разбойник Отговорено Юни 8, 2011 Автор Отговорено Юни 8, 2011 Бъди смел! Допусни, че басът не съществува изобщо - значително по-евтино е да се направи на Фотошоп. Мога да приема, че Краси/temerut не харесва адаптери Бартолини - въпрос на вкус, но допускането че адаптерът на баса, който обсъждаме е за 6 струнен инструмент само въз основа на снимка, хипотезата за неравномерно звучащите струни и твоите разсъждения за конфекцията и имиджа са меко казано несериозни. В следващите изречения би трябвало да спомена от колко години Бартолини правят адаптери, колко от моделите им ползват съвършено различна конструкция и се произвеждат по поръчка на елитни лютиери, как Уоруик е единствената европейска марка, която успява да продава масово бас китари в цял свят, при това с оригинална концепция като материали и електроника (разработени от човек, който цял живот се е занимавал с муз. инструменти - H.P. Wilfer, син на основателя и собственик на Framus, които пък са били доста реномирана марка още през 60-те), да обясня какво означава "къстъм шоп" и вероятно да свърша с махленски обобщения от типа как "не са си намерили името на улицата", но май нямам желание да го правя Цитирай
Свилен Бас Отговорено Юни 8, 2011 Отговорено Юни 8, 2011 (Редактирано) Каквото и да си мислим, ясно се вижда до къде са адаптера и струните... Относно басовете, до хиляда лева - и за 1500 съм виждал, с глъхнещи, крайни струни, а конкретно за НК - ми, поръчайте си го от Швеция, където е 3 бона и няма да глъхнат ( все не намирам време за ревю на 7-мицата, ама не глъхне ) Иначе, ако не беше уоруик, но със същите материали и конструкция, нямаше ли да сме "малко" по-критични към 6-струнните адаптери Относно ползването на двете крайни струни - ми, аз ги използвам: голям кеф е да имаш 3 октави, в две позиции (на ръката: примерно 5-то-11 прагче) а и тембърът на тънките струни е съвсем друг (почти не се качвам над 12-позиция, първа струна, което е Фа на 22-а, първа струна, на 4-струнен, но двата тона нямат нищо общо, освен като височина ) Редактирано Юни 8, 2011 от Свилен Бас Цитирай
johniebgood Отговорено Юни 8, 2011 Отговорено Юни 8, 2011 Едва ли Виктор имаше предвид, че "НК" глъхнат, ако мисли така , да заповяда да ги пробва, доста са ми минали през ръцете и не съм забелязал. Иначе -да, за 5-6 хилки в евро не само, че не трябва да глъхне, ами и мусака трябва да готви... Цитирай
Свилен Бас Отговорено Юни 8, 2011 Отговорено Юни 8, 2011 ^Не и когато 80% от стойността е заради надписа, на главата но това е друга тема... Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Юни 8, 2011 Отговорено Юни 8, 2011 Момчета, струва ми се, че сте на път да се скарате за глупости. Това наистина е бас по поръчка и е направен според изискиванията на този, който го плаща. Явно на него не му пука дали му глъхнат струните, или пък наистина не глъхнат, знае ли човек? И само за имидж да е - поръчал е, платил е, а и едва ли е единственият музикант на света, който си купува/поръчва инструмент заради имиджа си. Не сме му светили като го е поръчвал, не се знае, може да са му предлагали специално 7-струнно бартолини, но човека да е ударил с ръка по масата и да е казал - "искам 6 струнни адаптери, кефи ме да ми глъхне първа" Иначе не се съмнявам, че ако Краси някой ден отиде там да си поръчва къстъм 7-ца (може и 8-ца - дано!) ще им обясни много добре какви адаптери и защо ги иска Приканвам ви да си припомните какво се препоръчва на всеки начинаещ, който изплющи 3 линка и картинки на разни басове и пита - кой е по-по-най? Веднага му се казва - "ходи ги чуй, по картинка инструмент не се избира". Та така - нека не даваме лош пример, дискутирайки как ще звучи баса по картинка. Някой ако може да намери разни записи, където се чува или семпли - друго ще е. Peace 3 Цитирай
johniebgood Отговорено Юни 8, 2011 Отговорено Юни 8, 2011 (Редактирано) ^^Да, това сме го обсъждали и да добавя още нещо, купуваш си "евтин" бас до 1000лв, правиш подобрения каквито решиш и пак няма да дойде на цената на "надписа". Така мисля аз, за това си продавам Ибанеца, който е отговор на Уоруик от 90-те и като дърво и като ел-ка и свиря с "НК". Редактирано Юни 8, 2011 от johniebgood Цитирай
IgniteAll Отговорено Юни 24, 2011 Отговорено Юни 24, 2011 НК ли коментираме в тази тема или Уоруик? Хайде малко да се вкараме в релси! Имам два шестака на стената на две различни марки и мога да ги изрекламирам много добре, но темата е с друга цел. Цитирай
johniebgood Отговорено Юни 24, 2011 Отговорено Юни 24, 2011 Викторе, не се засягай излишно, темата просто се поизмести в ляво... Аз обаче имам едно, според мен доста конструктивно предложение за "бас" по принцип. Да вземем да си седнем на това и всеки да си представи баса, с по наколко думи , семпъла и снимки. Така хем ще избегнем тъпите въпроси Корт или Стаг, хем ще ориентираме малките. като ми остане време ще отпочна. Цитирай
golfabitch Отговорено Юни 24, 2011 Отговорено Юни 24, 2011 Викторе, не се засягай излишно, темата просто се поизмести в ляво... Аз обаче имам едно, според мен доста конструктивно предложение за "бас" по принцип. Да вземем да си седнем на това и всеки да си представи баса, с по наколко думи , семпъла и снимки. Така хем ще избегнем тъпите въпроси Корт или Стаг, хем ще ориентираме малките. като ми остане време ще отпочна. Цитирай
fifcho Отговорено Юли 6, 2011 Отговорено Юли 6, 2011 Я на бас с толко струни не мом да свирим и съм си спокоен, че никога нема да притежавам такава талпа Левичар съм, не обръщам струните, късички са ми пръстетата и обичам да се расождам по грифо като ергенин у чуждо село.... сичко що е бас над 5 струни ми е мнооого несгодно :) Цитирай
Recommended Posts