L.K. Отговорено Август 2, 2011 Share Отговорено Август 2, 2011 Подай на едната първична намотка 12 волта променливо напрежение и с един волтметър разгадай изводите на вторичната. Тъкмо ще си сметнеш и преводното отношение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Август 2, 2011 Share Отговорено Август 2, 2011 metalhammer,можеш ли да се сетиш след като са ти минали през ръцете толкова Регенти 30? Не са така сток! Тези мостове са слагани допълнително, и незнам как отсъди че другите спойки са фабрични. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
christov64 Отговорено Август 2, 2011 Share Отговорено Август 2, 2011 (Редактирано) Според мен всяка намотка е с импеданс (приведен към първичната) 3 ома. Ако се свържат две в паралел импедансът им остава 3 ома, а на двете двойки, свързани последователно става 12 ома. Коефицентът на трансформация се смята най-лесно като се подаде на вторичната намотка ниско напрежение (аз използвам 3.15V от отоплението на лампите) и се измери напрежението между изводите за анодите на първичната. Преводното отношение е коефицентът на трансформация на квадрат. Можеш да измериш при това свързване какво се получава (най-вероятно 3 ома, затова и говорителите са свързани така). Редактирано Август 2, 2011 от christov64 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyubohar Отговорено Август 2, 2011 Автор Share Отговорено Август 2, 2011 Намерих снимка в нета на един усилвател на който при увеличение се вижда,че никаде няма мостчета и двете средни пера са свободни.Както и предполагах са технологични.А говорителите са последователно. Утре ще го пробвам и мисля,че това ще реши въпроса. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyubohar Отговорено Август 3, 2011 Автор Share Отговорено Август 3, 2011 Въпроса е решен. Остава смяната на електролитите. А,също така почистване на плата отпред и отзад. Някой да знае препарат за почистване? Би трябвало да е бързоизветряващ да не се мокрят плоскостите отдолу. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Август 3, 2011 Share Отговорено Август 3, 2011 Разпенваш някакъв препарат с четка върху плата и после с гъба го обираш. Сушиш на слънце и вятър. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivo_dj Отговорено Януари 4, 2013 Share Отговорено Януари 4, 2013 Колега до къде стигна с REGENTA ,заработи ли? Вижте на какво попаднах, та се чудя да му правя ли хубава кутия и да се мъча да го прехвърлям. Заслужава ли си? Не съм чувал никога как звучи този модел. А пък и имам една купчина с лампи за него. http://pics.data.bg/albums/37217/regent-30/c0048600f8e79aadfcd0ccf71fd50aa5/sdc10022 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyubohar Отговорено Януари 5, 2013 Автор Share Отговорено Януари 5, 2013 О,стара тема. Регента си работи идеално,само не съм му почистил плата още. Или ще го сменя някой ден. Твоя е много зле като гледам снимките. Внимавай,че има високо напрежение-350-360в.! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fats Отговорено Януари 5, 2013 Share Отговорено Януари 5, 2013 И задължително смени кондензаторите, за толкова години стоене са пресъхнали и вече не са ефективни. Леко ти завиждам, че си намерил този усилвател в толкова добро състояние, явно е съхраняван добре дълги години. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts