adXok Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 Май за медиантите говориш, ама не съм много сигурен какво точно попита!? Цитирай
Steppenwolf Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 А на мен ми се струва, че говори за полиакорди, чийто запис и означение вече бе упоменато. Цитирай
Topsun Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 може и да е за S на II степен?или за медиантите?знам ли?обясни малко по-нагледно. Цитирай
progressive Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 А на мен ми се струва, че говори за полиакорди, чийто запис и означение вече бе упоменато. абе и на мен така ми се струва... Цитирай
Telerig Отговорено Август 27, 2005 Автор Отговорено Август 27, 2005 ами всъщност въпроса ми беше имат ли наименование акордите построени върху терцата над и терцата под основния тон...а явно ако към тях се прибави тониката се получават полиакорди...тва нямаше нужда май да го питам :wall: Цитирай
adXok Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 Ясно, говориш и за медианти и за полиакорди... Stone, помогни на човека, че аз ша има да са пънкам! Цитирай
Telerig Отговорено Август 27, 2005 Автор Отговорено Август 27, 2005 мдаа - явно тия са медианти..не съм ги срещал като понятие - само за медиани съм чувал ма те са други Цитирай
adXok Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 Да бе, те си имат общ корен... все като за среда на нещо се използват. Но за музиката конкретно според мен имат и идват от едно друго значение на думата медиум - такъв който стои като проводник (за преминаване от нещо в нещо)... т.е. стои в условна среда между тия две неща! Цитирай
Topsun Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 наименованията на степените: Iстепен-Тоника (Т) IIстепен-Горен водещ тон (SII) IIIстепен-долна медианта IVстепен-Субдоминанта (S) Vстепен-Доминанта (D) VIстепен-Долна медианта VIIстепен-Чувствителен тон или долен водещ тон мисля,че ще ти е лесно като си ги представиш нагледно Цитирай
Telerig Отговорено Август 27, 2005 Автор Отговорено Август 27, 2005 мерси! ... а тия които са в обръщение (с по нисък от основния) построени върху терци, квинти септими и.т.н. под основния имат ли някакви наречия? :think: Цитирай
Steppenwolf Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 наименованията на степените:Iстепен-Тоника (Т) IIстепен-Горен видещ тон (SII) IIIстепен-долна медианта IVстепен-Субдоминанта (S) Vстепен-Доминанта (D) VIстепен-Долна медианта VIIстепен-Чувствителен тон или долен водещ тон мисля,че ще ти е лесно като си ги представиш нагледно Хммм... абе това третото - горна медианта. Цитирай
adXok Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 Ами въпросът ти предполага като отговор много "ако"-та (с ударение на "о"-то, моля ви се). А и аз не мисля, че ги знам по имена. Има доста по-запознати от мен тук... и на мен ще ми е любопитен целия отговор Цитирай
Topsun Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 Хммм... абе това третото - горна медианта. малка грешка от бързане Цитирай
Mecho Отговорено Август 29, 2005 Отговорено Август 29, 2005 С един приятел дискутирахме името на следния акорд: E - 0 B - 0 G - 2 D - 2 A - 0 E - X Според вас как трябва да се означи? Аз му казах първо Asus2... :think: Други майстори на китарата му казали че е девятка (... но той държи на Esus4... Кво казва теорията :read: ??? Поздрави Цитирай
Recommended Posts