Jump to content
Българският форум за музиканти

Идеи за усилвател?


Eagle5

Recommended Posts

Здравейте,

Имам Pioneer SA-301,160W Hi-Fi усилвател. Ще мога ли да го използвам със китара, ако включа и мултиефектен процесор. Усилвателят е доста мощен и бих искал да го ползвам по някаъв начин. Не съм включвал китарата директно, защото ми казаха че не е много здравословно за говорителите. Ако смятате че моят вариянт с процесора не го бива, предложете нещо друго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако го нямаш процесора в момента и мислиш да купуваш, по добре се ориентирай към някакво кубе. А ако го имаш - пробвай, трябва да свири нещо. И можеш да дадеш повече информация също, като например какъв ти е бюджета, от кога свириш, с какво свириш, към какъв звук се стремиш и т.н.

 

ПП. Това с нездравословността за говорителите е глупост, по-скоро е нездравословно за качеството на получения звук.

Редактирано от Mairomaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От къде ги взимате тези цифри? Да не би моделът да е друг?

 

 

pioneersa301specs.jpg

 

Усилвателят, както и всеки друг подобен може да се използва с успех, ако се свърже с подходящо озвучително тяло. Една китарджийска колона, например с Celestion, ще осигури приемлив звук.

Китарният характер що годе може да се изработи с процесор ( зависи от процесора), а за по-лесно ще свърши работа някое евтино камионче ,

Веригата е следната:

Китара ->камионче / процeсор -> SA-301 - TUNER IN L (или R) -> SPEAKERS L (или R )-> Guitar Speaker Box L (или R )

Така ще работи само единия канал на усилвателя и ще дава 32 вата максимум. Което е напълно достатъчно съсседите да те погнат с тоягите ok.gif.

Ако обаче гюрултията се окаже недостатъчна за предизвикване на побой, слагаш още един говорител на втория канал, подаваш сигнала от камиончето в левия и десен вход TUNER (ако е процесор ( те обикновенно са със стерео изходи) - свързваш L->L , R -> R,) и вече имаш 2х32 = 64 вата wink.gif. Предполага се, че щастието вече ще е пълно, съседите няма как да не дойдат и шоуто може да се появи във вечерните новини laugh.gif.

 

ПП.

Аааа, разбрах от къде са тези 160 вата - това е консумираната мощност от мрежата, един вид като на нагревателен уред...hysterical.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има и още по-компромисно решение - т.нар. cabinet simulator - прост активен филтър, симулиращ АЧХ на тонколона, който се включва след процесора. след това на изхода може да се свърже и некитарно озвучително тяло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.