rocker_vn Отговорено Септември 3, 2011 Автор Share Отговорено Септември 3, 2011 здравейте, не ми остава много време за форума и за усилвателя и затова има затишие... пищенето го оправих, но се чудя - нещо ми се струва че на лийд канал басите не са ми достатъчни - орязани са някак си. чудя се кое влияе на това. преди тонкорекциите мисля че е. някакви идеи ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Септември 4, 2011 Share Отговорено Септември 4, 2011 Можеш да увеличиш стойността на разделителните кондензатори. Ако схемата ти е тази , която гледах в по-ранните постове , повечето са 47nF което е достатъчно, но имаше един 680 pF, който можеш да увеличиш. Не прекалявай , защото ампа ще стане "muddy". Все пак си мисля, че нямаш проблем с ниските(поне гледайки схемата не би трябвало да имаш). Липсата на ниски може да е от други неща - кабинет на първо място!, съгласуващ трансформатор(ако няма достатъчно голяма индуктивност), говорители. Може да добавиш и Resonance контрол както правят Peavey. Кажи какъв ти е кабинета на първо време и ако можеш покажи някакви снимки на изпълнението му. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocker_vn Отговорено Септември 4, 2011 Автор Share Отговорено Септември 4, 2011 немога да снимам в момента нямам апарат под ръка. говорителя е селешън В30, кабинета е с размери 50х54х30 - шперплат 21мм. на чист канал има хубави ниски честоти, но на лийд нещо се губят. ще пробвам с промяна на този който посочваш. между другото да не ми е станало нещо на мен че и в колата ми се струва малко баса...одъртявам значи еййййй искам да чуя и евентуално да пробвам някой лампов хай-гейн 1х12 за сравнение. ще се радвам ако някой се отзове - ще почерпя. между другото тези 12 вата немога да ги усиля както трябва в нас, нещо като 50 ватовото маршалско АВТ50 дето имах преди...така и не му чух гласа на повече от 5/10... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 5, 2011 Share Отговорено Септември 5, 2011 Направи някакъв изкуствен товар, L-pad. Ще има малка разлика, но ще се доближиш до звука на пълна мощност. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 5, 2011 Share Отговорено Септември 5, 2011 Еми тия моите са с хайгейн преамп и 112 каб с V30 точно. Долу-горе можеш да сравниш мисля. Малко си няма баси, предполагам трафчето толкова може. Твърде е вероятно и твоя траф толкова да свири... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocker_vn Отговорено Септември 15, 2011 Автор Share Отговорено Септември 15, 2011 усилиха се ниските с промяната на 680pF като намеря време ще запиша нещо да се чуе... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Септември 15, 2011 Share Отговорено Септември 15, 2011 rocker_vn Обърни внимание на постовете на Gregg - там има сериозни насоки от човек който се е борил с такива проблеми. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocker_vn Отговорено Септември 17, 2011 Автор Share Отговорено Септември 17, 2011 разбира се че обръщам внимание и се замислям върху съветите ви. драснах един запис набързо да се чуе. усилвателя е в хай-гейн. My link 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MasterOfDisaster Отговорено Септември 18, 2011 Share Отговорено Септември 18, 2011 супер 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Явор тъпото Отговорено Септември 18, 2011 Share Отговорено Септември 18, 2011 Наистина звучи много яко, ето това за мен брутална жица, с класи над всякакви там прехвалени гарланди или самоделки на други самозванци, смяташ ли да го продаваш като го направиш окончателно? 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Септември 18, 2011 Share Отговорено Септември 18, 2011 ^^ Доста смело изказване. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Явор тъпото Отговорено Септември 18, 2011 Share Отговорено Септември 18, 2011 (Редактирано) Не става въпрос за смелост, а за реалност - въпреки подигравките, които пича получи от великите форумни "капацитети", той се справи наистина впечатляващо, а това все пак му е първия амп, представи си ако реши да ги прави по поръчка колко добър ще стане Именно такива кадърни, можещи, упорити и амбициозни личности трябва да се подкрепят и издигат, но и тук във форума, както и във всички сфери на живота у нас, на кадърните се пречи, отхвърлят ги, иронизират ги, внушават им, че няма да успеят и прочее, затова и страната ни никога няма да прокопса! Редактирано Септември 18, 2011 от Velius 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocker_vn Отговорено Септември 18, 2011 Автор Share Отговорено Септември 18, 2011 Наистина звучи много яко, ето това за мен брутална жица, с класи над всякакви там прехвалени гарланди или самоделки на други самозванци, смяташ ли да го продаваш като го направиш окончателно? еееее чак пък да е по добър...... за продажби не съм мислил, но живот и здраве като му завърша всичко може и друго да подхвана... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Явор тъпото Отговорено Септември 18, 2011 Share Отговорено Септември 18, 2011 (Редактирано) ^ Ами определено звучи по-здраво и дори по-изчистено от амповете на Грегг, въпреки, че вероятно още ще работиш по схемата, така че дай малко повече самочувствие, наистина се справяш страхотно като за първи амп Редактирано Септември 18, 2011 от Velius 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocker_vn Отговорено Септември 18, 2011 Автор Share Отговорено Септември 18, 2011 (Редактирано) докато не се чуе на живо неможе да се определя така. освен това съм записвам с вокален микрофон electrovoice Co9 (нямам друг под ръка), на 1 педя и 45 градуса, освен това пред говорителя все още няма решетки,платове и т.н. не че не звучи така на живо, но има някаква разлика все пак. предния запис беше с другата китара, нейните струни имат по звънлив звук, а на тази са за смяна вече. п.п. предстои също така и да му добавя ефект лууп и ривърб. ривърба е ясен, но за лууп-а се чудя все още как да го реализирам. Редактирано Септември 18, 2011 от rocker_vn Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts