vhcs Публикувано Септември 1, 2011 Публикувано Септември 1, 2011 Здравейте здравейте, отдавна не бях се мяркал тук, но вчера минах през един музикален магазин в Мюнхен и какво да видя - Diezel Hagen. Това новата машина на Diezel, фанах един страт ииии направо се изкъртих. До сега не бях свирил на Diezel и не бях го чувал на живо. Бях чел много неща и слушал семпли за Diezel, но на живо Hagen направо ме разфасова тая машина. За мене вече е ясно - това е усилвателя на усивателите ! Ей тука из нета намерих едни семпли на Diezel Hagen: http://www.youtube.com/watch?v=M_cenH53WfQ ... да споделя едно страхотно преживяване. Определено този амп ще бъде закупен в близко бъдеще ! Поздрави Алекс 1 Цитирай
Jordan_J Отговорено Септември 1, 2011 Отговорено Септември 1, 2011 Много кораво бичи! Ако само слушах демото, без да го гледам - бих се обзаложил, че това е Bogner ХТС. Просто звучи 1:1 като ХТС - с една много характерна и разпознаваема окраска. Просто наистина бих се обзаложил, че това е ХТС, ако не знаех какво е всъщност Цитирай
rockfire Отговорено Септември 1, 2011 Отговорено Септември 1, 2011 (Редактирано) Имам симулация на Дизел в процесора ламповия-доста корава е жицата! Но си е скъпа машина, ти знаеш предполагам! На подобни цени има доста "усилватели на усилвателите"! Редактирано Септември 1, 2011 от rockfire 2 Цитирай
synchu Отговорено Септември 1, 2011 Отговорено Септември 1, 2011 Бидейки повече от почитател на марката Diezel от много време и относително добре запознат с целия асортимент, история и т.н - мога да кажа само - давай В момента се колебая между Шмидт и Хаген, кое повече ми харесва от 'новите' изпълнения.. Данчо - на живо свирене нямат много общо XTC & Хагена А процесорно моделираните пък нямат абсолютно нищо общо. 1 Цитирай
Jordan_J Отговорено Септември 1, 2011 Отговорено Септември 1, 2011 (Редактирано) ^ Да, сигурно е така. Просто от всичко, което съм чувал - най ми прилича на ХТС - някаква "браун саунд" окраска долавям сякаш ... може и да си внушавам. На живо не съм пробвал Дизел, но съм чувал от много сериозни професионалисти с огромен опит по огромни сцени, че Дизел оцветяват звука осезаемо, което по моите вкусови критерии не е много добре. Но всеки си избира подходящата апаратура и там правила няма. Така или иначе апаратурата е къртач! Редактирано Септември 1, 2011 от visiondann Цитирай
vhcs Отговорено Септември 1, 2011 Автор Отговорено Септември 1, 2011 Дизел оцветяват звука осезаемо Еeeee! ти направо нищо не каза. Има ли драйв/гейн дето да не "оцветява" звука? Цитирай
Jordan_J Отговорено Септември 1, 2011 Отговорено Септември 1, 2011 Дизел оцветяват звука осезаемо Еeeee! ти направо нищо не каза. Има ли драйв/гейн дето да не "оцветява" звука? Има да - и това е един от най-важните критерии - колкото по-транспарентна е една система - толкова по-търсена (и обикновено скъпа) е тя ... Виж за референция - периферията на Xotic ... С подобна цел последните сериозни сигничър модели ампове (на хората които наистина свирят, а нямат за цел да надвикат всичко наоколо и вдигат шум по сцената) се поръчват с възможно най-малко врътки по преампа, именно с тази цел. Поразгледай моделите Cornford (R. Kotzen и G. Govan). Не ми се впуска в излишни спорове по темата Затова, ако някой не харесва мнението ми - просто да го игнорира. Благодаря предварително! Цитирай
synchu Отговорено Септември 1, 2011 Отговорено Септември 1, 2011 Е James Hetfield и още един куп китаристи, както и студия си падат и използват Дизел - така че за всеки влак си има пътници. Не толкова кратък списък има тук http://www.rig-talk.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=49563. Още една особеност е че Дизел нямат политика по ендорсмънт Т.е. Всеки си го е купил, вероятно, защото му харесва. Транспарентността е въпрос на лично виждане и няма пряка връзка с цените. Студийните Устройства на Chandler,EMI, Neve, Manley са може би едни от най-цветните, което не им пречи да са едни от най-скъпите (да не кажа най). Цитирай
