Svanio Публикувано Юни 8, 2011 Публикувано Юни 8, 2011 Само аз ли си лепя самозалепящи се тънки тапети на пикгардовете на strat-a или има и други като мен? Отдавна ми е практика при наличието на настроение и находка в тапетната индустрия да си препъстря свирачката. След някакво време и известни "проби" разбрах, че е най-добре с тънки самозалепващи се тапети, тъй като по-"дебелите и здрави" са по издръжливи, но лепилото им не се маха после*махнах на един пикгард стар след тест с нож за чистене на керамичен плот лепилото за около 4 часа нон-стоп жулене *, а и цената на метър от тънките е м/у 1 и 5лв* като цената варира не спрямо качество, а спрямо визия* т.е за 5лв макс взимаме метър, който "понякога" е досатъчен. "понякога" защото ако гоним "по-така" визия може да се избере точна "част" от парчето тапет, например с имитациите на дърво се получава много сполучливо ако се смогне да се напаснат ивиците на тапета спрямо фретборда*E.g. rosewood фретборд* да са водоравни а не вертикални спрямо грифа Силно препоръчтиелно е да НЕ се слага до края на pickguard-а тапет в областта, в която нека се пада над него, т.е когато вадите пикгарда*ОСОБЕНО ако имате 22прага* ще ви е доста трудно и само мъки, най-добре да се изпили/изреже на това място или просто да не се слага до края тапет, но първото остава препоръчително, според мен Плюсове и минуси: +: можем с един пикгард да караме много време*пример ако от S/S/S минем на S/S/H или H/S/H или H/H/H слагайки ново парче и обрязване на пикгарда и дупките в парчето печлим нова конфигурация без загуба на визия, Освен ако се мине на от хъм към сингъл->тогава визуално само ако се вгледаем ще намерим разлика защото тапета ще потъне малко или много. Да не говорим, че не купуваме нов pickguard Ако караме с една конфигураиця, то за 5лв може да си набавим достатъчно материал за изрязването на има няма поне 10 pickguard-a * и това само при положение, че започне да се бели от повърхността. Можем да си слагаме каквито искаме глупости и ако не ни хареса как стои да се върнем към стандартния черен/бял/перлен цвят - Може да се нарисува вече очертано парче по наши идеи, като начините за предпазване са безбройни -започвайки с най-простия тиксо/ лепенка тип тези, които са на дисплеите на нов gsm в магазина. - : Някои хора, биха казали, че ще влияе на звука, щом го чуват -Бели се след време - губене на 2 минути Други -/+ наистина не се сещам в момента, За "съжалние" разполагам със снимков материал само от последния "проект" с днешна дата: Мисля, че идеята за този тип преработка на pickguard стана ясна. Ако има хора, които я практикуват нека споделят - ще бъде интересно. Ако други имат свой алтернативен начин на преработване също моля да го споделят. Мисълта ми е - "аранжиране" на пикгарда, с който разполагаме, но защо не и идеята за нов спрямо материал и може би визия, то се е видяло, че бастрафиканта ще прави от дърво, но на този етап В краен случай темата ще гние, аз ще си цъфтя с моите "съживявания" на пластмасата 1 Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 9, 2011 Отговорено Юни 9, 2011 Добро утро! Все още не съм го направил, но имах подобна идея за Squier Bullet-a, дето все ще го опра'ям и все се отказвам. Моята идея беше да облепя пикгарда, като по този начин закривам дупката за средния сингъл, като в същото време изрежа място за наклонен бридж хъмбъкър. И накрая евентуално един лак отгоре, но твоят начин е по-добър според мен, защото позволява по-лесно заменяне в случай на прее*аване. Едва ли 1 мм хартия и лепило ще променят звука, колкото парче пластмаса, няколко пъти по-дебело. Чудя се Ерик Джонсън как още не си е монтирал адаптерите директно в дървото и не е изхвърлил неговия пикгард... А китарата ти ми напомня за Soul Power и Arm The Homeless на Том Морело! 1 Цитирай
Svanio Отговорено Юни 9, 2011 Автор Отговорено Юни 9, 2011 (Редактирано) "А китарата ти ми напомня за Soul Power и Arm The Homeless на Том Морело" чи къ! Аз отдавна имам в главите идея за един Harm The Artless реплика Иначе наистина не е скъп варианта, на твоя само лака не разбрах за чий ти е? -естетика може би? Редактирано Юни 9, 2011 от buy&sell 1 Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 9, 2011 Отговорено Юни 9, 2011 Бях мернал в един сайт някакво "fabric finishing", където се облепя цялата китара с тапети/мушами/каквото ти падне, след което се лакира за защита... но наистина, виждам, че за пикгард е излишно. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 9, 2011 Отговорено Юни 9, 2011 Който има грозна китара да лЕпи... Няма нещо по-грозно и което да мразя повече в една китара от пикгарда! На мойта каквото и да й направя ще я отдалеча от перфектното, така че нямам намерения да пипам... 1 Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 9, 2011 Отговорено Юни 9, 2011 (Редактирано) Я също го мразим, ама без него не може като е front rout. А някой замислял ли се е дали може да се сложи фурнир на цялата китара, като по този начин се покрие грозния front rout, след което да се изрежат дупките за адаптерите и контролите, а дупката да си седи отдолу и да може да бъде разкрита само ако се пробие фурнира? Редактирано Юни 9, 2011 от Lord Shredulous Цитирай
Svanio Отговорено Юни 9, 2011 Автор Отговорено Юни 9, 2011 На 9.06.2011 г. at 9:50, Baby Thomas написа: Няма нещо по-грозно и което да мразя повече в една китара от пикгарда! Е и аз, точно за това некви опити за "подобрение" , но в крайна сметка всеки сам си решава и за визия и за начин на промяна Цитирай
rockstar666 Отговорено Юни 10, 2011 Отговорено Юни 10, 2011 Във всички магазини за тапети, както и Бриколаж има препарат за сваляне на тапети "TAP - EX", около 6 кинта е и ги сваля без грешка, таке чи запази си и опцията за по-дебелите тапети! 1 Цитирай
Recommended Posts