Jump to content
Българският форум за музиканти

Лампов амп


Recommended Posts

Дори и на най-калпавият запис характерът на един амп си личи. В моите скромни уши ръмжи много добре и с малко и с много Gain. Стегнато без да "маже". Тук може би оказват сериозно влияние уменията ти като китарист, които определено са на значително по-високо ниво от тези в електрониката, но резултатът се вижда и чува. Има какво да се желае още, но за първи стъпки е повече от добре :thumbs_up: . Продължавай все така. Довърши го и си го ползвай с кеф. В крайна сметка не е необходимо да звучи точно като "някой си" усилвател... достатъчно е на теб да ти харесва. Вярно, че са се наложили някакви... "еталони" за добър тон, но различен не означава непременно лош, нещо, което много хора не разбират.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
  • Отговори 174
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

има развитие по проекта :)

днес тапицирах сандъка, и мисля че се получи добре. снимах го но забравих да си взема кабела за да сваля снимките.

за в бъдеще ще си помисля ако правя някое друго кубе дали да го правя със скосение или без, че както каза парния валяк се оказа малко трудно но не и невъзможно за начинаещ и при това бях сам :)

 

по електрониката - малкоо съм го поразхвърлял на масата в къщи и извадих платката с релетата, мисля да пробвам да разпръсна релетата близо до местата където се превключват веригите да пробвам какво ще стане.

 

мисля да правя малко модификации и по самото шаси. трябва да го скъся малко че е наравно със задницата на кутията - ще го направя да стои малко навътре. мисля и да поразчупя малко предния панел че не ме кефи как съм сложил всичко в една линия и да премахна ключа за стенд бай и да го направя с реле със закъснение.

 

общо взето това е, няма много напредък, има доста липса на време и мързел... а беше такъв мерак че сън не ме хващаше :)))) все още си ми е мерак де :))))))

 

ади със здраве, и който е от варна да дойде да ни гледа - ще подгряваме гранулом тази вечер в "спирит ъф рок"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер звучи на последния семпъл. Иначе за скосяването на ъглите и аз като си правих кабинета това ми беше най-големия дерт. Стана горе долу, но поне вече знам как да стане супер :) само дето едва ли ще се хвана пак да правя нещо подобно. Айде дай малко снимки да покефим. :drummer:

Редактирано от bluelemon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.picvalley...iDNCfpeASQx.JPG

http://www.picvalley...DqZsrDD9jFJ.JPG

http://www.picvalley...isN7kO57oS2.JPG

 

не станаха много хубави снимките, а ъглите са залепени с хартиено тиксо и не се виждат.

днес ще захвана дръжките и ще сложа металните ъгли, а може и да направя плата отпред и да сложа колелцата.

Редактирано от rocker_vn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

някой може ли да ме насочи към кого да се обърна или какво да прочета за да си помогна сам???

става дума за следното - усилвателя има два канала с по две опции (low & high gain) общо 4, fx loop, reverb, опция нещо като middle shift и master volume 1/2... идеята ми е чрез футсуича да имам директен достъп до всичко това и най вече за 4-те канала (клийн, крънч, драйв, хай гейн)....общо 8 бутона на педалиярата. и тука става интересно, че искам да е като на Галин - да запомня на всеки канал какво е било включено.

за 4-те канала трябва да управлява релетата за клийн/драйв и лоу/хай гейн и т.н.

 

чакам някой да даде някакво предложение или оферта за това устройство, което ще управлява всъщност блока управляващ релетата.

 

не съм на ясно с микроконтролерите, но мисля че най лесно ще стане с тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 4-те опции както си се досетил ще трябват релета, а запомнянето на останалите "модули" става с микроконтролер или с миди модул. Иначе в нета има схема на педалерата Z5, с която се управлява този тип усилватели на Енгл. Наскоро правих една такава, имам даже една излишна платка за нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

от вчера съм захванал да уча за микроконтролерите, мисля че трябва да се реализира с такъв, който да прави комбинациите от 4 бутона за канали със режимите клийн,драйв и лоу/хай-гейн, т.е. с 4 бутона да се направи комбинации с 2 релета. това не е сложно и няма нужда от микроконтролер, но аз искам да стане като твоите усилватели със запомнящите педалиери за да няма нужда от танцуване върху бутоните.

тъй като тепърва навлизам в света на микроконтролерите и програмирането, и си мисля че хич няма да ми е толкова лесна задачата най вече с програмирането. но ще видим. захванал съм се вече но може и да опра до външна помощ или даже изработка...

 

може би трябва да използвам и външна EEPROM памет за да ми запомня пресетите докато не реша сам да ги променя...много работи съм му намислил ама за първо време ще гледам да стане основно това което споменах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Програматорите не са толкова евтино нещо и за единична бройка не си заслужава инвестицията. Ако няма от кой да вземеш безплатно по-добре се насочи към нещо готово/поръчай нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

веднъж да хвана цаката на пик микроконтролерите няма да е само управлението на усилвателя. доста служебни неща също мога да свърша...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като хванеш цаката, я дръж здраво, да не се изплъзва :yes: .

Пожелавам Успех!

Ама все пак използвай ЛС -то на КАЕ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста креативна и полезна тема, а кубето определено се заформя като професионално, доста впечатляващо, като се има предвид, че това е първият проект на Рокер_Вн!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

веднъж да хвана цаката на пик микроконтролерите няма да е само управлението на усилвателя. доста служебни неща също мога да свърша...

 

С оглед на това и понеже писа, че си започнал да се занимаваш с програмиране, и по-специално що се отнася до микроконтролерите, бих искал да вмъкна една малка отбивка... По принцип са налични компилатори на С за различните контролери, да, но мисля, че е хубаво в даден момент човек да научи асемблерния език. Заедно с основни познания по цифрова електроника и архитектури дава един друг, по-задълбочен поглед над случващото се, а в някои случаи и повече гъвкавост. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.