Jump to content
Българският форум за музиканти

Саунд карта


Stelian_02

Recommended Posts

Здравейте! Понеже мисля да свържа китарата си с компютъра, аз трябва да знам дали саунд картата ми ще издържи. Когато преди 1 час отидох в магазина, ми казаха, че саунд картата ми можела да гръмне, ако не е достатъчно добра. Това случвало ли се е на някого? И така де, проверявам си аз саунд картата, и ми пише, че е "High Definition Audio Device". Не мисля, че това може да е името на саунд картата ми. Главният ми въпрос е, дали може да изгори саунд картата?

 

Моля ви за бързи отговори. Благодаря! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо няма да и стане, не се притеснявай. Ако имаш закъснение на сигнала като свириш, пробвай да си инсталираш ей тези драйвъри:

http://www.asio4all.com/

 

В повечето случаи помагат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато отидох в магазина за китари, ми казаха, че трябвало да си купя външна звукова карта, а тя струвала колкото един компютър. Каква е тази външна звукова карта и мога ли без нея?

Съветваха ме да си взема усилвател, но аз искам да си дрънкам от компютъра. Моля ви за помощ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Глей ся, на компа отзад обикновено имаш два входа, единия за микрофонче - червеникав, примерно за скайп и чат, другия е синичък за разни външни АУДИО-сигнали от плеъри, микс-пултове.

Обикновено адаптерите на ел. китарата са нещо като "микрофони" затва треа да е ръгаш у червенкото. Обаче понеже не е точно микрофон, ще криви сигнала и изобщо заеби да имаш дефиниция на сигнала, мъглив звук, пращящ като му туриш ефекти като Guitar Rig, Amplitube и т.н., затва може да ръгнеш в синьото, ама там пък сигнала ще е по-слаб. Ако нямаш кинти за специално отредена USB или FireWire външна звукова карта, кретай така вкъщи. като понатрупаш опит и кинти, ще си купиш удачна аудио-карта, които са на цени между 130 до... абе таван няма, ама да речем 900 лв. е некъв къщен таван като цена.

С аудио-чиповете в дънните платки на комповете от магазина, ASIO4ALL върши хубава работа като драйвер, ама знай, че нямаш много аудио-потоци и микрофона за скайп примерно го отписваш докато ше свириш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в "синия вход" звукът не само е по-тих, но е и по-гаден. ще се чуваш кво свириш и ще можеш да се упражняваш, ама ще е гадно. потърси в dealextreme "guitar link". струва към 30 лева. това е най-евтиното, което може да ти свърши работа...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"...Когато преди 1 час отидох в магазина, ми казаха, че саунд картата ми можела да гръмне, ако не е достатъчно добра..."

е това си е хита на сезона. А ако кажеш и кой е магазина с тия продавач-консултанти.......просто никой да не пита там. А относно твоя въпрос - карай така, или си вземи някаква евтиния усб-китарен вход, за да си дрънкаш. Като се понаучиш със софтуерите, вече ще знаеш какво ти трябва. А цените на звуковите карти са мноого различни - от20 до 2000 евро.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А да ви питам, знаете ли някой китарен техник във Варна, защото китарата ми е електрическа и нещо май не работи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти много! Значи да си взема нещо като онова дето бях пейстнал (с USB). :)

това, което си го пейстнал, после даже да си го блъскаш у чутурата няма да можеш. поръчай си това - чувам готини отзиви за него, пък ако не ти хареса, ще можеш да си го блъскаш в главата, щото е с дълъг кабел. понякога излизат и в раздел "продавам" на тоя форум. 16 usd = 21 bgn, а доставката е безплатна, само че бавна.

 

а как разбра, че не ти работи китарата?

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата не работи, защото в магазина я пробвахме на някакъв усилвател и нищо не стана. Но иначе, линка дето си ми го пратил е към дийлекстрийм. То се чака 20 дена да дойде. Няма ли нещо по-бързо, или някъде от български сайт да си купя?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми като не стана, що я купи? :blink:

иначе тука във форума поне двама човека продават такива джвъчки - питай galingeo, ако не си я е продал...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.