Joel Публикувано Юни 20, 2011 Публикувано Юни 20, 2011 Здравейте! Имам въпрос относно Edge III Tremolo на Ibanez. За разлика от Floyd Rose на китарама ми, това тремоло има 3 вместо 5 дупки за пружини, ( на мястото на другите 2 има резби за болтове) което не позволява слагането на дебели струни. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и имате ли представа какво може да се направи, защото опиатх да сложа пружини в дупките, но напрежението не се увеличава. Цитирай
MrDeath Отговорено Юни 20, 2011 Отговорено Юни 20, 2011 Само мога да предположа, но ако вярно съм разбрал, същото е и на "ЕДЖ". Там също има 3 "официални" дупки като другите 2 са за болтчета, които държат една метална пластина. Аз просто махнах пластината и пружина влиза без проблем в дупките за болтчетата и си действа безпроблемно т.е. опъва повече. Дай снимка някаква, за най-сигурно. Цитирай
Valserp Отговорено Юни 20, 2011 Отговорено Юни 20, 2011 (Редактирано) Поиграй си с диагоналите. 2-те крайни пружини могат да се закачат диагонално към лапата. При мен решението е 2 пружини - успоредно и една - диагонално(тази от страната на тънките струни) Ако и това не става(свириш с още по-дебели струни) - разучи откъде можеш да си купиш по-къси пружини. Не помня точно размерите, но има 2 стандартни вида пружини за тремоло - по-дълги и по-къси. Ibanez обичат да слагат от по-дългите, което пък означава по-малко опън. В www.ibanezrules.com имаше статия по въпроса. Редактирано Юни 20, 2011 от Valserp 1 Цитирай
Joel Отговорено Юни 24, 2011 Автор Отговорено Юни 24, 2011 Мерси много за отговорите! Явно ще трява да купя нови пружини, а след това ще споделя резултата! Поздрави! Цитирай
Recommended Posts