Jump to content
Българският форум за музиканти

How About Tomorrow


Recommended Posts

 

Първият ни демо албум, съдържа 10 наши песни. Дано ви хареса!

Допълнително info: http://www.last.fm/music/How+About+Tomorrow

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много готини идеи. Чуват се влияния, но личи собствен почерк, не съм сигурна за аранжиментите - може би са ми малко повече предсказуеми, но като идеи песните ми допаднаха.

Вокалът пее много симпатично, дори с интонационните неточности ;) . Хареса ми фразирането,има собствен стил и лесно разпознаваем тембър, повечето вокални мелодии са много готини thumbs_up.gif.

Като студиен продукт ми е объркващ - предполагам заради начина на записване и последвалата обработка на пистите: инструментите не се "намират" на едно и също място :). Също във второто парче ми се струва, че намалявате нивата на инструментала при влизането на вокала?

 

Какъв е плана за албума?

Редактирано от Viara Ivanova
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за отзива!

Вокала още не е тръгнал на уроци и затова предполагам се усещат всичките тези неточности. Какво да прави момчето, кара го на усет! :D

Колкото до студийната обработка .. Такава няма никаква - всичко мина през пулта с ефектите/EQ и ни остави с този продукт. Естествено, има някои кофти неща като мътния бас, тихата китара, бумтящата каса и разклатеното темпо, но докато го преслушвахме на място през слушалките/колоните звука беше що годе добре. Да, ама не в крайна сметка.. :/

По принцип на всички песни гледаме да спазваме динамика на свиренето когато пропява вокала на куплетите за да може да изпъква главно той.

Официалния албум ще има по-малко меланхолични песнички (ще подберем по-живите и енергични и естествено ще измислим нови), но за сега нямаме идея (и пари!) кога ще запишем един стабилен продукт.

 

 

Всъщност, идеята беше да запишем всичко без никаква обработка за да се чуе как звучим на живо и без прикрити грешки (а и оттам по специфичното звучене на песните).

Редактирано от SirJohn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност, идеята беше да запишем всичко без никаква обработка за да се чуе как звучим на живо

Абе, в интерес на истината и на мен така ми прозвуча, но се опасявах да не приемеш погрешно констатацията green_angel.gif.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, че сте записали такова добро демо на албума си. Стилово ми напомняте на нещо средно между Umphree's McGee (според мен една гениална банда, макар те да са много висока летва за вас) и някоя австралийска пънк-рок, пост-гръндж банда... примерно Silverchair (по-скорошни някои техни неща).

 

Продължавайте, има 'ляп във вас. Не е нужно да си губите времето да правите "студийни записи". Пари от тях няма да направите, щото всичко свършва на мп3 в нечий плейър. Търсете изяви, сменете името на бандата и драпайте по концерти, монцерти, клубове, млубове.

Редактирано от hologram
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много! Името обаче е окончателно и едва ли ще го сменяме (вече сменихме 2 преди това). Не смяташ че е подходящо ли? :Р

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Аз съм вокала и явно нашия мил барабанист е забравил да спомене, че демо албума е записан на един дъх.. от 11-12:00 до 22-23:00 часа вечерта :D Интонационните неточности идват от умора на гласа :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ме кефи. Има идея. Най-ми допадна memory,като изключим солото на китарата . Не , че не ми харесва ама някак не ми се върза претенциозния бас и посредственото китарно соло . Това го казвам като слушател а не като някакъв критик. Много открояващи се осмислени басове навсякъде.Браво!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.