Jump to content
Българският форум за музиканти

Идея.. ?


mselfdestruct

Recommended Posts

Според вас ,ще е сполучливо ли ако си купя http://www.thomann.de/gb/harley_benton_hbl450bk.htm и й сложа http://www.seymourduncan.com/products/electric/humbucker/alnico_ii_pro_s_1/ .. ? пишете на воля каквото искате

търся мнения ;д

Редактирано от mselfdestruct
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма тотално никакъв смисъл да вземеш толкова евтина китара и да й сложиш адаптери, които струват повече от нея. Ама хич. Звукът не идва основно от адаптерите, а от дървенията.

 

Представи си, че материалите, от които е изработена китарата, представляват глас, а адаптерите - микрофон. Въпреки, че гласът може да звучи различно, ако е записан различно, си оставя абсолютно същият глас. Поне аз така виждам нещата.

 

По-добре си вземи по-скъпа китара. За 300-400 лв втора ръка изскачат приятни китари.

 

edit: Всъщност може да съм се изказал по-силно, като се замисля не съм свирил на тия китари. Но така или иначе не виждам особен смисъл. Според мен дори и да вземеш тази китара, си свири на нея без да й сменяш адаптерите.

Редактирано от Icarus
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи дали случиш на по-прилично направен Harley Benton.

Със сигурност няма да се получи като при хубава китара, но ако имаш късмет е възможно да се получи така, че дълго време да му се радваш, докато не станеш по-претенциозен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аре стига цигании бе,четете стотината теми по въпроса,нема да минеш метър и по тънко с китайски т@шак с хубави адаптери,на свинче звънче не си струва..

,имаме достатъчно магазини в БГ,които предлагат китари в ниския ценови клас и можеш да ги пипнеш преди покупката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако може и аз да се изкажа, но без да ме оплювате:)

Аз днес си взех Харли ( не точно същият ) но съм изключително доволен, (може би защото не съм пипнал Гибсън)

И така де аз мисля, че не е лоша китарата, за цената си е идеална, но дори и да и сложиш тези адаптери няма да се промени звукът много много.

@Icarus е доста прав за тва с микрофона и гласът :)

Успех!

 

Поздрави Ицко Христов :punk_guitar:

Редактирано от FoolofRemorse
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да слагаш сигничър адаптерите на Слаш в китара от елша... :no:

Първо няма смисъл, защото струват повече от китарата, второ звукът ще ти е много остър с тях (защото идеята е да се слагат в махагоново ЛП, а елшата вади повече високи от махагона).

Но пък парите са твои, прави каквото искаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам, че се налага да се самоцитирам.

....е възможно да се получи така, че дълго време да му се радваш, докато не станеш по-претенциозен.

 

Не бих могъл да имам категорично мнение как точно (басово, метално, дрънчащо) ще звучи въпросната китара с този адаптер(както някои хора се опитват да правят), понеже се появяват много въпросителни, на които няма как да имаме отговор.

Това, което със сигурност може да се каже е, че ще звучи някак, дали ще ти хареса е божа работа. Другото сигурно нещо е, че дори с този адаптер китарата няма да притежава някои желани характеристики на скъпите китари, което обаче не е чак толкова голям кахър, имайки предвид цената й.

Адаптерите винаги можеш да преместиш и на по-скъпа китара по-нататък. А след като посвириш известно време на тази и на по-скъпи китари, лека-полека ще започнеш да забелязваш и чуваш разликите. Когато те започнат да те дразнят, тогава може би ще прибегнеш до по-скъпа китара.

Ако финансовият въпрос не е фатален за теб, можеш направо да започнеш от хубава китара с фабричните й адаптери, но това е тема на друга дискусия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.