Jump to content
Българският форум за музиканти

Абсолютно начинаещ барабанист моли за съвет


goshi

Recommended Posts

Здравейте. Аз съм китарист, но отскоро много ме грабна музата за барабани. Та, свиря предимно Металика, Пантера, Слеър и др. Харесал съм си два комплекта барабани на марката Fame и по-точно моделите FBP Rock ShellSet и FBP Stage 2 ShellSet. Харесах ги, защото ми се стори най-евтиното за такъв комплект барабани. Та искам да ме посъветвате кое е по-добре да взема. Според мен е по-добре да взема вторите защото виждам че имат повече томове. Пак казвам, абсолютно начинаещ съм и няма да използвам барабаните за професионална употреба. Барабаните ще ги паркирам в гаража, така че не би трябвало да преча на никой. :drummer:

 

П.П. Искрено се извинявам, ако е имало такава тема преди. :tomato:

П.П.2 Не отхвърлям и други предложения за акустични барабани за г/д същите пари, т.е. до 1000 лв. :whistle:

 

Благодаря за отговорите предварително :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека да се обадя на слабо време ... като за начало едно соло барабанче и 2 чифта палки ... след това прецени сам за себе си ....

 

Герги

Редактирано от Георги Тотев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей! Ако бюджетът ти е до 1000лв., мислил ли си за чинели? Защото сетовете, които си дал са без чинели(както повечето), а ченели + стойки = още 500-600лв., ако искаш нещо прилично като звук. Бих ти препоръчал да погледнеш този сайт ЦЪК и разгледай там. Има барабани на Мапекс, които не отстъпват по-нищо на Fame, а са по-евтини и ще имаш и пари за чинели(освен ако нямаш). :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да затвориш в гараж чисто нови барабани, пък било то и Фейм, не ми изглежда много логично ;)Първо, защото гаражи се отварят доста често, особено такива, които не са в сграда, а за да не пречиш на никого, както си споменал, то явно твоя е на страни. Второ, в гаражите е студено и влажно и много бързо новите барабани ще станат на нищо. Трето, сам се определяш като абсолютно начинаещ, т.е. никой не може да предвиди това ти увлечение на къде ще се развие-дали ще бъде временно или ще се превърне в голяма любов. А познай после как се продава инструмент, за който знаеш , че си дал доста, но поради лоши климатични условия се е похабил, а и като цяло мисля има по-търсени марки на нашия пазар. Според мен за твоя случай най-доброто е едно здраво Амати, каквито комплекти често се продават и с чинелите, до 300-350лв. Успех :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен това е грешен избор.Тези фирми са на нивото на стаг,и точно след половин година ще започнат да изкачат проблемите,най вече при хардуера.Аз мога да ти предложа две неща:1-по-хубаво си вземи някой мапекс,може да е ниска серия,ама проблеми с харда няма да имаш и са хубави барабани;2-следи раздела продавам,изпадат наистина много-хубави сетове почти на пловин цена от това където си харесал.Днес един колега от форума ми изпрати един сет людвиг за 450лв,наистина за тия пари си е направо подарък.Ако искаш драсни ми лс. за да ти дам кординати,аз просто му отказах,защото това което ми трябваше си го набавих преди две седмици.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Който и от двата сета да избереш - все тая!Искаш да си купиш Fame - Избирай си един от двата по симпатия :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съдейки по моя опит, бих ти препоръчал да не набиваш веднага пари за барабани, по-добре си набави някакъв пад, палки и Stick Control и отиди няколко пъти на урок при компетентен учител. Инак, има голяма вероятност да се набуташ, да земеш сет-а и да спреш да свириш. Виж първо за какво става въпрос, и тогава реши заслужава ли си да се захващаш.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за отговорите, но за момента се отказвам. След време може пак да ви поискам съвет. :thumbs_up:

Благодаря на всички отново :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

ех и аз искам място където да мога да дигам акустичен джангър а тука маменцата им са много строги с правилниците, да не говорим че съм в апартамент :(

 

късметлия гаден :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.