seek,fuck & destroy Публикувано Май 14, 2006 Share Публикувано Май 14, 2006 Здравейте Може темата да е вече минала и се извинявам за това,че пиша по нея. Моля да ми дадете компетентно мнение за бас китара за начинаещ.Повечко за музиката на metallica и не на много висока цена.Ако може и втора ръка,защото съм чувал че има доста добри бас китари и на добра цена. Поздрави :guitar: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Май 14, 2006 Share Отговорено Май 14, 2006 баса трябва да е прецижън тип например Скуаяр прецижън Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KAE Отговорено Май 14, 2006 Share Отговорено Май 14, 2006 баса трябва.... "Трябва"?!? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
seek,fuck & destroy Отговорено Май 14, 2006 Автор Share Отговорено Май 14, 2006 Мерси за отзоваването Но може ли някакви снимчици и дали тази китарка се продава в България и за колко? Мерси :guitar: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
thurston Отговорено Май 14, 2006 Share Отговорено Май 14, 2006 Резултати 1 - 20 от около 6,910 за precision bass . (0.09 секунди) полезна страница http://img.epinions.com/images/opti/12/a7/...-resized200.jpg ^^ това е картинка. иначе защо трябва P bass, не знам. не съм много по металика. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Май 14, 2006 Share Отговорено Май 14, 2006 Калата - тъй като човека иска бас с който да свири парчета на металика ако МОЖЕ ДА ЧЕТЕШ ВНИМАТЕЛНО! съм му препоръчал най доброто - за най малко пари с джаз бас каква МЕТАЛИКА? аз не съм басист - а китарист - който може да изсвири нещо и на бас моя бас е полски, тип прецижън и със сеймър дънкан адаптер бас лайнс - точно като на Стив Харис и макар че не съм БАСИСТ - доста неща са ми по ясни отколкото на много практикуващи басисти - и ето поне една причина заради която да го твърдя защо го твърдя- НАПРИМЕР ГОлЯмИЯТ ПрОФЕСИОНАлИСТ ИВАЙлО КрАЙчОВСКИ СВИрИ рИТЪм ЕНД блУС С КрАмЕр бАС - С АлУмИНИЕВ ГрИФ НЯмА КАК ДА ГО НАКАрА ТОЯ бАС ДА ЗВУчИ блУСАрСКИ! ТОчНО ТОЯ бАС СЕ Е УТЕПАл ЗА ФЪНК :exclaim: НО ПОНЕЖЕ КрАЙчОВСКИ Е ХАлТУрИСТ И предполагам ЗА НЕГО мУЗИКАТА Е СрЕДСТВО ЗА ДА ПЪлНИ СТОмАХА - Е ТАКА Е рЕШИл, цЯл ЖИВОТ С ТОЯ бАС ДА КАрА (от 100 години го гледам все с него си свири - предполагам това е първия профи бас на който е попаднал и точка-няма да извади пари за още1,2,3-както си му е реда и както биха направили други басисти на негово място - но пораженията от комунизма са трайни - макар че той сигурно си мисли че е пръв седесар - дано да схващате идеята ми) ВмЕСТО ДА СИ КУПИ ФЕНДЕр ДЖАЗ бАС - И ДА ЗАЗВУчИ КАТО ХОрАТА (НЕ чЕ ТОЯ КрАмЕр Е лОШ - АмА ТОЯ бАС Е ПОВЕчЕ ЗА НАШ ГЕО!- за яко слепинг и попинг -поне в Америка биха го използвали за това) -е затова Йвало - може да свири яко - а правилен бас за неговия стил - не може да си избере така че съветът ми е абсолютно в 6-цата едва ли някой може да предложи нещо по разумно на пича според целите и бюджета му -"Повечко за музиката на metallica и не на много висока цена" айде - и xxxx да почерпят - ако на Крайчовски макар и на стари години му дойде акъла и се затича към магазина за Фендер джаз бас а и той да почерпи - ако може да търпи критика от китарист защото тая критика не е с лошо чувство, а вследстие от концерта Цвете за Гошо -неговата група Старите муцуни не можа да докара блус звук !! Парадокс! но факт -при бас с алуминив грив и китарист свирещ с бъбрек на лайн 6 блус звук няма как да стане :read: трябва ли пичовете от Блус трафик да изнасят урок по блус на Страрите Муцуни- страт и гибсън - през аналогови педали ( единят беше МХР дисторжън плюс- др- Айбаниз тюб кинг) - в лампови кубета(едното беше Мюзик мен) анд войла - Тей гот дъ блус :guitar: Лечев не можа ли да си вземе Фендер вибролукса или Келито(уф сетих се че ПепиСленга май го купи)? Каквото си сака - оно си требе - казал шопа What it gots - it takes! -отвърнало янкито Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
разбойник Отговорено Май 14, 2006 Share Отговорено Май 14, 2006 (Редактирано) с джаз бас каква МЕТАЛИКА? Грешка. Ако не ме лъже паметта и на концерта на Металика в Пловдив преди 6 години Джейсън беше с 5 струнен Sadowsky тип "Джаз бас". А в студио, както повечето басисти ползва какъвто инструмент прецени, че ще пасва на песента - "Пресижън", "Джаз" или каквото реши. Един "Джаз бас" може да звучи доста агресивно, вярвай ми Колкото до поределенията ти кой с какво трябва да свири - не ставай смешен. Първо, на тези споменатите от теб по-горе ние не сме достойни вода да им носим (ако не за друго, за това което са направили като музика досега) и второ, ако продължаваш така очаквам до две седмици да дадеш формални критерии кое е изкуство и кое не. seek,fuck & destroy, вземи си бас тип Jazz bass, тип Precision bass или тип Musicman. Оригиналните модели на първите два се произвеждат от Fender, а на третия е ясно Нарочно казвам "тип", защото оригинала може да е скъп т.