Necrophagist Публикувано Август 14, 2011 Публикувано Август 14, 2011 7-мата струна започна да ми липсва,харесах си сравнително добри марки китари! Притежател съм на Schecter Hellraicer C-1,та.. китарата е чудесна Искам няколко мнения осносно тези два модела,който съм подбрал Свиря предимно техничен дет/траш 1. Schecter Hellraiser C-7 FR CONSTRUCTION Set-Neck with Ultra Access (Left-Handed, Lefty) BODY: Mahogany (Quilted Maple Top on Black Cherry) NECK: 3-piece Mahogany FINGERBOARD: Rosewood TUNING: B/E/A/D/G/B/E SCALE: 26 1/2" INLAYS: "Gothic Cross" HARDWARE: Black BRIDGE: Original 7-String Floyd Rose Tremolo TUNERS: Grover/Black Chrome BINDING: Gray Pearl (Abalone on Black Cherry) FRETS: 24 X-Jumbo PICKUPS: EMG Active 707TW (EMG-707TW) ELECTRONICS: Vol / Vol / Tone / 3-way Price ~ $1000 2.Agile Interceptor Pro 725 EB Real Quilted Maple top and double cutaway light mahoganny arch top body Mahogany Body 25.5" scale 5 piece maple neck-thu body construction USA Made EMG 707 Pickups Ebony fretboard with no markers. Position markers are located on the side of the neck. 24 Extra Jumbo 2.9mm frets and a 13.7" (350mm) radius neck for fast play Grover Die Cast tuners Floating Trem Licensed by Floyd Rose Grover Die Cast tuners Volume & tone controls Reverse Headstock Width of the neck at the nut: 1 7/8"; at the 22st fret: 2 3/16" String Gauge: 009, 011, 016, 024, 032, 042 and 056. Setup tuned to B, E, A, D, G, B, E Uniform Neck Profile - For ultra fast playing - 21.5mm at the frest fret and 22mm at the 12th fret. Overall length, including the strap button: 41"; Actual Weight is only 8.5 lbs Price ~ $700 Единственото нещо,което ме притеснява при Agile е по-късата мензура Цитирай
Viper-X Отговорено Август 14, 2011 Отговорено Август 14, 2011 За мен лично Schecter, любимата ми марка просто 1 Цитирай
Valserp Отговорено Август 14, 2011 Отговорено Август 14, 2011 (Редактирано) Имал съм Agile Interceptor 727 и съм пипал Schecter Blackjack ATX 7. Като дебелина на грифа - Schecter е съвсем леко по-дебел. Дължината на мензурата не би трябвало да те притеснява, ако настройваш в стандарт. За по-надолу е въпрос на вкус - по мое мнение, ако ще слизаш в по-нисък строй от B, то да - по-дългата мензура е силно препоръчителна. Като звук - и от двете китари ще останеш доволен. Agile ще ти дойде по-солено от тези $700, ако го внасяш от САЩ Лично аз също бих се колебал доста в този избор. Може би бих избрал Schecter само защото досега не съм имал инструмент от тази марка, но в един перфектен свят - бих купил и двете Edit: Ако изчисленията ми са верни, чисто нов Interceptor би ти излязал 1500лв след всички галимации по доставката. Според мен, тази сума не си струва, особено след като можеш да си купиш Schecter-a тук, от Европа, с много по-малко главоболия. Редактирано Август 14, 2011 от Valserp Цитирай
death^metal Отговорено Август 14, 2011 Отговорено Август 14, 2011 (Редактирано) Колегата Valserp ме изпревари, но ще потвърдя, че цените на китарите няма да са тези ако ще ги внасяш от щатите. Иначе имам същия Шектер с-7 fr bch, жесток е, звучи убийствено, но грифа му е доста бухалков, по-дебел е от на 8 струнното ми LTD. Бих си купил Agile 8 струнно с multiscale структура, води се 82527 - 8 струнно 25,5" скала на първа струна, 27" скала на 8-ма струна Agile 82527: http://www.youtube.com/watch?v=nFz9D0Q9LcY Ето ти и 27 инчово 7-струнно Agile като за теб. Редактирано Август 14, 2011 от death^metal Цитирай
Mairomaster Отговорено Август 14, 2011 Отговорено Август 14, 2011 Според мен доста до вкус опират нещата... Това 82527 ми бърка в чарвата с тези криви прагчета 1 Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Август 14, 2011 Отговорено Август 14, 2011 (Редактирано) Кривите прагчета не са въпрос на вкус, за някои музиканти е тонална необходимост. По темата: пазарните условия, както и това, че си леворък, проповядват Schecter. Rondo са рай за американците, но качеството на инструментите не оправдава транспортните и митнически разходи. Редактирано Август 14, 2011 от KeRRANGKid Цитирай
рахата Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 За Agile има много противоречиви мнения по форумите и по-скоро е добро бюджетно решение и въпрос на късмет с бройка,а Hellraiser C-7 FR е флагмана на фирмата... Agile правят и китари с по-дълги мензури (ако това те притеснява).От тях бих пробвал нещо 8-струнно с Kahler или Hipshot тремоло,че ако не ми хареса да го използвам за части. Тези цени ги гледаш,ако има кой да ти донесе инструмента от там предполагам? Ако е така Шектъра си заслужава още повече Цитирай
MDFk Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 Agile имат смисъл за БГ, ако си решил да вземаш осмак, а спецификациите им са ти по вкуса; ако искаш някой Pendulum с "криви прагчета", или 9 струнна (като за всичките имат и модел за левичар, което също е плюс). И наистина това Agile със всички добавки, доставки и т.н. ще ти излезе над 1500 лв. В конкретната ситуация Schecter. Иначе и аз нямам против по една и от 2те марки. Цитирай
goshi Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 (Редактирано) Schecter !!! Редактирано Август 15, 2011 от goshi Цитирай
iliev.p Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 Май мненията натежаха към "Шектъра" умувай яко и не се колебай дълго,оти требе да се свири. 1 Цитирай
Necrophagist Отговорено Август 15, 2011 Автор Отговорено Август 15, 2011 Няма да слизал по-ниско от 1 тон надолу,но все пак се позачудих за тъпата мезура Цените дето съм обявил са от ebay и знам,че това е подвеждащо Просто ми е интересно качеството на agile защото като характеристики 2те китари доста си приличат Не намесвайте повече от 7 струни в темата Другия вариант,който обмислях,но не го споменах е ето този! Shecter Jeff Loomis FR Construction: Set-Neck w/Ultra Access Body: Ash Neck: Maple Scale: 26 1/2 Fingerboard: Maple Frets: 24 X-Jumbo Inlays: Metal Cross Binding: Black (fingerboard & Headstock) Pickups: EMG Active 707 Electronics: Vol/3-way switch Bridge: Original Floyd Rose Tremolo Tuners: Grovers Тук вече за цена трябва да говоря с telesound,но като гледам е малко по-скъп от c-7 Материала на тялото не е махагон,но съм чувал този модел на живо и звучи доста стегнато Цитирай
Arcturus666 Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 И аз знам ,че звучала мн добре нищо ,че не е махагон, но като визия грам не ми допада.Моят Хелрайзер ми аресва 100 пъти повече Цитирай
Somebody Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 Малко off topic, сори за въпроса, но - за какво се ползват тези китари. Малко съм лаик в темата, но никой от големите не свири на такава китара. За срудио ли е, за концерт? Бас палитрата ли покрива? Пак се извинявам за въпроса, но ми стана любопитно ;-))) Цитирай
Recommended Posts