vhcs Отговорено Септември 1, 2011 Автор Отговорено Септември 1, 2011 колкото по-транспарентна е една система - толкова по-търсена най-търсената система от месеци на сам е Marshall JVM 410 и това не го казвам аз а световните статистики по продажби ... а колко е транспарентна всички знаем. Данчо, не пречупвай всичко през твоето светоусещане за музика - на вкус и цвет товариша нет Цитирай
Jordan_J Отговорено Септември 1, 2011 Отговорено Септември 1, 2011 (Редактирано) ^ Разбира се, то и в това е смисъла на продуктовото разнообразие- различните вкусови предпочитания. В този ред на мисли - Дж. Хетфийл и колегата му К. Хамет са последните хора, които бих си пуснал да слушам вкъщи, още по-малко- да се уча на тон от тях ... Просто споделям съвсем добронамерено. Виж- А. Тимънс, Коцен, Грег Хоу, Гутри Говън, Робън Форд, Ст. Лукатър ... - там класата е светлинни години напред, а с нея и умението да изкараш ТОН Нали всички разбираме, че гореизброените едва ли биха се доверили на Дизел за тази цел Между другото - сега се сещам, че имам познат, който си беше купил Херберт модела, ако не се лъжа и изобщо не го задържа дълго. Имам друг приятел, който бичи як хеви метъл по европейски сцени и точно той ми е казвал, че не би си купил Дизел - и то точно заради тази прекомерна оцветка на тона - човека иска да слуша себе си и собствения си звук, а не ампа Сега видях поста за Marshall JVM ... И Опел е най-търсената кола в БГ, но дали е най-хубавата. Всички знаем отговора и причините за това. В никакъв случай не искам да превръщаме това в спор. Моето мнение и без това е, че човек който разбира от тон - ще го постигне с която и да е апаратура. Просто всеки артист търси себе си и звука си - без значение от апаратурата. Ако в момента можех да заделя пари за този Дизел - и аз бих го купил - но не за да свиря всеки ден с него - а само за определени цели. Просто бих го добавил към колекцията и ще го изкарам при определена нужда По моето скромно мнение ампа наистина е къртач (за определен стил), но да е амп на амповете ... едва ли Редактирано Септември 1, 2011 от visiondann Цитирай
synchu Отговорено Септември 1, 2011 Отговорено Септември 1, 2011 Въпрос на вкус. Аз специално не виждам причина да не се доверят. Крайният продукт звучи страхотно при Хетфийлд и компания. А самият той е един, според мен, от най-добрите метъл ритъм китаристи въобще. Насоката и стила на Дизел винаги е била метъла. Въпреки че чистия тон на Херберт модела е изключително добър. А иначе по въпроса за тона, един от най-добрите в областта на звукоизвличането Джеф Бек използва един от най-нетранспарентните усилватели въобще все пак да не омаловажаваме марката. Корнфорд е съвсем друг тип усилвател - на мен не ми допада лично. Всеки дисторшън оцветява тона и това да слушаш себе си е неква чудна за мен мисъл. Винаги слушаш себе си през ампа. Горният списък съдържа доста имена, които отдавна са в бизнеса и се разбират нещо. И последно - не е задължително на всички да им харесва - затва марки и избор много. Цитирай
Jordan_J Отговорено Септември 1, 2011 Отговорено Септември 1, 2011 (Редактирано) ... по въпроса за тона, един от най-добрите в областта на звукоизвличането Джеф Бек използва един от най-нетранспарентните усилватели въобще все пак да не омаловажаваме марката. Корнфорд е съвсем друг тип усилвател - на мен не ми допада лично. Всеки дисторшън оцветява тона и това да слушаш себе си е неква чудна за мен мисъл. Винаги слушаш себе си през ампа ... Сънчо, изкефих се, понеже аз изобщо не харесвам Дж. Бек ) Смисъла е всеки инструмент да звучи уникално през добрата апартура, а не всички инструменти да звучат като апаратурата. Това е смисъла на чудната мисъл ... Редактирано Септември 1, 2011 от visiondann Цитирай
synchu Отговорено Септември 1, 2011 Отговорено Септември 1, 2011 Ми през Дизела така си звучат- уникално. Пробвай някой път. Заслужава си. Цитирай
Jordan_J Отговорено Септември 1, 2011 Отговорено Септември 1, 2011 Ми през Дизела така си звучат- уникално. Пробвай някой път. Заслужава си. Със сигурност - само да имам тази възможност скоро. Аз не само ще го пробвам - бих го купил както казах - но с точно определена цел. Наздраве! Изчезвам, че стана време за свирня )) Цитирай
Recommended Posts