roadrunner Публикувано Май 5, 2006 Публикувано Май 5, 2006 здравейте! искам да ви попитам с какви струни препоръ4вате да свирите на лайиф изпълнения,в смисъл не като марка,а 4исто нови и туко 6то сменени ли трябва да са или е по добре да са предварително разсвирени.за6тото 4увам 4е някои музиканти слагат 4исто нови преди концерт а други то4но обратното.благодаря предварително Цитирай
TONY Отговорено Май 5, 2006 Отговорено Май 5, 2006 даже не един ден - може два - 3 дни- ако не е с заключване - тоест хубаво да улегнат и да не разтройват китарата Цитирай
Kelly Отговорено Май 5, 2006 Отговорено Май 5, 2006 Определено трябва да са предварително разсвирени и да не се слагат същия ден,защото трябва да улегнат добре все пак. ама и аз какво е изказвам,все едно съм имала 75875 концерта и знам от опит Цитирай
NitroBGA Отговорено Май 5, 2006 Отговорено Май 5, 2006 Аз за 3 часа си вкарвам китарата (с двойно заключване, обаче) в пълна настройка, но не бих рискувал, освен ако не е наложително. Ден - два, както казва Тони 3-4, по-добре да постоят отколкото да нямат време. Цитирай
niki123bg Отговорено Май 5, 2006 Отговорено Май 5, 2006 Ако може да се вярва на китарният техник на Joe Satriani, струните му се сменят всеки ден - обикновенно няколко часа преди концерта. Така се процедира с китарите които ползва най-много по време на изпълнението. Струните на тези на които свири рядко се сменят на 3-4 дни. По принцип се прави разтягане на струните, което отнема известно време, но после китарата не се разстройва толкова лесно. Има на доста места писания по темата, примерно тук: http://www.ibanezrules.com/tech/setup/stretch.htm Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Май 5, 2006 Отговорено Май 5, 2006 Завърнах се ... Тъй де , да се изкажа и аз : По-добре в деня преди концерта . И в този , същият ден да се свири поне няколко часа на новите струни , да се настройва на десет минути и е готова . Цитирай
Surikat Отговорено Май 5, 2006 Отговорено Май 5, 2006 А какво е значението? П.С. ми и аз да имах пари и аз щях да сменям по 1 тон струни на ден Цитирай
vovcho Отговорено Май 5, 2006 Отговорено Май 5, 2006 А какво е значението? П.С. ми и аз да имах пари и аз щях да сменям по 1 тон струни на ден Звука Цитирай
roadrunner Отговорено Май 5, 2006 Автор Отговорено Май 5, 2006 (Редактирано) еиййй благодаря ви на вси4ки за информацията.питах за6тото днес си сложих 4исто нови а ж неделя имам у4астие.това ме притесни. Редактирано Май 5, 2006 от roadrunner Цитирай
Bo Yan Отговорено Май 6, 2006 Отговорено Май 6, 2006 Успех на участието! Аз си сменям струните когато искам и не се съобразявам с т това кога имам свирене. Не е проблем да се сменят непосредствено преди свиренето. Ако се разстрои по време на самия лайф... не е никакъв рокет сайънс - настройваш я и свириш... Цитирай
roadrunner Отговорено Май 6, 2006 Автор Отговорено Май 6, 2006 (Редактирано) Успех на участието! Аз си сменям струните когато искам и не се съобразявам с т това кога имам свирене. Не е проблем да се сменят непосредствено преди свиренето. Ако се разстрои по време на самия лайф... не е никакъв рокет сайънс - настройваш я и свириш... да бе.така е най естествено и най небрежно,кото мноо ме кефи както прави кърт кобейн на концерти.по 10 мин. си настроива китарата на самата сцена. Редактирано Май 6, 2006 от roadrunner Цитирай
roadrunner Отговорено Май 6, 2006 Автор Отговорено Май 6, 2006 и благодаря за пожеланието съ6то Цитирай
Recommended Posts