Jump to content
Българският форум за музиканти

pnio

новаци
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от pnio

  1. А какво ще кажете за Yamaha PSR-350? Много стар ли е модела, вади ли добър звук, може ли да се свърже към компютър? Един познат го продава на цена към 200 лв. и се чудя дали си заслужава.
  2. Свалих си foobar и компонента soundtouch (Сложих dll файла в инсталационната папка на foobar), но някой може ли да ми подскаже от къде точно се променя темпото?
  3. pnio

    Виртуално пиано

    Благодаря много!
  4. pnio

    Виртуално пиано

    Бихте ли ми препоръчали някакво виртуално пиано за един компютър с Убунту. Не ми трябва нещо сложно, просто с мишката да се цъка по виртуалната клавиатура и да се изсвирват прости мелодийки или само тонове. Благодаря ви предварително!
  5. Прав си, че не обясних много добре какво точно искам... Та става въпрос за сериозен изходен продукт със звучене на симфоничен оркестър. И нотите трябва да "оживеят" - т.е. става въпрос точно за тонрежисьорската работа, но просто ме притесняват малко тези "хоризонтални ивици във времето", aко трябва първо с тях да си напиша основната музика, а не основата ми да са нотния текст. А и при положение, че имам вече написана партитурата, тепърва да се занимавам да свиря всичко... От там нататък е ясно, че трябва доста работа с "копчета" и плъзгачи докато се постигне желаното звучене. Благодаря ти много за изчерпателният отговор и за насоките.
  6. И е доста голяма като обем. Като начало би могло да свърши работа и това: Vienna VSL Horizon Series OPUS 1 - Orchestra. Но по-скоро въпроса ми беше за основната програма, не за инструментите. Защото ще ми бъде много по-лесно и по-удобно ако мога да работя с нотен текст.
  7. Благодаря за отговора. От доста време използвам Сибелиус и съм много доволен. Но сега имам нужда от по-голяма обработка на получения звук, също да мога да разполагам различните групи инструменти по различен начин и други разни неща. И ми е трудно да се ориентирам сред многобройните продукти за звукообработка (като Cool Edit, FL Studio, Sony ACID, Reaper и т.н.) коя би ми вършила работа за класически оркестър, и използвайки ноти с които ми е по-лесно да работя. Казваш Cubase има партитурен редактор - ще го пробвам. Дано има и голям набор от инструменти за класически оркестър.
  8. Каква програма да използвам, за да пиша инструментална класическа музика? Примерно да си напиша нотите, да укажа инструментите като на нормална партитура, след което да мога да чуя звука на целия оркестър? След това да мога да обработвам разположението на инструментите в оркестъра, динамики, темпо и т.н. Има ли такава програма?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.