MR_STENCH Отговорено Септември 18, 2011 Отговорено Септември 18, 2011 Дори и на най-калпавият запис характерът на един амп си личи. В моите скромни уши ръмжи много добре и с малко и с много Gain. Стегнато без да "маже". Тук може би оказват сериозно влияние уменията ти като китарист, които определено са на значително по-високо ниво от тези в електрониката, но резултатът се вижда и чува. Има какво да се желае още, но за първи стъпки е повече от добре . Продължавай все така. Довърши го и си го ползвай с кеф. В крайна сметка не е необходимо да звучи точно като "някой си" усилвател... достатъчно е на теб да ти харесва. Вярно, че са се наложили някакви... "еталони" за добър тон, но различен не означава непременно лош, нещо, което много хора не разбират. 2 Цитирай
rocker_vn Отговорено Ноември 26, 2011 Автор Отговорено Ноември 26, 2011 има развитие по проекта днес тапицирах сандъка, и мисля че се получи добре. снимах го но забравих да си взема кабела за да сваля снимките. за в бъдеще ще си помисля ако правя някое друго кубе дали да го правя със скосение или без, че както каза парния валяк се оказа малко трудно но не и невъзможно за начинаещ и при това бях сам по електрониката - малкоо съм го поразхвърлял на масата в къщи и извадих платката с релетата, мисля да пробвам да разпръсна релетата близо до местата където се превключват веригите да пробвам какво ще стане. мисля да правя малко модификации и по самото шаси. трябва да го скъся малко че е наравно със задницата на кутията - ще го направя да стои малко навътре. мисля и да поразчупя малко предния панел че не ме кефи как съм сложил всичко в една линия и да премахна ключа за стенд бай и да го направя с реле със закъснение. общо взето това е, няма много напредък, има доста липса на време и мързел... а беше такъв мерак че сън не ме хващаше ))) все още си ми е мерак де ))))) ади със здраве, и който е от варна да дойде да ни гледа - ще подгряваме гранулом тази вечер в "спирит ъф рок" 1 Цитирай
bluelemon Отговорено Ноември 28, 2011 Отговорено Ноември 28, 2011 (Редактирано) Супер звучи на последния семпъл. Иначе за скосяването на ъглите и аз като си правих кабинета това ми беше най-големия дерт. Стана горе долу, но поне вече знам как да стане супер само дето едва ли ще се хвана пак да правя нещо подобно. Айде дай малко снимки да покефим. Редактирано Ноември 28, 2011 от bluelemon Цитирай
rocker_vn Отговорено Ноември 29, 2011 Автор Отговорено Ноември 29, 2011 (Редактирано) http://www.picvalley...iDNCfpeASQx.JPG http://www.picvalley...DqZsrDD9jFJ.JPG http://www.picvalley...isN7kO57oS2.JPG не станаха много хубави снимките, а ъглите са залепени с хартиено тиксо и не се виждат. днес ще захвана дръжките и ще сложа металните ъгли, а може и да направя плата отпред и да сложа колелцата. Редактирано Ноември 29, 2011 от rocker_vn Цитирай
bluelemon Отговорено Ноември 29, 2011 Отговорено Ноември 29, 2011 Ми екстра е по добре от мен си се справил. Цитирай
rocker_vn Отговорено Ноември 29, 2011 Автор Отговорено Ноември 29, 2011 (Редактирано) Редактирано Ноември 29, 2011 от rocker_vn 2 Цитирай
rocker_vn Отговорено Декември 2, 2011 Автор Отговорено Декември 2, 2011 някой може ли да ме насочи към кого да се обърна или какво да прочета за да си помогна сам??? става дума за следното - усилвателя има два канала с по две опции (low & high gain) общо 4, fx loop, reverb, опция нещо като middle shift и master volume 1/2... идеята ми е чрез футсуича да имам директен достъп до всичко това и най вече за 4-те канала (клийн, крънч, драйв, хай гейн)....общо 8 бутона на педалиярата. и тука става интересно, че искам да е като на Галин - да запомня на всеки канал какво е било включено. за 4-те канала трябва да управлява релетата за клийн/драйв и лоу/хай гейн и т.н. чакам някой да даде някакво предложение или оферта за това устройство, което ще управлява всъщност блока управляващ релетата. не съм на ясно с микроконтролерите, но мисля че най лесно ще стане с тях. Цитирай
Gregg Отговорено Декември 2, 2011 Отговорено Декември 2, 2011 За 4-те опции както си се досетил ще трябват релета, а запомнянето на останалите "модули" става с микроконтролер или с миди модул. Иначе в нета има схема на педалерата Z5, с която се управлява този тип усилватели на Енгл. Наскоро правих една такава, имам даже една излишна платка за нея. Цитирай
rocker_vn Отговорено Декември 3, 2011 Автор Отговорено Декември 3, 2011 от вчера съм захванал да уча за микроконтролерите, мисля че трябва да се реализира с такъв, който да прави комбинациите от 4 бутона за канали със режимите клийн,драйв и лоу/хай-гейн, т.е. с 4 бутона да се направи комбинации с 2 релета. това не е сложно и няма нужда от микроконтролер, но аз искам да стане като твоите усилватели със запомнящите педалиери за да няма нужда от танцуване върху бутоните. тъй като тепърва навлизам в света на микроконтролерите и програмирането, и си мисля че хич няма да ми е толкова лесна задачата най вече с програмирането. но ще видим. захванал съм се вече но може и да опра до външна помощ или даже изработка... може би трябва да използвам и външна EEPROM памет за да ми запомня пресетите докато не реша сам да ги променя...много работи съм му намислил ама за първо време ще гледам да стане основно това което споменах. Цитирай
bratmito Отговорено Декември 3, 2011 Отговорено Декември 3, 2011 Програматорите не са толкова евтино нещо и за единична бройка не си заслужава инвестицията. Ако няма от кой да вземеш безплатно по-добре се насочи към нещо готово/поръчай нещо. Цитирай
rocker_vn Отговорено Декември 3, 2011 Автор Отговорено Декември 3, 2011 веднъж да хвана цаката на пик микроконтролерите няма да е само управлението на усилвателя. доста служебни неща също мога да свърша... Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Декември 3, 2011 Отговорено Декември 3, 2011 Като хванеш цаката, я дръж здраво, да не се изплъзва . Пожелавам Успех! Ама все пак използвай ЛС -то на КАЕ. 1 Цитирай
TubeFan Отговорено Декември 3, 2011 Отговорено Декември 3, 2011 Доста креативна и полезна тема, а кубето определено се заформя като професионално, доста впечатляващо, като се има предвид, че това е първият проект на Рокер_Вн! Цитирай
Steppenwolf Отговорено Декември 3, 2011 Отговорено Декември 3, 2011 веднъж да хвана цаката на пик микроконтролерите няма да е само управлението на усилвателя. доста служебни неща също мога да свърша... С оглед на това и понеже писа, че си започнал да се занимаваш с програмиране, и по-специално що се отнася до микроконтролерите, бих искал да вмъкна една малка отбивка... По принцип са налични компилатори на С за различните контролери, да, но мисля, че е хубаво в даден момент човек да научи асемблерния език. Заедно с основни познания по цифрова електроника и архитектури дава един друг, по-задълбочен поглед над случващото се, а в някои случаи и повече гъвкавост. Цитирай
Recommended Posts