Jump to content
Българският форум за музиканти

питане за изработка на кутия


vlai4o

Recommended Posts

здравейте, искам да попитам, някой знае ли, къде биха могли да ми изработят, кутия като тази на снимката. бих могъл да дам чертежи и всичко необходимо, в какъвто формат е необходимо. и къде би ми излязло съответно по-евтино.мерси много..

 

box.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

материала ще да е някаква ламарина, смятам към 1.5 - 2mm. да кажем, че ще e някакъв китарен модул. ще се настъпва с крак, ако това имаш предвид.

Редактирано от vlai4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От ламарина 1.5-2mm ще стане доста внушително съоръжение откъм тегло. Някакви прорези и отвори няма ли да има отгоре?

Ако няма в някой железарски цех ще ти отрежат и нагънат ламарините. Те са 2 Пе-та, така че не е сложно. Търси фирма, изработващя метални врати, ел.табла, метални изделия, нещо такова около теб. За праховото боядисване ще се ръсиш допълнително. За чертеж - може и скица на ръка.

Ако има някакви сложни дупки ще трябва на лазер да се режат и там става сложно и скъпо. Търси "лазерно рязане". Чертежът - най-добре на аутокад.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по принцип отвори има колкото щеш, но това е модела по принцип, мога да покажа как ще изглежда и с отворите, но няма смисъл, защото не държа за лазерно рязане... а идея конкретно къде могат да ми свършат работа ? Отворите ще си ги правя сам, имам всичко необходимо. Проблема ми е,че нямам условия да огъна ламарината като хората, затова искам някой друг да я свърши. В Ямбол има лазер на 2-3 места, но те се са много заети...даже и програма им направих за машината, и пак никаква не я свършиха, хем познати. Та къде мога да пратя и да ми свършат работа по-конкретно ? говоря за рамките на страната, не само в моя край.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да дупчиш ламарина в домашни условия и много отвори е лудост. Предполагам това решение си го взел без да имаш опит в дупченето на желязо.

 

Кутията от 1.5мм ще тежи ужасно много. От 2мм да не говорим. Такива кутии се правят от 1мм (според мен).

 

 

 

 

Можеш ли да направиш 3д чертеж на солидуоркс до версия 2010 на твоята кутия с всичките и дупки?

 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип никой не гожори за дупчене в домашни условия. Имам достатъчно голяма бормашина да пробия почти каквото и да било. Смятам да рискувам с 1.5мм все пак, въпреки, че ще стане тежка. Чертеж на SolidEdge мога да направя тутакси, но на SolidWorks ще ми отнеме малко време ...инсталации др.. др...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип всяка фирма оборудвана с гилотина и абкант може да ти направи тази кутия (тя все пак с какви габарити е?), но с условието "евтино", особено при една или няколко бройки не знам дали ще се пребориш.

В Пловдив със сигурност има поне 2 фирми, които правят кутии за ел.табла, но координати може би ще мога да ти дам най- рано утре следобед.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.