Lathron Публикувано Октомври 3, 2011 Share Публикувано Октомври 3, 2011 Реших да освежа една антика, дадена от дядо ми, но имам един въпрос. На снимките (по-доло) се виждат 12 броя малки пирончета с които са захванати пикгарда и железния мост (май така му се казва на това). Искам да изчистя ръждата от моста, но ако искам да го направя ще трябва да махна пироните. Въпросът ми е да ги вадя ли или да ги оставя? Ще се промени ли звука? На едната снимка се вижда една доста дълга пукнатина, която ми се ще да запълня с туткал, а тя продължава и под пикгарда и май ще е трябва да го махна.... Снимки: http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2266/3893110539198369601317656300MegETQK8hOi4Pd8A01pX.JPG http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2824/13294276946975848631317656426JHSuSUclFw5OWTHcs5mf.JPG http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2322/185268441617438723561317656432mV2G3El6xjJIGTe44enb.JPG http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2009/102367934214701649481317656226C4OQY5BBFZieGSRrIcq8.JPG Моля помагайте П.С. - Долното магаренце падна още щом свалих струните Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g_vayov Отговорено Октомври 3, 2011 Share Отговорено Октомври 3, 2011 Магаренцето си е подвижно на този модел, не се лепи. С туй магаренце се интонира китарата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lathron Отговорено Октомври 3, 2011 Автор Share Отговорено Октомври 3, 2011 Аха, благодаря за отговора. А после пак ли с пирони да ги сложа нещата или да ги залепя направо ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g_vayov Отговорено Октомври 3, 2011 Share Отговорено Октомври 3, 2011 Не знам колко ще държат пирончета в старите дупки. Може би ще е по добре с малки рапидни винтове. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lathron Отговорено Октомври 4, 2011 Автор Share Отговорено Октомври 4, 2011 Да и аз си мислех за нещо такова... Отначало мислех само да пооправя магарето, струнника и да запълня някоя друга пукнатина. Но днес реших да я направя китарата както трябва - изшкурване на цялото тяло и пребоядисване. Питам тук за да не отварям нова тема - Какво мога да използвам за да я боядисам в бяло или някой друг по-светъл цвят ? Също така има бял пластмасов кант по ръбовете и се чудя дали изобщо отнякъде може да се вземе такъв ? П.С.- Чел съм темата на Евтим, но снимките вече ги няма, а и там (и навсякъде из форума май) се използва байц... Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Октомври 4, 2011 Share Отговорено Октомври 4, 2011 Ако ще правиш китарата "както трябва" не запълвай пукнатината с туткал. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Октомври 5, 2011 Share Отговорено Октомври 5, 2011 Акустична китара не се пребоядисва просто така с някои спрей за коли. Темата която си чел е за електрически китари , а за тях покритието влияе в много по малка степен от акустичните. Ако ще я правиш само за красота - става, но иначе със сигурност ще я скапаш. Може да опиташ след като я изшкуриш да я третираш с някакви подходящи масла... не се изискват специфични умения и след време можеш да нанасяш повторно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lathron Отговорено Октомври 5, 2011 Автор Share Отговорено Октомври 5, 2011 (Редактирано) ^ @ultramega изобщо не съм говорил за спрей за кола... Не съм чак толкова тъп.... Навсякъде из форума при боядисването на китара се говори за байц, а аз искам моята да е бяла. За това питам с какво може и дали изобщо може Идеята ми е да я стегна с цел свирене на нея, не да я правя закачалка в коридора. А какви са тези третиращи масла? Би ли разяснил малко? Поздрави! Редактирано Октомври 5, 2011 от Lathron Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Октомври 5, 2011 Share Отговорено Октомври 5, 2011 (Редактирано) С байц се байцва , а не се боядисва Още повече, че за бял байц не съм чувал , но възможно е и да има. По принцип не се ползва за пълно оцветяване на дървото, а така, че да се вижда и да се подчертае текстурата. Относно маслата - имаше тук тема за tung oil. Потърси я. Редактирано Октомври 5, 2011 от ultramega Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts