Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

В продължение на дълги години почиствам акустичните си инструменти с припарати за мебели. Досега никога не съм имал проблеми, те само разтварят мръсотията, без да взаимодействат с лака (най-качествените са на спиртно-водна основа)

. При инструментите от нисък ценови клас, покрити с поли- лакове може да се използва и най-обикновен спирт и памук, тези видове лак убиват звука, но поне са устойчиви при почистване.

synchu, фактът, че Гибсън и Мартин работят с нитроцелулозни покрития говори сам по себе си. Коментарите са излишни.

Отговорено

Това последното е доста несериозно твърдение и показва известна липса на познание кой кой е и какво прави в акустичните инструменти. Споменатите марки са чудесни инструменти сами по себе си, но има далеч по-високи като клас и изпълнение в сравнение със съвременното им производство. Споменатите проблеми между другото се проявяват и при тях, както е надлежно описано включително и на сайта на Гибсън.

Отговорено

Май нещо се объркАл. Човекът има конкретно питане. Ако искаш да демонстрираш колко много си прочел за производители на акустични инструменти от висок клас, тук не му е мястото. Хайде да не си мерим познанията, щото това е несериозно.

Отговорено

Не съм. Просто те коригирам в интерес на точността на информацията.

Рядко пиша за нещо, ако не съм го пробвал лично. В конкретният случай имам щастието както освен да съм пробвал сериозен набор така и да притежавам някой друг инструмент от изброените.

На конкретното питане беше отговорено - къде по-успешно, къде не. Тъй като продължи темата към мен, затова и отговарям.

Успех.

П.П. Не цитирай предходното мнение - забранено е.

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.