Jump to content
Българският форум за музиканти

мнение за барабани stagg


Recommended Posts

Скоро мисля да си купувам барабани stagg точния модел немога да си спомня понеже и в сайта и го няма, но за парите мисля, че си струва (690лв) без чинелите естествено. Искам да попитам какво ви е мнението за тази марка и дали трябва да потърся други ?

Много съм ви благодарен предварително!

 

A, да. Магазина е forte music.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Лично аз не съм пробвал барабани Стаг, но от съфорумник знам че Стаговете стават единствено за първи барабани(ако няма пари за друго) или за домашни репетиции(същата история) :) Виж тези http://www.musicworld.bg/bg/c_42/i_27423/Mapex_VR5254_BL.html ... на същата цена са, без чинели, супер звук.

Поздрави :)

Редактирано от bobi123
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип съм басист и не обичам да пиша в другите раздели,но НЕ ПРАВИ ТАЗИ ГРЕшКА!!!!!!съжалявам,просто не се здържах.Един приятел си ги купи и видях с очите си как за по-малко от година се разпаднаха,и сега няма нито пари за нови,нито има барабани!Държачи ,болтове(резбите),всичко се прецака,кожите...Боже ,то само името им кожи...ако питаш мен,отделиси ги тези парички някъде и продължавай да събираш,за 1000 -1100лв.има добри сетове на Sonor,Mapex,Yamaha,тук има достатъчно колеги барабанисти които ще те насочат,не прави грешката на моя приятел ,дане съжаляваш и ти!!!Поздрави и наздраве! :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много за съвета!

Аз ще имам около 900,1000 лв просто исках леко по евтини за да ми останат некви пари и за чинели.

Принципно свиря от една година, но съм още начинаещ защото само на уроци ходих и продължавам да ходя и така търся все още варианти и до края на юни трябва да взимам някакви защото не се издържа вече :D:drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз не се навирам много в други форуми, но името и въпроса ме накараха да те объркам с един приятел. Та друг приятел си взе стартър пака на Stagg и най-големите проблеми бяха с настройването на барабаните, от тогава ги дъни като невидял (определено свири по тях, имам предвид, че ги използва интензивно) и все още са на добро ниво. Но моето мнение е следното - вземи под голямо внимание съвета на bobi123, вземи си MAPEX-a, директно сменяш педала за кардан, а както ти каза - с останалите пари се снабди с чинели и стойки.

С три думи - нищо не казах, но така или иначе проблема си беше решен вече :)

Успех от мен!

 

P.S. Ако MAPEX-a ги има в бяло/сребристо - по-добре ги вземи в такъв цвят - повярвай ми ефекта е по-добър от тотално черния комплект :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз не съм барабанст, но бифшият барабанист на групата ми пробва Стагг и каза че не го кефели, та потърсихме и намерихме ето тези | http://www.thomann.de/gr/millenium_mx200_double_bass_drum_rock.htm | и беше много доволен, а са по ефтини!

Редактирано от bustard
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хубав ли беше звука и с чинелите ли ги купи смисал както е на снимката дадено или ?!

 

за MILLENIUM съм чувал че са голямо дърво ;д и че не стават много много. Може би от там идва ниската цена от лошото качество. Но можеби наистина ще направя така варианта с Mapexa!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за 1050лв можеш да си купиш yamaha-gig maker,вярно това е най-ниският клас на yamaha,ама е yamaha.Можеш да видиш и тама,май и при тях най-ниската серия беше към 1000лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако това са първите ти барабани взимай Милениума, който колегата bustard предложи. От musicworld ще ти го доставят на цената, която виждаш без да плащаш доставка. Да не говорим, че в цената има и чинтели. Забрави за Stagg, хардуера е много калпав, стойките не са масивни, просто не си заслужава.

 

Втория вариант е Мапекса, като вземеш за останалите пари чинелки и кардан. Излиза ти с около 200-300 лева повече, но барабаните и хардуера са по-добри. Успех! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да първи ще са ми, но мисля че варианта с мапекса ще е по добър

а за чинели какво бихте ми препоръчали и всъщност в този комплект влиза ли фуса или единия чинел или само барабани и стойката?!

 

като този комплект е 678лв ще ми останат около 200 лв някъде

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ето ги твоите чинели:

 

http://www.musicworld.bg/bg/c_113/i_26593/SABIAN_SBR_First_Pack.html

 

За толкова пари толкова, и без това в комплекта на Мапекса нямаш повече стойки. :cheers2:

Редактирано от mike_portnoy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.