emilm Публикувано Май 10, 2006 Публикувано Май 10, 2006 Кажете някой сервиз който се занимава с ремонт на синтезатори Roland? Цитирай
miro2bg Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 Има ли наистина някой в София или околностите който да се занимава с ремонт на този род инструменти??? Цитирай
jabatajabata Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 Виждал съм КОРГ разглобен в сервиза на ДИНАКОРД, Въпросът не е в марката а в наличие на документация за диагностика. Ако е механично-електрически проблем (а не електронен) не вярвам да те върнат от там. Цитирай
miro2bg Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 (Редактирано) Проблема е за една дръм машина - Roland TR-505. Изгубиха се два от барабаните, но същите два бутона си действат на останалите неща, значи не са гумички Редактирано Октомври 1, 2006 от miro2bg Цитирай
emil Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 Проблема е за една дръм машина - Roland TR-505. Изгубиха се два от барабаните, но същите два бутона си действат на останалите неща, значи не са гумички По-скоро е настрока или обозен firmware. Цитирай
miro2bg Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 И аз се чудя дали не съм ги изтрил тези звуци без да се усетя!? :think: Възможно ли е това при дръм машините? Цитирай
jabatajabata Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 (Редактирано) Вероятно на някои може и да се изтрият от юзър банките, но по принцип трябва да ги има в РОМ банките т.е. трудно е ТИ да ги изтриеш. Не знам този модил има ли опция за корекции по семплите (1986 година ..но може и да има) и да си "скъсил" звука затова да не го чуваш. Ако има ДЕМО пусни него - дали свири всичко както трябва. Свири ли всичко ако пробваш да го командваш чрез външно миди . понякога както знаеш клавиатурата трябва да се транспонира за да излязат всички звуци - под най-лявото ДО на петоктавните клавиатури почти винаги има 2-3-4 дръма или перкусии Редактирано Октомври 2, 2006 от jabatajabata Цитирай
Recommended Posts