Trysth Публикувано Юли 24, 2011 Публикувано Юли 24, 2011 Реших да спретна кратка престрелка между старата и новата ми мандолина. Ето китарите: 1. ESP Edwards Explorer (made in Japan), махагон, bridge адаптер: Seymour Duncan JB. 2. ESP LTD Viper 400 (made in Korea), махагон, brdige адаптер: EMG 81 (18 V mod). Тъй като засега свиря главно хай-гейн бичкии, реших с това да почна (по-нататък може и по-човешки семпли да спретна). Ампа е Garland 100W, а ползваният канал е по схема на Mesa Boogie Dual Rectifier; кабинета е Bogner Ubercab 4x12 (2 x Vintage 30 + 2 x G12T75). Записвано е с TASCAM DR-05, като ефекти има единстветно леко стерео разширение нa Cool Edit Pro, без нищо друго. И двете китари са със сравнително нови струни, записвани през кабел Planet Waves. SAMPLE (първо е SD, след това EMG) Като цяло ме интересуваше разликата между двата бридж адаптера, съзнателно не съм записвал нищо с нековете, а и там мисля, че пасивния изкъртва EMG-то отвсякъде. Интересно ми беше да чуя разликата между двата вида адаптери и мисля, че можем да направим сравнително добро сравнение, тъй като и двете китари са от махагон, а и самите адаптери са в еднакъв клас. Главно ме интересуваха как звучат палм мютовете, джъгаджъга-нето, пиленето на по-ниски тонове и пиленето на акорди от горно ми нагоре. Следващият път ще запиша цели акорди при хай-гейн, за да видим как е отчетливостта. Ето няколко забележки: 1. Активният адаптер е с 18 волта мод, който е доста по-добър от стандартната конфигурация с 9 волта батерия (IMO). 2. Записвано е с неудобно перце, тъй като си бях забравил мойте си, т.е. контролът в/у тона не е на 100% добър. 3. Свирено е малко с гъза си, т.е. не си давах зор да свиря чисто. 4. Настройките на ампа са пригодени за звученето на Вайпъра с активните адаптери, т.е. ако се настрои ампа спрямо експлоръра, ще звучи много по-добре, но идеята е да са еднакви настройките. 5. Позицията на записвачката не е 100% еднаква, но да речем на 90% се намира на едно и също място. Интересно ще ми е да чуя вашите мнения и коментари, след което бих споделил и моите. Цитирай
Acei Отговорено Юли 24, 2011 Отговорено Юли 24, 2011 интересно въпреки, че имам китара с EMG 81 на бридж позицията при така направеното сравнение EMG-то звучи някакси пластмасово. с други думи сеймур дънкъна ми е фаворит Цитирай
metalhammer Отговорено Юли 24, 2011 Отговорено Юли 24, 2011 Ясно се чува как активния адаптер орязва звука честотно особено от долу и звучи по мастерирано и синтетично. Моя фаворит е дънкана - на семплите наистина не блести на 100% - защото според мен би трябвало да му се направят по различни корекции , но тогава нямаше ясно да можем да усетим разликите. Мерси за отделеното време за записване на семплите и за темата. Цитирай
Acei Отговорено Юли 24, 2011 Отговорено Юли 24, 2011 мда добре казано. Като свиря на китарата с EMG адаптери, за да мога да изкарам звука, който желая използвам и двата те са 81 и 85. определено ще ги сменям с пасивни за по истински звук Цитирай
Svanio Отговорено Юли 24, 2011 Отговорено Юли 24, 2011 (Редактирано) Като ползвал EMG 81 И 85 с 18v мод *100% по-добро от 9v* ще си позволя да кажа, че тия адаптери мажат ужасно много. От тях минах на SD Blackout и е доста доста по-добре(въпреки че и те като повечето активни адаптери си мажат и имат един такъв.. изкуствен тон). Гласувам за Дънкана и аз с две ръце. ПП трябваше да не пишеш кое е първо, за по-интересно Редактирано Юли 24, 2011 от buy&sell 1 Цитирай
Trysth Отговорено Юли 24, 2011 Автор Отговорено Юли 24, 2011 ^Е то не е много трудно да се разбере Може би ще пробвам да направя нов запис на неутрални настройки, за да видим по-ясно разликите. Ето моите пет стинки: лоу енда на дънкана е ужасно мътен, в сравнение е ЕМГ-то, което има страшно красива и стегната атака, която за мен е от голямо значение. При вкарване на малко високи, обаче, дънката се избистря много приятно. Кефи ме и суровостта в средите на ЕМГ-то, с което май свършат хубавите неща, които мога да кажа за него. На дънкана ми хареса звука при пилене на по-ниските струни, както и на по-високи акорди. ЕМГ-то много тънее там и звучи пластмасово. Харесва ми и "живеца" на пасивния, но пък не ми хареса, че е шумен, ЕМГ-то е доста тихо. Общо взето и двата за момента имат плюсове и минуси за мен. Мисля и аз в един момента да пробвам Дънкан Блекаутите, ама да видим. И едни Bare Knuckle ми се въртят из главата, ама по-нататък. @Дими, мерси за добрите думи. Тепърва почвам да правя емпирични сравнения между различни адаптери/китари и т.н. и ми е много интересно да чувам разликите. Ако имаш някакви идеи за нещо по-различно, би ми било интересно. Цитирай
Acei Отговорено Юли 25, 2011 Отговорено Юли 25, 2011 И едни Bare Knuckle ми се въртят из главата, ама по-нататък. е ето тези са върха на джанката за мен, че и три педи отгоре аз вече си сложих на една китарка Bare Knuckle Warpig Ceramic magnet на бридж позицията и китаркта зазвуча направо страхотно. При едни и същи настройки на усилвателя Bare Knuckle звучи много по-добре и много по-плътно от EMG 81. Другото, е че Bare Knuckle вади много чист звук без мазаници и т.н. Въобще EMG ще излетят в полза на едни Bare Knuckle Warpig. 1 Цитирай
Trysth Отговорено Юли 25, 2011 Автор Отговорено Юли 25, 2011 Еее от кога търся нашенец със BKP Ще си ходя до Варна скоро, дали има вариант да го чуя прасето, ако си и ти там някъде? Цитирай
Acei Отговорено Юли 25, 2011 Отговорено Юли 25, 2011 па у Варна съм като доидеш пиши на електронната поща от подписа ми със същото име като картинката ми Цитирай
Recommended Posts