Stelian_02 Публикувано Август 17, 2011 Публикувано Август 17, 2011 Здравейте! Понеже мисля да свържа китарата си с компютъра, аз трябва да знам дали саунд картата ми ще издържи. Когато преди 1 час отидох в магазина, ми казаха, че саунд картата ми можела да гръмне, ако не е достатъчно добра. Това случвало ли се е на някого? И така де, проверявам си аз саунд картата, и ми пише, че е "High Definition Audio Device". Не мисля, че това може да е името на саунд картата ми. Главният ми въпрос е, дали може да изгори саунд картата? Моля ви за бързи отговори. Благодаря! Цитирай
Mairomaster Отговорено Август 17, 2011 Отговорено Август 17, 2011 Нищо няма да и стане, не се притеснявай. Ако имаш закъснение на сигнала като свириш, пробвай да си инсталираш ей тези драйвъри: http://www.asio4all.com/ В повечето случаи помагат. Цитирай
Stelian_02 Отговорено Август 17, 2011 Автор Отговорено Август 17, 2011 Благодаря ти! Аз ги имам тези драйвери вече. Надявам се да няма латенция. Цитирай
Stelian_02 Отговорено Август 18, 2011 Автор Отговорено Август 18, 2011 Когато отидох в магазина за китари, ми казаха, че трябвало да си купя външна звукова карта, а тя струвала колкото един компютър. Каква е тази външна звукова карта и мога ли без нея? Съветваха ме да си взема усилвател, но аз искам да си дрънкам от компютъра. Моля ви за помощ! Цитирай
hologram Отговорено Август 18, 2011 Отговорено Август 18, 2011 Глей ся, на компа отзад обикновено имаш два входа, единия за микрофонче - червеникав, примерно за скайп и чат, другия е синичък за разни външни АУДИО-сигнали от плеъри, микс-пултове. Обикновено адаптерите на ел. китарата са нещо като "микрофони" затва треа да е ръгаш у червенкото. Обаче понеже не е точно микрофон, ще криви сигнала и изобщо заеби да имаш дефиниция на сигнала, мъглив звук, пращящ като му туриш ефекти като Guitar Rig, Amplitube и т.н., затва може да ръгнеш в синьото, ама там пък сигнала ще е по-слаб. Ако нямаш кинти за специално отредена USB или FireWire външна звукова карта, кретай така вкъщи. като понатрупаш опит и кинти, ще си купиш удачна аудио-карта, които са на цени между 130 до... абе таван няма, ама да речем 900 лв. е некъв къщен таван като цена. С аудио-чиповете в дънните платки на комповете от магазина, ASIO4ALL върши хубава работа като драйвер, ама знай, че нямаш много аудио-потоци и микрофона за скайп примерно го отписваш докато ше свириш. Цитирай
Fallenblood Отговорено Август 18, 2011 Отговорено Август 18, 2011 в "синия вход" звукът не само е по-тих, но е и по-гаден. ще се чуваш кво свириш и ще можеш да се упражняваш, ама ще е гадно. потърси в dealextreme "guitar link". струва към 30 лева. това е най-евтиното, което може да ти свърши работа... Цитирай
Stelian_02 Отговорено Август 18, 2011 Автор Отговорено Август 18, 2011 Аз намерих ей това: http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=33848 . То това ще върши ли работа и изобщо какво е? Цитирай
VSTi Отговорено Август 18, 2011 Отговорено Август 18, 2011 "...Когато преди 1 час отидох в магазина, ми казаха, че саунд картата ми можела да гръмне, ако не е достатъчно добра..." е това си е хита на сезона. А ако кажеш и кой е магазина с тия продавач-консултанти.......просто никой да не пита там. А относно твоя въпрос - карай така, или си вземи някаква евтиния усб-китарен вход, за да си дрънкаш. Като се понаучиш със софтуерите, вече ще знаеш какво ти трябва. А цените на звуковите карти са мноого различни - от20 до 2000 евро. Поздрави! Цитирай
Stelian_02 Отговорено Август 18, 2011 Автор Отговорено Август 18, 2011 Благодаря ти много! Значи да си взема нещо като онова дето бях пейстнал (с USB). Цитирай
Stelian_02 Отговорено Август 18, 2011 Автор Отговорено Август 18, 2011 А да ви питам, знаете ли някой китарен техник във Варна, защото китарата ми е електрическа и нещо май не работи. Цитирай
Fallenblood Отговорено Август 18, 2011 Отговорено Август 18, 2011 (Редактирано) Благодаря ти много! Значи да си взема нещо като онова дето бях пейстнал (с USB). това, което си го пейстнал, после даже да си го блъскаш у чутурата няма да можеш. поръчай си това - чувам готини отзиви за него, пък ако не ти хареса, ще можеш да си го блъскаш в главата, щото е с дълъг кабел. понякога излизат и в раздел "продавам" на тоя форум. 16 usd = 21 bgn, а доставката е безплатна, само че бавна. а как разбра, че не ти работи китарата? Редактирано Август 18, 2011 от Fallenblood Цитирай
Stelian_02 Отговорено Август 18, 2011 Автор Отговорено Август 18, 2011 Китарата не работи, защото в магазина я пробвахме на някакъв усилвател и нищо не стана. Но иначе, линка дето си ми го пратил е към дийлекстрийм. То се чака 20 дена да дойде. Няма ли нещо по-бързо, или някъде от български сайт да си купя? Цитирай
Fallenblood Отговорено Август 18, 2011 Отговорено Август 18, 2011 ми като не стана, що я купи? иначе тука във форума поне двама човека продават такива джвъчки - питай galingeo, ако не си я е продал... Цитирай
jorog Отговорено Октомври 31, 2011 Отговорено Октомври 31, 2011 Ето ти линкове за юсб интерфейс за китара: http://www.topobiavi.com/usb-audio-guitar-interface-cable-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%84%D0%B5%D0%B9%D1%81-adno516116.html http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_19586/f_1428/BEHRINGER_UCG102.html Цитирай
Recommended Posts