emo_tion1 Отговорено Декември 22, 2011 Автор Отговорено Декември 22, 2011 Бай Кирил радвам се , че ти е харесал трака а още по радостен съм , че го казва много добър музикант Иво - по принцип съм свикнал да работя повече с електронен звук и там динамиката е по- различна и може би си прав донякъде за нея , макар че не може да се каже че съвсем я няма . Незнам защо ти се струва че всичко е в центъра . Има доста инструменти в ляво и дясно но явно не изпъкват достатъчно , Какво визираш под пластмасов звук ? А колкото до бийта на всеки удар , това е нещо за което не се бях сетил . Ама няма и как да е иначе , понеже единствено барабаните са редени с мишката дет се вика Хай хета наистина е по-силен отколкото трябва да бъде , именно затова направих още една версия П.с. О да , щях да забравя ! Виолата е нещо с което се сдобих преди няколко дена и съм много доволен от нея . Ако искаш повече информация , пиши едно ЛС Поздрави ! Цитирай
adamjones Отговорено Декември 22, 2011 Отговорено Декември 22, 2011 (Редактирано) Под пластмасово звучене имам в предвид ,че партиите ти (отделните инструменти) звучат неестествено (изсвирени и звучащи). Това се дължи най -вече, на две неща. Първо сам каза ,че си свикнал да работиш с електронна музика и съответно нещата опират до съвсем друга материя. Второ ,самите библиотеки и сосрсове които ползваш не са достатъчно качествени, или ако са -не си ги обработил достатъчно за да стигнеш абсолютния максимум на звука който позволяват. Въпреки ,че ако самия сорс не звучи добре, после след обработка най -вероятно ще звучи още по -зле. Също така, ако свириш акустична музика, просто забрави да правиш и поставяш всичко на бийт, неестествено е защото представи си група от 4ма души и всички свирят невероятно точно без милисекунда разлика (абсолютно невъзможно). За самия бийта -да играчка е, много при това ,но пък по -добре да цъкаш една нощ ударната секция и след това да се радваш на разнообразен трак. Какво ползваш ? Синтезатор или Вст-та. Ако ползваш Вст, мога да ти препоръчам няколко наистина добри инструмента които ще ти свършат много добра работа. Редактирано Декември 22, 2011 от adamjones Цитирай
emo_tion1 Отговорено Декември 22, 2011 Автор Отговорено Декември 22, 2011 Ами по прицнип ползвам много разнообразни неща . Избягвам пиратския софтуер , затова и понякога използвам малко по-некачествени звуци , но като цяло се стремя към по-добри такива , а има и чудесни алтернативи като саундфонтове и т.н. . Какви вст-та казваш че заеш ? Между другото виолата е точно такъв саундонт ( наистина много добре направен ) Цитирай
adamjones Отговорено Декември 22, 2011 Отговорено Декември 22, 2011 http://www.native-instruments.com/#/en/ http://audiobro.com/ http://www.projectsam.com/Products/Feature-Products/ Прегледай, харизай Цитирай
Лими Отговорено Декември 23, 2011 Отговорено Декември 23, 2011 (Редактирано) Добре измислена музика и аранжимент. Личи си талант. Но с разочарование виждам как се хабиш в борба с технологиите за да представиш музиката си в завършен вид. Музика възпроизведена от "машини" за мен няма завършен вид, а става само за демо, колкото и да се опитва човек да я "хуманизира". И аз минах през тази борба преди 20 години, но проумях че: - Няма по-красива музика от изсвирената и изпята с талантлива човешка ръка и уста, с минимум компютърни подправки(преебавки). Пожелавам ти, да си намериш начин, някой ден тези бисерчета да бъдат изсвирени от истински музиканти в ансамбъл от класически и електрически инструменти с минимална компютърна намеса. Само така ще заухае сладко техният скрит аромат и ти ще бъдеш удовлетворен за цял живот. Струва си борбата за тази мечта, вервай ми! П.П. Предлагам ти идеи от мойта борба/игра с машините от преди 20 години, а по-точно с Alesis HR16, където съм си играл по цели нощи(както предложи adamjones) да "хуманизирам" едно тремоло на малко барабанче. Прилагал съм следните трикове - всеки тон/удар от тремолото е разместен ритмически с малко, но в различна степен отклонение. Моделирал съм няколко вида снеъра с различа височина(pitch), тембър, ривърб, сила и хаотично съм ги редувал през цялото тремоло, като постепенно съм засилвал нивото на всеки удар. Подобен загубивреме метод съм прилагал и към другите инструменти, но не в това парче.Така си направих собствена библиотека от различни ритмични патерни и ги прилагах в най-различни парчета. Резултата с тремолото е от дигитализираната ми аналогова касетка - The Cry Of A Newborn след втората минута и нататък се повтаря. Желая ти успехи! Редактирано Декември 23, 2011 от Лими Цитирай
