Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за страт тремоло


Recommended Posts

Здравейте,

 

тия дни, докато чакам да ми направят дръвцето за блокиране, реших да се побъзикам с тремолото - да пробвам някой от другите методи за блокиране, да видя как ще е. Казаха ми, че един от вариантите е да се затегнат 6-те винта от горната страна на тремолото. Та пробвам аз - завивам, завивам, ама все не се затягат; не че са хлабави, или нещо такова, но просто не се достига до някаква точка, след която вече не може да се стяга - сякаш винтовете превъртат.

 

Въпросът ми е дали това е нормално - да не би да съм разширил дупките от пренавиване (не че съм се престаравал много, ама знае ли човек, може тия конкретни дупки да са чувствителни - тва пък как прозвуча... :) ), или пък дизайнът на този тип тремоло е такъв, че не може да се затегнат до някакъв абсолютен край.

 

Принципно пробвах и с махнати, и с поставени пружини (3 бр.), като май единия път стегнах винтовете, до колкото можеше, и след това поставих пружините - съмнявам се тия пружини да са толкова яки, че да изкъртят 6 винта, ама, с риск да се повторя, знае ли човек...

 

Благодаря

Peace

 

P.S. Не бях сигурен дали темата е за тук, или за "Китара", моля да се премести при нужда :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето аз как оправих проблема:

7892883996273298471317816733aHIlb7DCIh6LDtITRTA1.JPG

Не, не става дума за стъдовете(ако не го считаш за решение). Виж в дупките от винтовете. Преди като винтовете превъртаха в тези дупки, им напъхах клечки за зъби с малко лепило, чупех ги, за да са равни на тялото, и завивах отгоре винтовете. Поне не превъртат.

Едит: Aко основата на тремолото ти е от мек метал, е възможно ако натегнеш въпросните винтове прекалено много, да ти останат вдълбнатини в самото тремоло.

Редактирано от Lord Shredulous
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

[полуоффтопик]

 

Абе клечките за зъби не са ли много твърди за целта, аз винаги съм действал с кибритени клечки. Не е ли по-удачно... :unsure:

 

[/полуоффтопик]

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе ся поръчках още малко и ми се струва, че винтовете не са чак толкова хлабави - прилично си влизат, без много луфт, просто не могат да се стегнат до край и превъртат. Трябва ли задължително да не са превъртели, или може и така да карам? Все пак тремолото ще е блокирано и няма да има движение по него... ама пък да не би в някакъв момент да опуснат, а?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо ти е да ги натягаш тях,натегни двата отзад,които регулират пружините да опре тремолото до тялото и това е,поне аз така направих.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, в крайна сметка така ще направя. Обаче се притеснявам дали това, че 6-те винта са превъртели, няма да окаже негативно влияние в някакъв момент - да си играя ли да им наливам лепило и клечки в дупките, или не - защото незнам какво е напрежението/усилието върху тях.

А иначе и в strat-talk ми казаха да не пипам 6-те винта... вече няма, обещавам... :whistle:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите. Проблемът е решен - налях лепилце + клечки в 6-те дупки, за да не превъртат винтовете, сложих 2 малко по-къси и по-стегнати пружини (общо са 3 - едната от старите + двете нови) и завих двата винта за пружините докрай. Пробвах се да сложа и дървено трупче, но се получи малко като в лафа "3 пъти го режа, а то все късичко идва"... :icon_shithappens: пък нямах много мат'рял за експерименти... :) ама и така е супер

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.