Jump to content
Българският форум за музиканти

Адаптера се прави на умрял


Recommended Posts

Значи хора какво стана тъй по случайност ли или в следствие на моята невероятна гениалност въплътена в двете ми мозъчни клетки нещо сигурно съм сторил и бридж адаптера ми взе че спря да свири :P Викам си айде замина си горкия, а млад беше. След няколко часа усилено мислене и напъване успях да измудря една велика идея(не се залъгвайте не беше важна продължителността а ютията която ми падна на главата :P ) та реших да включа китарата да усиля ампа на макс и да видя кво ще стане. Оказа се че подава сигнал, но твърде слаб и само на максимум се чува някъв помен от звук. Последва странно явление: Понеже отпреди знам че адаптерите по неизвестни за мен причини привличат жълтиците сечени от БНБ и понастоящем в обръщение(1,2,5ст.), реших да почукам с една монетка та да видя аджеба ще покаже ли поне някви наченки на живот. И о чудо адаптера се "съживи" ;) Така и не мога да стопля още защо така, но от време на време глъхне и трябва да се "възбуди" със монетка, с която почуквам по металната сърцевина на адаптера, която се показва над капачката. Моля успокойте ме че не е фатално и има оправия че направо ще се гърмя още повече че аз свиря главно на бридж адаптера ;)

 

Мерси предварително на отзовалите се ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би някъде имаш лоша връзка (прекъсната жица или лоша спойка) и когато чукнеш с монетката по сърцевината, произвеждаш силен сиглан, който "отпушва" веригата. Кога заглъхва китарата - когато сигнала е слаб или не свириш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми естествено че заглъхва когато свиря нали трябва да е включена за да отбележа някакъв сигнал ;) А заглъхва когато си поиска може да се държи нормално примерно 2 сек а може и 40... :P И аз се чудех нещо лоша връзка, ама аз не съм я бърникал тая киатра че наште ще ме изселят със все партакешите през балкона долу на паважа да лагерувам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре да приемем че китарата се държи прилично вече 6 месеца и изведнъж става така. Малко ме съмнява изведнъж да се прояви студена спойка сеш се B) Нищо аз така или иначе щях да я мъкна мойта талпа къмто Валери Градинарски тия дни да ми оправя една дефицитна част. Ей затуй мн се дразня на разни нестандартни китари... Чеп голям че мога да си регулирам нъта въпреки стринг-лок-а , нали не мога да си намеря вече 3 месеца такъв в българия :happy: Просто се чудя за кво си я домъкнах от германия тая китара :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами те и първите стратокастери от 50те са си свирили цели 50 години и хоп... адаптерите умират един по един. Там е друга работата, но това че е на 6 месеца не значи че не мое да се прецака жицата, която е колкот косъм дибела. Може да е от ключ/потенциометър?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми човече никва идея си нямам, не е нито от потенциометър нито от адаптер-суич-а просто съм в тъмна индия :headbang: Инак се съмнявам намотката да е бъгава при положение че най-малкото ако беше тя надали от превъзбуждане щеше да се оправя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да си имал прекъсната жица още от начало която да е давала контакт. При някакви условия да се е разместила (разклатил си адаптер, нещо си го натиснал...)

Сега като си ударил с монетата пак да е дало контакт

Това е за мен обяснението на случилото се.

 

Лично аз съм виждал откъсната жица на адаптер, на който човека ми каза, че не разбира нищо и не е отварял нито адаптера нито китарата, и въпреки това жицата беше прекъсната. Естествено, след като е запоих всичко бачкаше

 

По един от законите на инженерите, когато нещо работи не го закачай, та и аз ти предлагам да не пипаш нищо ако работи. Когато не работи тогава ще му мислиш :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eм нали викам че не работи :blink: То за 15-20 сек не е работа просто... Ще видим де ше я нося щото не ми се ще да и таковам мамата с мойте велики сръчни ръчички :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О чудо! Кой каза че чудеса само по коледа ставали :blink: Той взе че се съживи измежду мъртвите... Темата ми се види излишна въпреки че може ако искате и да разнищим тая клинична смърт дет се пръкна за малко :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драги другари съфорумци и други таквизи :D Темата е приключена. След няколкочасова оперативна интервенция от страна на доктор Evtim Djerekarov спасихме адаптера. Златорък тоз младьеж ша знайте :)

 

 

По темата: разпоена свръзка на адаптера с водещия кабел :)

 

 

С две думи викам: темата да си ходи :-(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само преди да е затворена темата, да отбележа... тоя топик има най-култовото заглавие, което съм чел някога...

 

Заведи го на актьорско майсторство тоя адаптер бе, какво го даваш на Евтим... другаде му е бъдещето, не в музиката shibby.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.