е. може да си вземеш Squier или някакво друго копие, зависи колко пари искаш да дадеш. Тези три баса са изнесли 90% от рок музиката, макар и между тях да има доста разлики (най-добре ги чуй!), но при всяко положение няма да сбъркаш Успех! Редактирано Май 14, 2006 от разбойник Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KAE Отговорено Май 14, 2006 Share Отговорено Май 14, 2006 (Редактирано) Ми като говорим конкретно за Металика, значи най ще е добре да се ползват басовете и амповете на Jason Newsted :green: . Прилагам Списък. А, ..... разбойника ме изпреварил.... А другата седмица ми пристига бас бъбрека, баси....а сега научих, че съм се прецакал, ужас.... Редактирано Май 14, 2006 от Калата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Май 14, 2006 Share Отговорено Май 14, 2006 за бъбрека не си се прецакал той най вече е за директен запис а пък бас - директно но проблемс - поне така си мисля и китарния бъбрек за записи е ок - но за живо свирене - просто няма достатъчно динамика - и оттам идва проблема предполагам ама вкрайна сметка той е създаден с цел директ рекординг - не за живо свирене(дори в готино кубе звучи лошо) конкретния садовски - едва ли ще има нещо общо с скуаяр джаз бас- така че примерно джейсън е праскал с него - ок- но в момента Трохильо - поне от това което си смомям от първия директно излъван в историята концерт директно по МТВ - си залагаше предимно на прецижън като напред бе постнат скуаяр прецизън спешъл тоест прецижън но плюс джаз адаптер по добър ,но и по скъп вариант изобщо рок групите - хард- метъл залагат предимно но преци аз навремето като свирех с Бисер - пича имаше и Фендер Джаз и Фендер Преци -перфекнта комбинация( хей аз харесвам и джаз бас) е ако сложим и мюзик мен- ехе ама нека след като пича е метъл - да заложи на Скуаяр прецижън или Скуаяр Спешъл(щото освен Металика - може да иска да свири и Мейдън- за мен си вървят ръка за ръка 2те банди ) Мюзикмен копията са по скъпи просто или ако намери такова за 200 лв - едва ли ще е качествено аз не знам дали съм смешен - може и така да е това което видях преди седмица Старите муцуни - свирят отегчено, без готин тон, направо не кефеха Блус Трафик - нахакано, с хъс и атитюд, перфектно подготвени и прекрасен тон това е което чух и видях ригретс ай хед ъ фю - пееше Синатра не цепя басма и не правя чупки в кръста - просто щото някой си бил име навремето човек трябва да се доказва цял живот :read: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Май 15, 2006 Share Отговорено Май 15, 2006 абе тая снимка дет сте му дали на човека тва не е стандартен пресижън, ами има бридж адаптер от джаз!!! мене най ме кефят някви хибриди между пресижън и джаз, като тоя на снимката, особено ако е с 3 адаптера - нек и бридж от джаз и мид от пресижън, ама цените им не са никак ниски май Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wicked Отговорено Май 15, 2006 Share Отговорено Май 15, 2006 seek,fuck & destroy, отиваш в xxxx и ръчкаш басовете наред, защото има разлика не само в звука - пресижъна е с малко по-широк гриф, ако свириш с пръсти има значение и разположението на адаптерите(на които евентуално ще си подпираш палеца) и все пак визуални разлики - едното ще те кефи повече Наслука при избора! :guitar: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rudibass Отговорено Май 15, 2006 Share Отговорено Май 15, 2006 бате по добре сега си земи по хубав та да не го сменява6 през 2 години Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
faso Отговорено Май 15, 2006 Share Отговорено Май 15, 2006 (Редактирано) само не прави грешката която аз направих ... слушай хора които си сигурен че разбират !!! Не дей да зимаш нещо ново под 300 лв (с - д мен поне ) даже 300 са малко но не по малко от 330 .... ако можеш спести повечко пари и си купи по - хубав бас (някоя Ямаха например ) а най добре е да си купиш инструмент над 1000 лв но разбирам че това е почти невъзможно .... не си купувай полуакустичен бас тип Пол Мак Картни !!! А ако искаш съвет кажи горе долу с колко киньтьи разполагаш .... Редактирано Май 15, 2006 от faso Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Май 15, 2006 Share Отговорено Май 15, 2006 а тъй като се интересувам, но не съм много наясно с нещата, каква е разликата в звученето между Пресижън и Джаз ??? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Май 16, 2006 Share Отговорено Май 16, 2006 между ефтините и скъпите ямахи бас китари - разлика от земята до небето като алтернатива на Скуаярите може да се пробват ямаха - Динакорд - но предполагам са по скъпи и не по добри и Уошбърн от Фактор - ако има но- в xxxx - изборът е най голям плюс това скуаяр си е най близо до оригинала както казват Фендър -защо да купувате но нейм копи? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts