 5, 2011 И аз съм виждал. И съм чувал за още такива. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Тотев Отговорено Октомври 6, 2011 Share Отговорено Октомври 6, 2011 Класическа китара с метални струни = монголски лък, или отлепено магаре ... с две-три думи : НЕ СИ ПРАВИ ЕКСПЕРИМЕНТИ! Поздрави! Герги 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockfire Отговорено Октомври 6, 2011 Share Отговорено Октомври 6, 2011 Подкрепям Георги! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fats Отговорено Октомври 6, 2011 Share Отговорено Октомври 6, 2011 По принцип може, но дали има смисъл. Даже да сложиш по-тънки метални струни (0.10), които няма да огънат грифа, ще ти стане по-трудно да свириш в сравнение с пластиковите. Струните ще бъдат високи, от там и нуждата от по-силно натискане. Гарантирано ще правиш киксове, поне в началото. В никакъв случай няма да имаш по-добър звук на инструмента, по-скоро ще дрънчи. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Тотев Отговорено Октомври 6, 2011 Share Отговорено Октомври 6, 2011 (Редактирано) ^ - нямама какво повече да кажа! Герги П.П. : Абре хора! Нема ли да се замислите най-накрая, че ако "пластмасовите" кухарки (класическите китари) бяха пригодени за метални струни щяха въобще да съществуват ... както и обратното Редактирано Октомври 6, 2011 от Георги Тотев Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
каменов Отговорено Октомври 6, 2011 Автор Share Отговорено Октомври 6, 2011 Това беше просто въпрос, на който някои хора отговориха малко по-правилно, други не толкова ... Както и да е. Колко му е да се каже " Не става зашото така и така.." И това е. Дали има смисъл, дали няма смисъл и т.н. не беше желан отговор на моят въпрос. Темата за коша, благодаря на отзовалите се с КОНКРЕТЕН отговор! 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts