Stagg Публикувано Септември 10, 2011 Публикувано Септември 10, 2011 (Редактирано) Здравейте! Реших да си сменям кубето и се спрях на марката Marshall. Разгледах в някои от големите онлайн магазини, и моделите на Marshall, които предлагаха бяха от 10 , 15 и 50 вата. Тъй като 10 и 15 - ватовите са твърде слаби се спрях на MG50DFX Доколкото разбирам в него има вградени дигитални ефекти: reverb, delay, chorus, и flange , които ще са ми много от полза (защото нямам процесор, а само един Blues Overdrive на Behringer), а освен това има два канала. В описанието от сайта пише "CD ins" и искам да ви попитам какво означава това. Ако някой използва такъв усилвател нека да бъде така добър да сподели колко е надежден, добър звук ли вади, има ли излишни шумове, може ли да се използва повече от един ефект наведнъж и въобще всичко възможно за модела. А пък ако има несъгласни с избора ми на марка модел и т.н. ще се радвам да чуя предложения. От Търново съм, така че нямам възможност да видя такъв на живо, тъй като няма добре заредени магазини. Предварително ви благодаря! Редактирано Септември 10, 2011 от Stagg Цитирай
Svanio Отговорено Септември 10, 2011 Отговорено Септември 10, 2011 CD ins - това значи, че можеш да си пуснеш CD/MP3 плейър и да свириш успоредно с бекингтрак например. Доста полезна(за мен) опция. Ефектите на кубето не са нищо особено, но ще ти свършат работа. Успех ПП излгедай някое ревю в youtube и прочети ревюта из чуждите сайтове. Цитирай
Heartman Отговорено Септември 10, 2011 Отговорено Септември 10, 2011 Здравей!Аз използвам такъв и съм доволен от него и от вградените ефекти и от лупа.И аз съм от Търново и може да го чуеш довечера в Мелон ако искаш.Усливателчето е бомба.Чистия канал е чист за разлика от всички маршали които имат изкривяване все някакво,драйв канала е много як и от крънч може да докараш до сериозен метъл звук.От ефектите аз ползвам ривърба и хоруса,който ми се струва по-добър от Boss CH-1.Дилея става,ама не за всичко,защото не можеш да му променяш тайминга.Луупа(send/return) е много полезен,защото ефекти като дилей,хорус,флейнджър не звучат добре в in входа.50 вата са достатъчни за живо свирене навсякъде.CD in е вход за да свириш с някаква музика по принцип,но Иван Лечев ме изненада като си пусна процесора точно в този вход за да няма корекции по звука който си е направил в процесора,много хитро. Цитирай
Svanio Отговорено Септември 10, 2011 Отговорено Септември 10, 2011 (Редактирано) ^Колега, я кажи, аз го чух ампа, но не пробвах една важна за мен опция - имам по-по-малкото му братче без ефекти MG15cd със CD input опцията имам малък "проблем": набичили се волюма на Clean или Overdrive канал, cd inputa въобще не може да догони на сила (volume на) китарата. И при теб ли е така или са "балансирани"? До автора: по принцип м/у MG и MG(D)FX няма разлика в clean и overdrive каналите, разликата е само в допълнителните ефекти. Аз не взех FX опцията, защото ползвам външни педали. Ако си намислил за вбъдеще да иползваш педалчета няма смисъл да се харчиш допълнително <- Мое мнение Редактирано Септември 10, 2011 от buy&sell Цитирай
Heartman Отговорено Септември 10, 2011 Отговорено Септември 10, 2011 ^Да ти кажа не съм пробвал и не знам,но ще трябва да опитам скоро да разбера Цитирай
bratmito Отговорено Септември 11, 2011 Отговорено Септември 11, 2011 По мое мнение MG серията на Маршал не е сполучлива. Свирил съм на MG15CD, MG250DFX и още едно , което не съм сигурен кой модел беше, може би MG30. Препоръчвам ти да намериш втора употреба транзисторно кубе Маршал от 80-те или Valvestate сериите. В същия ценови диапазон са, но са много по-добри. Разгледай и други марки/модели, но не се хвърляй на MG. Цитирай
kalata Отговорено Септември 25, 2011 Отговорено Септември 25, 2011 Здравейте! Реших да си сменям кубето и................... Аз имам MG50DFX - много съм доволен от него. Няма излишни шумове освен вентилатора - моят започна да шуми при пускане - мисля че скоро след това спира (да бръмчи) но така или иначе не се чува ако свириш Ефектите са добри - може да се използват в комбинация - рев. е на отделно връткало останалите са на 1 където избираш самостоятено или заедно по 2...+ 1 връткало за "сила" на ефекта, малко беше шантаво за мене но свикнах бързо.дразнещ факта, че като превъртиш копчето дори малко минава в следващия ефект. ЦД ин опцията е много приятна - има вход за голям жак (на задния панел е) където може да включиш аудио апаратура примерно мр3 или каквото и да е... с бектраци...или с радиото ако държиш да го слушат и в съседния квартал Цитирай
Recommended Posts