emo_tion1 Отговорено Декември 23, 2011 Автор Отговорено Декември 23, 2011 (Редактирано) Лими мерси за добрите пожелания Според мене добрата музика може да се прави по всякакъв начин било то софтуерно , електронно или акустично . Има някои случаи при които софтуерно не може да се постигне ефекта от акустичното изпълнение , колкото и добре семплирани да са инструментите , но също така има и електронни неща , които са направени както трябва и звучат прекрасно. Прав си , че борбата с компютъра е безмилотна И на мене понякога ми отнема много време занимавайки се с настройки , които при напълно акустично изпълнение просто отпадат и това май е най-тегавата част . Колкото до парчето което си постнал , мисля че звучи повече от добре. Барабаните звучат като истински ,и със сигурност цялата работа върху тях си заслужава резултата и наистина не мога да си обясня защо си се отказал от този вид музициране , още повече че това са неща от преди 20 години и звучат убийствено дори и в наше време , да не говорим че сега възможностите на технологиите са още по-големи от тогава . Но пак казвам всичко е въпрос на вкус . И аз понякога от прекалените занимания със електронен звук предпочитам да оставя всичко и да се отдам на по естествено звучене и се чувствам много добре така Редактирано Декември 23, 2011 от emo_tion1 1 Цитирай
vane Отговорено Декември 23, 2011 Отговорено Декември 23, 2011 Последното ти парче според мен би прозвучало по-добре в по-бърз вариант като транс например. Robert Miles по-конкретно (до колкото той може да се нарече такъв). Според мен може да стане много хубаво парче даже и с някой женски вокал. Поздрави! 1 Цитирай
emo_tion1 Отговорено Януари 7, 2012 Автор Отговорено Януари 7, 2012 Това е един експеримент между електронна музика , джаз и фолклорно звучене 2 Цитирай
Steppenwolf Отговорено Януари 7, 2012 Отговорено Януари 7, 2012 Емо, поздрави за последните две парчета, особено предпоследното. Да чуваме повече такива (и още по-силни) през 2012 г. - да е творческа и светла. Определено възходящи са спрямо предходните - има повече композиционно развитие и по-богато аранжиране. Явно са правени с повече желание, труд и време. Колегата има право, че някои звуци са по-пластмасови или по-кашонени - нищо, това, както и смесването може да излъскаш след време, просто си пази нещата. А за по-човешко звучене поне може да се използва в MIDI редактора "humanize" опцията. С какъв хост си? Цитирай
emo_tion1 Отговорено Януари 7, 2012 Автор Отговорено Януари 7, 2012 Km 7 благодаря ти за коментара и хубавите пожелания Аз лично съм доволен от саунда , който постигнах в последния трак , а иначе винаги има какво да е желае и живот и здраве ще правим и по-хубави неща Хоста е FL Studio 9 . Не съм ползвал тази опция досега , но вчера гледах едно видео по тази тема , само че там се правеше ръчно ... Цитирай
emo_tion1 Отговорено Януари 16, 2012 Автор Отговорено Януари 16, 2012 отново леки фолклорни мотиви + акустично и електронно звучене 1 Цитирай
Brankoff Отговорено Януари 17, 2012 Отговорено Януари 17, 2012 travelcaster2 Днес обаче мисля да сменя леко курса от транса към дръм енд бейса. Именно в drum and bass style е следващото парче , + малко джаз елементи . Надявам се да ви хареса Хареса ми! Подобно парче би звучало много яко с истински бас и барабани (лично мое мнение) Цитирай
kirilsat Отговорено Февруари 26, 2012 Отговорено Февруари 26, 2012 Браво, приятелю! Много успокояващо действа.... Цитирай
Recommended Posts