Jump to content
Българският форум за музиканти

Gibson/Epiphone Thunderbird в София ?


redrifle

Recommended Posts

Отиваш в магазина на Динакорд и чрез тях го поръчваш от Томан. Внасят се 20% от сумата, чакането е 2-3 седмици. Това е най лесният начин за кОпуване. В момента най-евтиният модел на Epiphone Thunderbird струва 249 €.

 

8a465b24c160a0de.jpg

 

My link

 

Там ще намериш и оригиналните Gibson, на естествено на друга цена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поръчах си Thunderbird Pro IV наскор, чрез Динакорд. До дестина дни трябва да дойде. Ако се интересуваш, ще пусна коментар, но виждам, че си избрал готик варианта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С риск а излезе като спам ...ама нали знаете ,че тея Thunderbird са крайно небалансирани китари...и като я пуснеш на колана грифа се накланя като стара кремона на долу...С една дума трябва да подпираш с палеца на лявата ръка всеки път (което обосновава крайна неудобност и много по-ниска скорост).....Разбира се поста ми е обоснован от личен опит....С тоя бас не става да се свири всичко, защото има много специфичен глемарски характер като тон...имайте го в предвид...с уважение Гого

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истина е това за увисването, но като се премести копчето за колана отзад и се използва щирок и по-качествен колан, това се преодолява.Новите Epiphone Thunderbird Pro са със сменено място на копчето и проблема е по-малък (не и този който поръчах аз,той е от старата модификация,за съжаление). Оригиналните модели са с класическата позиция и има нек дайв, но има решение...Вариант, да се продупчи дупка в металната пластина на грифа отзад или да се смени едната от четирите видии с по дълга и там да се сложи копчето.И задължително хубав, щирок колан. За звука съм съгласен, че е особен,но не ме притеснява, тъй като изцяло ще сменям електрониката и адаптерите.Про версията е активна и аз смятам да му сложа едни новички EMG 35DCX или Seymour Duncan Blackouts( надявам се от xxxx да ми дадат цена за тях). :metalist: Трябва ми дървото!!!

Редактирано от lifer_
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@rudibass

 

Относно Кремона,"падат" грифовете на онзи модел с малкото тяло и симетрични рогове.Първият ми бас ever е Кремона от "фендерския тип".Нещо като sunburst с черен pickguard.При този модел няма падане :music336:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди два месеца пробвах Гибсъна и останах потресен... Това е най-удобния бас който съм хващал с невероятен тон и присъствие за рок музика. Явно не случайно е участвал в записа на много рок класики.

Побързах да си тръгна защото щях да се поддам и да намеря 1100 евро... :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да бе Коки съгласен съм с тебе на 100%.Първия ми бас беше същия като твоя...Но онея с равните рога просто нема такъв майтап...както и да е ...Епифона тип тъндърбърд ме дразни малко че, грифа е по-тежък, ама и доста неудобен за мен.. назад си е направо кръгъл като дръжка на лопатЕ....Иначе за тона какво бих казал...добър е за рочец...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само желя да подчертая ,че темата е за това дали внасят тези басове, та за това последните коментари са малко :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.