goshi Публикувано Юли 19, 2011 Публикувано Юли 19, 2011 (Редактирано) Здравейте (: . Наскоро ми подариха като тази китара. Руска класическа китара със 7 струни, но проблема е че ми я дадоха без струни. Та сега въпросът ми е къде мога да намеря такива 7 стуни- найлонови? Стигнах до извода че може да си купя комплект обикновени струни за класическа китара + още един комплект с по дебела 6-та струна, за да постигна строя Си-Ми-Ла-Ре-Сол-Си-Ми, обаче преди малко видях, че за тази китара, нормалния строй е Ре-Сол-Си-Ре-Сол-Си-Ре. Та въобще да намеря такъв комплект от 7 струни найлонови, дали ще мога да си свиря в нормалният си строй (за нас) (Си)-Ми-Ла-Ре-Сол-Си-Ми? Благодаря за отговорите предварително (: Редактирано Юли 19, 2011 от goshi 1 Цитирай
Fallenblood Отговорено Юли 19, 2011 Отговорено Юли 19, 2011 сигурен ли си, че не си объркал снимката? щото тая китара си е баш със 6 струни... Цитирай
goshi Отговорено Юли 19, 2011 Автор Отговорено Юли 19, 2011 Да, вече е подменена, бях я объркал Цитирай
gueorgues Отговорено Юли 19, 2011 Отговорено Юли 19, 2011 На руската китара, готиното й е точно руския строй За да свириш в стандартен строй си купи комплект струни normal tension и добави шеста струна extra hard tension, която да бъде дропната в Си. Метална 6-та струна също би трябвало да звучи прилично в Си на класическа китара, но ще звучи и различно. Цитирай
badValue Отговорено Юли 19, 2011 Отговорено Юли 19, 2011 въпрос ... сигурен ли си,че е за найлонови ??? моята е за метални и използвам стандартни(medium) 13-56 за акустична китара + допълнителна 9 или 10(каквато имам под ръка) малко по- къса е мензурата. Цитирай
goshi Отговорено Юли 20, 2011 Автор Отговорено Юли 20, 2011 Шеф Петров!- Отговор :D Да, абсолютно, защото ми я дадоха със 1ва и 2ра найлонови останали на нея от далееееееечната някоя си година , а и самият човек си е бивш китарис' , който си знае че е китарата си е с найлнови. Каза ми че по негово време баща му е носил струни от Москва, но сега повече не се продават ( ; 1 Цитирай
badValue Отговорено Юли 20, 2011 Отговорено Юли 20, 2011 (Редактирано) OK не бях търсил ... явно и ти не си, но ето LA BELLA 7SG вероятно има и други марки Редактирано Юли 20, 2011 от badValue Цитирай
a_panov Отговорено Юли 20, 2011 Отговорено Юли 20, 2011 (Редактирано) Хайде и моя дан към темата: 7 String Guitar Strings Complete sets are listed in the sections below - D'Addario D'Angelico - найлонови Dean Markley DR Strings Elixir Ernie Ball GHS La Bella Newtone RotoSound Sfarzo S I T Strings http://www.juststrings.com/sevenstringguitar.html - We carry 7 string electric strings by D’Addario, Dean Markley, DR, Elixir, Ernie Ball, GHS, La Bella, Newtone, Rotosound, Sfarzo and SIT. - We also have 7 string classical guitar strings by D’Angelico. - As well as 7 string acoustic electric strings by DR. - Giannini offers single 7th strings to convert any of their six string acoustic sets into 7 string sets. Редактирано Юли 20, 2011 от a_panov Цитирай
badValue Отговорено Юли 20, 2011 Отговорено Юли 20, 2011 (Редактирано) ... неприятното в случая е, че тези D'Angelico - найлонови не са подходящи.... 7 струнна фламенко китара..с 2 РЕ (4та и 5та са с еднаква дебелина 30).... тези който аз съм показал пак са с РЕ .. но е по- дебело ... 50 Редактирано Юли 20, 2011 от badValue Цитирай
Fats Отговорено Юли 22, 2011 Отговорено Юли 22, 2011 (Редактирано) Нека направя едно малко уточнение - тези китари никога не са правени за найлонови струни. Въпреки, че са изключително неудобни и правени на конвейр в дърводелска работилница, имат удивително чист и красив тон. Но само и единствено с метални струни. Преди години през ръцете ми са минали десетки подобни китари - мои и на приятели (за да може да се свири на тях е нужна доста сериозна намеса). Руснаците ги смятаха инструменти за еднократна употреба - кило водка струваше около 10 рубли, такава китара - между 7 и 15 рубли. Основният проблем идва от подвижния гриф, прикрепен към тялото с груба "бурма". И то под безумен ъгъл. Струните бяха (а сигурно продължават да са) доста дебели (първа поне 0.13) и бързо корозиращи. Според мен не си струва да разчиташ, че с тази китара ще можеш сериозно да свириш. Гарантирам, че с пластикови струни, даже и най-качествени, няма да звучи. Редактирано Юли 22, 2011 от Fats Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юли 22, 2011 Отговорено Юли 22, 2011 (Редактирано) Има ли електроакустични руски седмаци? Слагаш й тези струни и жулиш като руски стугар. Редактирано Юли 22, 2011 от Lord Shredulous Цитирай
goshi Отговорено Юли 22, 2011 Автор Отговорено Юли 22, 2011 Fats, http://www.youtube.com/watch?v=swZrkDzkbxw 1 Цитирай
Fats Отговорено Юли 22, 2011 Отговорено Юли 22, 2011 Това е скъпа китара, направена от майстор по поръчка. Няма нищо общо с това, което ти притежаваш. Да, по звука може да се предположи, че струните са пластик, но става дума за нещо съвсем различно. Най-добре потърси руски музикантски форум за китаристи и постави там своя въпрос за струните. Не искам да се правя на голям познавач, може вече да има и такива комплекти. Въпросът е как да се сдобиеш с такъв. Думата ми беше за друга, дали китарата, която са ти подарили си струва всички тия усилия. Цитирай
sassue Отговорено Юни 7, 2012 Отговорено Юни 7, 2012 Здравейте, сдобих се с подобна 7 струнна руска китара, която има липсваща струна. Досега не съм свирил и мисля да се уча на нея, обаче ми направи впечатление, че грифа има странен ъгъл и нещо като ключ с който май може да се промени ъгъла, за да стане по-нормална. Въпроса е дали си заслужава да се уча на такова нещо или да търся нещо по-нормално. Цитирай
Георги Тотев Отговорено Юни 7, 2012 Отговорено Юни 7, 2012 ^ Дай снимки да видим за какво иде реч! Снимай снадката на грифа с тялото, както и цялата китара в "хоризонтално" положение, снимай и от главата към тялото грифа. Цитирай
Recommended Posts