разбойник Публикувано Юни 2, 2011 Публикувано Юни 2, 2011 (Редактирано) Знам, че в малката ни несплотена компания има няколко отявлени любители на многострунните басове. Затова реших да споделя този линк: JEROEN PAUL THESSELING's Gets WARWICK 7-String Fretless Bass Редактирано Юни 2, 2011 от разбойник 7 Цитирай
Mephistofel Отговорено Юни 2, 2011 Отговорено Юни 2, 2011 Хехе, яко! И точно басистът на Obscura, досега бичеше с 6-струнен фретлес Warwick Thumb. Цитирай
IgniteAll Отговорено Юни 2, 2011 Отговорено Юни 2, 2011 Мамин, златен той! Лошото е, че тук е само око да види и джоб да проплаче... Еееееех, мечтиии! Красота и за пореден път класическа комбинация от дървесини... Цитирай
Mephistofel Отговорено Юни 3, 2011 Отговорено Юни 3, 2011 Ей за тоз' чиляк иде реч: http://www.youtube.com/watch?v=mesr2siegRg Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 6, 2011 Отговорено Юни 6, 2011 Честно казано аз не бих свирил с тая "гладка" лопата. Иде ми в повече. Цитирай
temerut Отговорено Юни 7, 2011 Отговорено Юни 7, 2011 имам една съществена забележка Баса е с адаптери за 6 струнен бас и 1 и 7 струна е възможно да се чуват много по тихо от другите и бартолини не съм въобще очарован от звука който вадят така че за тея пари да копам дупки за нови адаптери малко недомислено ми се струва иначе на визия е трепач Цитирай
johniebgood Отговорено Юни 7, 2011 Отговорено Юни 7, 2011 (Редактирано) ^Имам ти пълно доверие Краси, ама чак не ми се вярва да звучи кофти, но кой знае... Мен пък не ме кефят струните, с които е сниман, не са навити до края и като си купиш нормални ще се наложи да се сетва бриджа, ял съм го вече тоя... Редактирано Юни 7, 2011 от johniebgood Цитирай
разбойник Отговорено Юни 7, 2011 Автор Отговорено Юни 7, 2011 temerut, наистина ли мислиш, че Warwick биха пуснали в продажба инструмент "къстъм шоп" при който първа и последна струна не се чуват? Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Юни 7, 2011 Отговорено Юни 7, 2011 ^Имам ти пълно доверие Краси, ама чак не ми се вярва да звучи кофти, но кой знае... Мен пък не ме кефят струните, с които е сниман, не са навити до края и като си купиш нормални ще се наложи да се сетва бриджа, ял съм го вече тоя... В ръководството за употреба на Warwick си пише, че струни над .125 се препоръчва да са "taper core", защото седлата са направени така, че над .125 струна не влиза плътно - опира се на ръбовете на седлото и отдолу остава въздух. Според тях това влияе негативно на тона/състейна на инструмента. Сетването на бриджа не е кой-знае колко сложно, но на тоя още по-дебелата седма наистина няма да влезе, ако не е taper core - направо ще си ходи където си иска. Но според мен - няма какво да го мислим. Който има пари за такъв къстъм шоп инструмент ще намери пари и начин да се сдобива с taper core струни Цитирай
johniebgood Отговорено Юни 7, 2011 Отговорено Юни 7, 2011 (Редактирано) На моите "НК" седлата са същите и няма мърдане... Преди доста години, за един запис ме изненадаха с такива струни и трябваше да пипам бриджа, та от тогава не съм им фен. Редактирано Юни 7, 2011 от johniebgood Цитирай
IgniteAll Отговорено Юни 7, 2011 Отговорено Юни 7, 2011 Уоруик са гадни, бе... Гледайте колко малко хора са си ги купили! Еле пък този къстъм шоп... Ужас, ужас!!! Само една фирма, която уважава хората, които си дават парите за инструментите, които произвежда, ще си направи труда да напише какво НЕ става за техните инструменти. Басът определено е доста интересен и според мен милите душици, които правят това малко бижу са си сметнали всичко от-до, за да няма момент на заглъхнал тон на струни, което е характерно за басове до 1000лв. Цитирай
bgmttt Отговорено Юни 8, 2011 Отговорено Юни 8, 2011 (Редактирано) temerut, наистина ли мислиш, че Warwick биха пуснали в продажба инструмент "къстъм шоп" при който първа и последна струна не се чуват? И аз го мисля. Това не е инструмент пуснат в продажба. Просто пича си е поръчал допълнение на имиджа и Warwick са били така добри да му го изпълнят. На кой му пука, че не се чуват крайните струни, които така или иначе никой не използва? И кой чува мекия тон на фретлеса в данданията? Същото важи и за Бартолинитата. Просто седемструнен фретлес е ебаси якото.... И така..... Редактирано Юни 8, 2011 от bgmttt Цитирай
Recommended Posts