SviStyle Публикувано Август 14, 2011 Публикувано Август 14, 2011 Преди около месец си купих два комплекта от тези телове: Ernie Ball Power Slinky Nickel Wound .011 - .048 Purple pack (обичам да пазарувам от рано, и ги държа като резервни на китарките) от години свиря с такива. Преди седмица ги сложих на едната китарка и се оказа, че първа струна се разплита откъм топчето. До тук добре, сложих и втория комлект и...пак така. Та се позачудих, дали само аз съм кърък и дали някои е попадал на подобни гадове? Не е от китарата (струнник и магаре), защото досега за две години съм нямал проблеми, а няма какво да се промени или прецака за една смяна на струни. Естествено след намесата на клещи и пренавиване на струната около топчето (откога ли не го бях правил???) проблема се реши, но не е това въпроса!!! Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 1ва от комплект Дърварио ми се падна така миналия месец. Докато я слагах и настройвах си изпраска. За да не става зян и да сменям цял комплект струни, си взех комплект с резервна 1ва (нe намерих Rotosound при ония капути, затова си взех Vinci) и използвах само първата. Повторното навиване + калайдисване с поялник и тинол 40% помогна, но дали е достатъчно здраво решение, ще мога да кажа ако я сложа на китара. А струните дето се водят Reinforced Plain Strings къде точно са reinforce-нати? Цитирай
рахата Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 Аз използвам Hybrid Slinky 9-46 и докато слагах 1-ва,преди 2 дни,3 пъти ми се скъса в заключването на тремолото и то в самото начало на натягането,а покритието и падна преди да съм посвирил още... Мисля да тествам Elixir. Цитирай
Hillbilly Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 Явно са сдухали качеството,то лесно ще я вържеш струната,ама трябва ли да се връщаме у соца.. Аз си карам с 10-ки GHS -нямам оплаквания. Цитирай
iliev.p Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 (Редактирано) Извинявам се за офтопика,ама да не са правени след укенда,още не изтрезнели достатъчно и да са дали фира? п.п.Мисля ,че и търговците имат вина дори малка,щото от всичко искат да станат милионери. Редактирано Август 15, 2011 от iliev.p Цитирай
rockfire Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 Напоследък съм фен на Ротосаунд и ви препоръчвам да опитате поне веднъж 1 Цитирай
Георги Тотев Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 Темата почна да се обръща на "Какви струни ползваме" ... Герги Цитирай
Hillbilly Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 Темата почна да се обръща на "Какви струни ползваме" ... Герги Темата почна да се обръща на "пазарувайте от ибей",щото само ментаци осмо качество има в циганизираната Територия,сеш ли се? 1 Цитирай
Георги Тотев Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 Язе па си пазарим от небезизвестен магЪзин струни от тия дето казват, че се скапват трудно и издържат 3 до 5 пъти поичи .... и ко от туй Цитирай
Hillbilly Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 Мое и да е така,да се скапват по бавно,но не са бенд-френдли,демек като опнеш първи тел на тон и половина нагоре и се кине Ако не свириш с яко вибрато и бендване слагай всякакви защитени,но да не забравяме,че струните са консуматив просто. Аз предпочитам да сменя веднъж месечно струни за 10 лв (като не свиря редовно),отколкото веднъж на 3 месеца струни за 30 лв Цитирай
Fats Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 Свирете с по-евтини струни и ги сменяйте често. Колко от пишещите тук свирят непрекъснато на голяма сцена, с качествено озвучаване, та да си струват скъпите комплекти. Друг въпрос е ако някои се решили да си мерят... струните. Евтин комплект Alice за 10 лв. издържа поне седмица при яко свирене всеки ден. Кой в действителност го прави? Ако пък наистина музикалната дейност е активна, не е проблем да се сменят 4-5 комплекта месечно. Нали се печелят кинти. Китара за 200-300 лв. , даже и с най-скъпите струни не почва да свири като Gibson или Fender. И аз съм попадал на лошо завързани струни, но при смешната им цена това не е проблем. Пък се продават и единични струни, тогава какъв е проблемът? 1 Цитирай
rockfire Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 Еее...чак пък за седмица две да се сменят струни не ми изглежда много рационално Дори и всеки ден да свирите , струните се почистват , подсушават и според мен могат поне 3 месеца да изкарат! С флойд не е толкова бърза смяната и изисква сетъп ,ако не сменяте една по една ! А пък ,ако ви се скапват за толкова кратък срок - помислете за други марки! 1 Цитирай
a_panov Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 Евтин комплект Alice за 10 лв. издържа поне седмица при яко свирене всеки ден. Има и по-ефтини 3 комплекта за 10 лева. Ибейци не могат да се мерят по скъпотия с нашите магазини! И нашите магазини не могат да се мерят с Ибейци по разнообразие на марки и модели... Преди около година преминах от Ърни Бол на Дййн Маркли ама аз съм хардтейлец и не съм имал никога такъв проблем с размотаване на сруната при топчето отзад. Както се казва в една народна приказка като не снасят яйца кокошките смени петела... Цитирай
Hillbilly Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 Абе тия най-евтините не звучат,не мога да разбера хора,които купуват струни за 8 лв,вместо за 10 - това не е ДАЛАВЕРА,като нямаш звук,както и идеята да караш една година с едни струни .. ,аре да си избиеме циганизацията от главите.. Ърнибол и на мен са ми любими,ама джи-ейч-ес на Гибито повече ме радват. Все пак си е удоволствие да сложиш прилични нови струни,което е по евтино от ходене на кръчма Цитирай
muzicantini Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 Еее...чак пък за седмица две да се сменят струни не ми изглежда много рационално Дори и всеки ден да свирите , струните се почистват , подсушават и според мен могат поне 3 месеца да изкарат! С флойд не е толкова бърза смяната и изисква сетъп ,ако не сменяте една по една ! А пък ,ако ви се скапват за толкова кратък срок - помислете за други марки! Скапват се и за по-кратко и всички марки, включително Прехвалените Еликсири. Поне при мен. Менкам Ърни Бол на 2 седмици най-късно, ако свиря редовно, ако не свиря редовно, може и 3. Цитирай
Recommended Posts