LOE Публикувано Май 9, 2006 Публикувано Май 9, 2006 (Редактирано) За сега чух добри отзиви за алесис мк 1 ... или 2... също така ги има в динакорд, обаче те са пасивни, с усилвател ще излязат сигурно над 1000 лева. Гледам че за този берингер има добри отзиви, активни са и не са много скъпи http://www.musiciansfriend.com/product/Rec...ones?sku=600601 Цената им в САЩ е 339 $, тоест тук би трябвало да струват около 400 евро, което си е направо тънко. В сайта на динакорд пише че струват 719$ но според мен това е много стара и неактуална цена B2030A също ме изкушават защото са доста по евтини, а разликата е единствено в мощноста, на мен 75+35 Вата на монитор са ми повече от достатъчни за домашна употреба, а цената за ЧИФТ е около 370 евро Приемам и други предложения... Редактирано Май 9, 2006 от LOE Цитирай
bobalan Отговорено Май 9, 2006 Отговорено Май 9, 2006 ами ти добре си се ориентирал. Това са двата варианта май. Аз лично избрах пасивните Алесис - могат и с какъвто и да е усилвател за начало. И после - по-хубав и по-хубав.... Аз бях с един Над, после с Алесис РА усилвател, после с един правен А+Б и сега с Лампен 2х2вата А активните Берингер не са лоши също, но не можеш да им смениш усилвателите дори да искаш. А те не са най-доброто. Цитирай
LOE Отговорено Май 9, 2006 Автор Отговорено Май 9, 2006 ами ти добре си се ориентирал. Това са двата варианта май. Аз лично избрах пасивните Алесис - могат и с какъвто и да е усилвател за начало. И после - по-хубав и по-хубав.... Аз бях с един Над, после с Алесис РА усилвател, после с един правен А+Б и сега с Лампен 2х2ватаА активните Берингер не са лоши също, но не можеш да им смениш усилвателите дори да искаш. А те не са най-доброто. Аз не се целя в най-доброто, а в най-достъпното, чесно казано цената ми е решаващ фактор, или по-скоро съотношението цена/качество, като цената важи повече... Най-доброто... в САЩ излиза по 1500$ на парче За тук не ми се помисля... Цитирай
synchu Отговорено Май 9, 2006 Отговорено Май 9, 2006 Въпрос на класификация за "най-добро". Има и за значително повече от 1500$. Дай ориентировъчен бюджет все пак. Иначе това, което в БГ може да се чуе, както неколкократно е споменавано са Б, Алесис, М-Аудио и мисля имаше някакви бюджетни Едирол колонки в Алмар тоже. Wharfedale Diamond Pro Active иначе ти препоръчвам за ентри-левъл колони. Около 8-900 кинта бяха двойка, активни са, преди година-две. Има(ше?) ги в един магазин за аудио срещу 7-мо училише на ул. Юри Венелин, на който му забравих името. Но някъде във форума съм го пост-вал, така че "Търсене"-то ще помогне. Цитирай
LOE Отговорено Май 9, 2006 Автор Отговорено Май 9, 2006 ами чесно казано мисля да заделя 800-1000 лева... от повече не че няма смисъл, но не си струва поне в моя случай ако B2030A тук струват колкото в останалата част на европа даже излизат малко под 800 лева... Цитирай
synchu Отговорено Май 9, 2006 Отговорено Май 9, 2006 Най-добре е да се чуят. Не смятам да критикувам или възхвалявам. Казах какво ми харесва и препоръчвам Б. не харесвам. Цитирай
разбойник Отговорено Май 9, 2006 Отговорено Май 9, 2006 Има(ше?) ги в един магазин за аудио срещу 7-мо училише на ул. Юри Венелин, на който му забравих името. Магазинът се казва "Топ аудио видео дизайн": http://www.audiovideo-bg.com/ Цитирай
Mozart Отговорено Май 9, 2006 Отговорено Май 9, 2006 Цената на Wharfedale Diamond 8.2 pro е 864.00 лв за чифт Аз работя там в момента Заповядай да ги чуеш :green: Цитирай
LOE Отговорено Май 9, 2006 Автор Отговорено Май 9, 2006 Цената на Wharfedale Diamond 8.2 pro е 864.00 лв за чифт Аз работя там в момента Заповядай да ги чуеш :green: може да намина Цитирай
uzeb Отговорено Май 9, 2006 Отговорено Май 9, 2006 Аз ще ти препоръчам да влезеш в сайта на Codaaudio - activ boxes. www.codaaudio.com Цитирай
LOE Отговорено Май 10, 2006 Автор Отговорено Май 10, 2006 (Редактирано) Някой може ли да ме светне колко струват алесис м1 mk2 - активните, нови? Редактирано Май 10, 2006 от LOE Цитирай
LOE Отговорено Май 10, 2006 Автор Отговорено Май 10, 2006 Свет Близо 900 лева в Динакорд мен ми се върти някаква цифра около 420 евро, ама не съм напълно сигурен в останалата част от европа гледам че са към 350 евро.. но и 900 лева не са крайно лоша цена Цитирай
f1_sound Отговорено Май 11, 2006 Отговорено Май 11, 2006 Така слушал съм и двата модела, преди да си ги купя мойте, но си взех пасивните за мен по добре работят от активните, обаче при положение, че са с препоръчаното от Алесис стъпало за тях, разбира се това е мое мнение, При активните има един недостатък, ако мога да го нарека такъв, че сублуфърният отвор е отпред и малко се губи представата за ниски чистоти, мислиш, че има достатъчно но това е измама, докато при пасивните отвора е отзад и както аз съм направил, зад тях има звукоотражателна повърхност усещането за бас е много по реално Това е лично мое наблюдение, най добре отиди и ги чуй и двата модела Цитирай
LOE Отговорено Май 20, 2006 Автор Отговорено Май 20, 2006 Тей, съживявам темата, ей сега ходих до динакорд и положението е следното: М1 активен МК2 няма, но може да се поръча с капаро и т.н. на цена 830 лв Пасивните ги има, заедно с усилвателя 2х75В излиза 730 лв някъде, демек със 100 лева по-ефтино. Обаче чух пасивните и някак си ми се стори че имат много ама прекалено много високи, слушах ги на някакъв ЦД пеър тик и някакаъв джаз диск. Просто високите ми се сториха нереално силни, дето се вика само високи се чуваха едва ли не. Нямаше еквалайзери или нещо такова и не ми се струва много вероятно диска да е бил с толкова смотан микс. Освен това пасивните са.. пасивни... освен че им липсва стъпалото им липсва активния кросоувър, сигнала към високочестотния говорител се подава през.. най вероятно пасивен филтър. За разлика от пасивните активните са би-ампед, което според моите разбирания ще рече активен кросоувър и отделни стъпала за хай и лоу драйвъра, което е добре... Някакви идеи? Цитирай
Recommended Posts