Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Привет! Решил сам да тунинговам китарата си с хубав флойд. Китарата е Jackson JS30DK и флойда е мн зле. Въпроса ми е дали да взема по-достапния Schaller или да не се занимавам и да вземам оригинален Floyd Rose. Бях чел някаде, че Schaller са мн качествени, а разликата с Floyd Rose е 50 евра.

Отговорено

Вече сам ги сменил. Сложил съм Seymour Duncan Hot Rodded Set (SH-4 bridge,SH-2 neck). Китарат в момента напълно ме удовлетворява като изключим флойда.

Отговорено (Редактирано)

Имай предвид, че джаксънския флойд е нископрофилен, а оригиналния флойд има дълги винтове за седлата! Шалер правят нископрофилни, а ОФР имат Флойд Роуз Про. :)

Аз лично от омраза към Флойдовете си поръчах Флойда на GFS, който приема струни без рязане и едно Тремол-Но. Излезе 95 евро с доставките. Ще си имам още едно Kahler подобие(eдинично заключване+цялостно блокиране) ^_^

Редактирано от Lord Shredulous
Отговорено (Редактирано)

Аз имам японски Jackson Fusion HH от 95-та и лицензираният JT580LP не ми е правил проблеми.

Сигурен ли си, че си го настроил правилно?

Редактирано от Slav
Отговорено

Едно такова тремоло може да се съсипе много бързо от неправилен тунинг, особено лизензния... Аз съм си патил и зная :wallbash:

Отговорено

При мен Тремолото е точно такова.Вече от 5 години сам с таз китара и тремолото винаги ми е правило проблем и с правилна настройка.Особенно при отпускане винаги трябва малко да връщам с лоста , че да се върне в строй.До колкото знам, най-важното във флойда са ножовете и това от какъв материал е направен. При мен ножовете вече са мн зле. Даже веднъж съм ги изпилвал но ефекта не беше за дълго. И за това искам нещо качествено а и аз съм по в час от преди и мога правилно да го настройвам