Jump to content
Българският форум за музиканти

Синтезатор за разпяване и солфежиране, к


Mit@k@

Recommended Posts

Аз виждам че Mit@k@ спря да се обажда, вероятно разочарован от отговорите, но си е така - каквото и да пожелае което отговаря на изискването за хубаво звучащо пиано, е в един друг ценови диапазон над неговия. И не го казвам да го засегна, а просто защото може би досега не се е интересувал и не знае.

 

Подкрепям казаното дотук, като съвети. Иначе в идеалния вариант ако само пиано е целта, то може би цифровите биха били точното попадение, но за да се аргументирам с цените, ето пример от магазините от които аз пазарувам, цените са в канадски долари:

 

*** магазин Лонг § МакКуейд, категория цифрови пиана, кликни за да се отвори ***

 

и естествено перфектния избор - аналогово пиано. но разбира се опираме и до проблема със съседите, заради който аз лично направих компромиса за електронни барабани спрямо аналогови ама няма как <_<

 

всички правим някакви компромиси

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2. Зависи от модела. Принципно са еднакви, МИДИ кийборда е просто синт без звуци, но доста често МИДИ клавиатурите имат повече контроли. Примерно 10 фейдъра и 10 ротари пота, които се ползват за управление на функциите на софтуера (настройваш си кое какво да регулира). Или пък група за управление на просвирване/запис: Begin/Previous/Pley/Pause/Stop/Next/End. Или специални падове за дръм пъгините.

 

3. Доста често съм виждал да свирят със синтове 5 октави, така че може. Зависи какво свириш и какво ти трябва като функционалност. :)

 

Значи да разбирам, че Миди имат повече функции..?.. а може би и синтезатора има нещо, което те нямат?

а какво е синтове, това на миди клавиатура ли е - от 3.?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

миди клавиатурата сама по себе си не издава звук , тя само командва някакъв саунд модул , компютър или друг клавир .

 

синта си е машинка с клавиатура и компютър за синтезиране или възпроизвеждане на звук.

 

образно казано МИДИ клавиатурата е клавир без душа :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си имам синтезатор Casio wk 1300. Звука на пианото си е точно копие на хубаво истинско пиано. В пъти по-добър е от ямахите, които съм чувал, а те не са никак малко. Има си и бая ефекти, и този модел ако го намериш ще си е за много прилична сума от сорта на 250-350 кинта зависи си от хората. Само да ти кажа че вече не се произвежда и може и да си намериш и похубаво, но ако си за касио наистина ти препоръчвам да си вземеш от тяхната серия WK. Останалите не стават. :)

Е чак пък да не стават... ; )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

А какво ще кажете за Yamaha PSR-350? Много стар ли е модела, вади ли добър звук, може ли да се свърже към компютър? Един познат го продава на цена към 200 лв. и се чудя дали си заслужава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

А какво ще кажете за Yamaha PSR-350? Много стар ли е модела, вади ли добър звук, може ли да се свърже към компютър? Един познат го продава на цена към 200 лв. и се чудя дали си заслужава.

 

на въпроса за хубавия звук - зависи - най-добре иди го чуй наживо.

 

а за другото - имаш интернет - ютюб като начало за звука, да го чуеш, пак на живо най-добре ще прецениш. колкото до другите ти въпроси ето сайта на Ямаха да си видиш сам годината - 2001 и един друг да си свалиш книжката (че на сайта на Ямаха май искат да се регнеш за да свалиш...) - чети и си виж каквото ти трябва. ясно се вижда на картинката под номер 28 - миди ИН и миди АУТ.

 

psr-350 - yamaha.com

yamaha psr-350 manual

 

ПС: дали си "заслужава" зависи от целите ти за какво ще го ползваш. така че отговора най-добре го знаеш само ти. понякога машината която ще ти свърши най-добра работа е тази която не подозираш

Редактирано от RaverWild
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Здравеите колеги.Може ли някой да ми каже възможно ли е това-http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0%E2%80%932216057/%D0%B7%D0%B0-/-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0-korg-pa-800-yamaha-tyros-3-/-4-yamaha-dm1000v2-di.Много моля за отговор.Благодаря преаварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Music.plaza ООД, е утвърден дистрибутор на различни потребителска електроника. Ние сме специализирани в широка гама от продукти като клетъчни phones.Example мобилен телефон, телевизор, фотоапарат, лаптоп, музикален инструмент .. (ETC) При 50% отстъпка.

 

всичко е възможно когато продава китаец. погледни че си е транслирал обявата набързо с гугъла. писал си е човека доставка има всяка седмица с кораба. дали ще достави на теб незнам. понякога трябва да се рискува, но аз лично точно с това не бих.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

опс, извинявам се за двойния пост, имах проблем на компа

Редактирано от RaverWild
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.