Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

От доста време се чудя защо Алнико адаптерите звучат по-меко от керамичните обикновено, и стават повече за чисти партии. Дали е заради хистерезисната крива на Алнико-то, или просто защото обикновено алнико магнитите са на пръчки, и това е последица от геометричните различия в полето. Ако има някой, занимавал се с магнитни системи, да даде мнения, моля.

Отговорено

а можете ли да кажете външна разлика има ли м/у керамични и алнико - цвят или нещо подобно - тоест ако имам някви адаптери с неизвестен модел как да разбера с какъв магнит са?

Отговорено
а можете ли да кажете външна разлика има ли м/у керамични и алнико - цвят или нещо подобно - тоест ако имам някви адаптери с неизвестен модел как да разбера с какъв магнит са?

Мисля , че алникото са по-тъмни на вид още като са нови (всмисъл , че не са почернели от времето) .

Отговорено (Редактирано)
Мисля , че алникото са по-тъмни на вид още като са нови (всмисъл , че не са почернели от времето) .

Обратното е :)

Алнико магнитите са със метален, сребрист цвят, а керамичните - с графитен.

Така или иначе, за да видите цвета на магнита (говорим за стандартен двоен адаптер), ще трябва да разглобите адаптера или поне да разлепите навития около него изолирбанд (което очевидно не е много желателно)

Редактирано от pacman
Отговорено (Редактирано)

де*а мама му - спордед сайта на Скуиер мойто дарво трябва да е с алнико, ама май (много са взели да ментят напоследък - най обикновени графитено черни магнити

Редактирано от MDFk
Отговорено

абе да ти кажа тей като са сингъл коили (китарата е страт) не стават много за жица - бриджа звучи някак си слабо и тънко, без следа от крънч, все едно слушам метал от най стария (70те)