n1k0 Публикувано Октомври 5, 2011 Share Публикувано Октомври 5, 2011 Здравейте, тия дни, докато чакам да ми направят дръвцето за блокиране, реших да се побъзикам с тремолото - да пробвам някой от другите методи за блокиране, да видя как ще е. Казаха ми, че един от вариантите е да се затегнат 6-те винта от горната страна на тремолото. Та пробвам аз - завивам, завивам, ама все не се затягат; не че са хлабави, или нещо такова, но просто не се достига до някаква точка, след която вече не може да се стяга - сякаш винтовете превъртат. Въпросът ми е дали това е нормално - да не би да съм разширил дупките от пренавиване (не че съм се престаравал много, ама знае ли човек, може тия конкретни дупки да са чувствителни - тва пък как прозвуча... ), или пък дизайнът на този тип тремоло е такъв, че не може да се затегнат до някакъв абсолютен край. Принципно пробвах и с махнати, и с поставени пружини (3 бр.), като май единия път стегнах винтовете, до колкото можеше, и след това поставих пружините - съмнявам се тия пружини да са толкова яки, че да изкъртят 6 винта, ама, с риск да се повторя, знае ли човек... Благодаря Peace P.S. Не бях сигурен дали темата е за тук, или за "Китара", моля да се премести при нужда Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lord Shredulous Отговорено Октомври 5, 2011 Share Отговорено Октомври 5, 2011 (Редактирано) Ето аз как оправих проблема: Не, не става дума за стъдовете(ако не го считаш за решение). Виж в дупките от винтовете. Преди като винтовете превъртаха в тези дупки, им напъхах клечки за зъби с малко лепило, чупех ги, за да са равни на тялото, и завивах отгоре винтовете. Поне не превъртат. Едит: Aко основата на тремолото ти е от мек метал, е възможно ако натегнеш въпросните винтове прекалено много, да ти останат вдълбнатини в самото тремоло. Редактирано Октомври 5, 2011 от Lord Shredulous 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 5, 2011 Share Отговорено Октомври 5, 2011 [полуоффтопик] Абе клечките за зъби не са ли много твърди за целта, аз винаги съм действал с кибритени клечки. Не е ли по-удачно... [/полуоффтопик] Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lord Shredulous Отговорено Октомври 5, 2011 Share Отговорено Октомври 5, 2011 Едва ли има толкова голямо значение, сигурно и с ронен стиропор може да се уплътни достатъчно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
n1k0 Отговорено Октомври 5, 2011 Автор Share Отговорено Октомври 5, 2011 Абе ся поръчках още малко и ми се струва, че винтовете не са чак толкова хлабави - прилично си влизат, без много луфт, просто не могат да се стегнат до край и превъртат. Трябва ли задължително да не са превъртели, или може и така да карам? Все пак тремолото ще е блокирано и няма да има движение по него... ама пък да не би в някакъв момент да опуснат, а? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Октомври 5, 2011 Share Отговорено Октомври 5, 2011 Защо ти е да ги натягаш тях,натегни двата отзад,които регулират пружините да опре тремолото до тялото и това е,поне аз така направих. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
n1k0 Отговорено Октомври 6, 2011 Автор Share Отговорено Октомври 6, 2011 Да, в крайна сметка така ще направя. Обаче се притеснявам дали това, че 6-те винта са превъртели, няма да окаже негативно влияние в някакъв момент - да си играя ли да им наливам лепило и клечки в дупките, или не - защото незнам какво е напрежението/усилието върху тях. А иначе и в strat-talk ми казаха да не пипам 6-те винта... вече няма, обещавам... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Belgarad Отговорено Октомври 13, 2011 Share Отговорено Октомври 13, 2011 Ето отговора на въпроса как става най-лесно с възможност за настройване. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
n1k0 Отговорено Октомври 14, 2011 Автор Share Отговорено Октомври 14, 2011 Благодаря за отговорите. Проблемът е решен - налях лепилце + клечки в 6-те дупки, за да не превъртат винтовете, сложих 2 малко по-къси и по-стегнати пружини (общо са 3 - едната от старите + двете нови) и завих двата винта за пружините докрай. Пробвах се да сложа и дървено трупче, но се получи малко като в лафа "3 пъти го режа, а то все късичко идва"... пък нямах много мат'рял за експерименти... ама и така е супер Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts