cybertromic Публикувано Юни 30, 2011 Публикувано Юни 30, 2011 Здравейте Четох много на тази тема, наистина има много неща които трябва да се научат, но никъде не видях следното нещо : Имали проблем, ако цялата стая се облепи с акустични панели, а не само определени места както по принцип е описано в темите. Защото аз имам малка стая(стая в стаята) отделена само за микрофона, но в нея има страшно много ехо. За това си мислех да я облепя цялата с панели(ръчно направени) за да мога да го махна и да си взема от онези акустични панели който се прикачват към микрофона и при запис да съм спокоен, но проблема е да не стане така вместо да оправя нещата, да ги объркам повече и за това питам. Благодаря ви Цитирай
Telerig Отговорено Юни 30, 2011 Отговорено Юни 30, 2011 Дай повече информация, само за запис или и за референтно слушане е стаята, какво смяташ да записваш в нея като инструменти, колко все пак е приблизително като размери помещението и акустични панели саморъчно изработени как и от какво... . Имай и предвид, че звукоизолиране и акустично третиране са две коренно различни неща - в този смисъл заглавието на темата което си дал е подвеждащо ми се струва... Цитирай
cybertromic Отговорено Юни 30, 2011 Автор Отговорено Юни 30, 2011 (Редактирано) Както казах по-горе стаята е малка, приблизително около 50-60см е широка, дължината е около 2м. и височината и е толкова. Стаята искам да я направя както казах по горе, само за запис на вокали. Няма да записвам в нея никакви инструменти и т.н. Идеята ми е да махна гадното ехо, за да може да я направя подходящо помещение за запис на вокали .Това искам за сега. По нататък смятам и голямата стая да изолирам, за да може да се прави смесване и мастеринг, горе-долу добре. Иначе за сега смятам да карам на слушалки, знам, че никои не го препоръчва ама като за начало мисля, че е добре. Пък като навляза по-навътре( и имам пари) ще взимам монитори и т.н. Иначе ако някои ми препоръча добри слушалки за тази цел(имайте предвид, че с тях ще правя инструментали) ще съм много благодарен. За сега съм се спрял на : SONY PRO-AUDIO MDR-7506 и на SENNHEISER HD 380 PRO Ако някои е използвал тези слушалки може да си каже впечатлението от тях. И трябва ли да си взимам усилвател и за тях ? Пък относно акустичните панели, тука някъде във форума имаше тема: как да си направим акустични панели(колкото помня бяха направени от дървена рамка, която е запълнена с вата и облепена с някакъв плат), но сега точно не мога да дам линк. Иначе ако имаш други идеи( МОЛЯ НЕ СПОМЕНАВАЙ КОРИ ЗА ЯЙЦА! ) ще съм благодарен Редактирано Юни 30, 2011 от cybertromic Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 30, 2011 Отговорено Юни 30, 2011 Имай и впредвид, че звукоизолиране и акустично третиране са две коренно различни неща - в този смисъл заглавието на темата което си дал е подвеждащо ми се струва... Цитирай
Telerig Отговорено Юни 30, 2011 Отговорено Юни 30, 2011 (Редактирано) Щом е само за вокали добре...не е необходимо да се шумоизолира чак толкова, в такъв случай заглавието на темата ти е неправилно. Ако обаче минем на оправянето на проблема ти с ехото ми се струва, че е прекалено малка стаята за да може да стане нещо ...имаки впредвид, че е само 50-60см широка, това което чуваш предполагам е "modal ringing" - ефект който се получава от наслагването на определени честоти, който дори и да укротиш по някакъв начин с панели отвсякъде - след записа ще има върнат резонанс от стаята в микрофона дори и да използваш от "тези дето се прикачат към микрофона" после трудно при микс ще се оправи с еквализация...ако все пак ти трябва за запис на непретенциозни неща - би могъл да пробваш с абсорбери на стените, тавана и в ъглите, но ще се получи мъртва стаичка с резонанси...поне така мисля като гледам какво си дал като информация...има много хубава тема в раздел звукозапис/друго със снимки как се прави, просто я разгледай ако решиш да действаш все пак... Редактирано Юни 30, 2011 от Telerig Цитирай
cybertromic Отговорено Юни 30, 2011 Автор Отговорено Юни 30, 2011 Благодаря ти Но понеже не мога да си редактирам миналият пост, ще кажа, че стаята всъщност е точно : 60см. широка, дължината и е 2м. ,а пък височината е около 2,5м-2,7м. Незнам какво се получава, но на мен ми звучи като ехо Тоест няма смисъл да се занимавам с нея така ли? По отношение за слушалките нещо да кажеш ? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 1, 2011 Отговорено Юли 1, 2011 Аз имам Сони-тата и съм доволен като за 100-тина лева. Не са толкова добри колкото AKG K240MKII Studio, но тя и цената е друга. Цитирай
Recommended Posts