Lord Shredulous Публикувано Май 24, 2011 Share Публикувано Май 24, 2011 На много от процесорите има различни функции на expression педалите.Като се почне от Уа-та , филтри и се стигне до уамита и пич шифтъри. На моя Boss ME-50 има до +1 octave и -1 octave на експрешън педала и отделно хармонист в модулационните ефекти. Като съм си в София го използвам с индийския Джаксън с гадния лицензиран флойд и вече с LTDто. Тази зима като бях още с Джаксъна(блокиран флойд, настроена в E) ми хрумна да изсвиря C# в лупъра и да използвам експрешън педала за да смъкна целия строй така. Изненадващо се получи доста сполучливо и може спокойно да се свири, като тези нежелани звуци почти отсъстват. Днес пък с LTDто(Kahler , настроена в D#) реших да пробвам пък да вдигна строя. Отново никакви проблеми. Пък на хармониста и да нагласям harmony :нула , key: какъвто "строй" искам и EQ level не се получава. Някой от вас също да го е правил/му е минавало през ума? Примерно на някое Digitech Whammy или Boss PS-5 резултатите биха били по-добри, но ме изненадва как един ефект на процесор върши работата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Май 24, 2011 Share Отговорено Май 24, 2011 Играл съм си едно време с pitch shifter педала на Guitar Rig 4 aко не ме лъже паметта, ама доста прецакваше звука когато повдига или сваля строя и не ме устройваше този вариант. Ама то и не му е тази идеята до колкото знам, по скоро ей така от време на време да се използва като ефект, а не за постоянна промяна на строя, така че сигурно по предназначение ако се използва си върши работата. Иначе не съм се интересувал особено, ама не мисля че има толкова съвършен pitch shifter, че като мръднеш с него строя и да е 1:1 като чели си мръднал строя по класическия начин. Иначе доста полезно би било да се направи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lord Shredulous Отговорено Май 25, 2011 Автор Share Отговорено Май 25, 2011 Определено 1:1 не може да се докара.Иначе май системата Roland VG-99 с GK адаптерите(ако не се лъжа има и GK strat) имат опция да сменят строевете(или по-скоро да симулират)E , Drop D, Open G, Baritone,както и да заглушават точно определена струна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Svanio Отговорено Май 25, 2011 Share Отговорено Май 25, 2011 С Whammy 4 понякога използвам функцията Drop TUne, която сваля с цял тон китарата, доста ми е полезно - аз свиря в МИ и Ре#, но има доста песни от рИпИртурчето, които са с цял тон надоле или с цял тон и половина и благодарение на Whammy-то успявам да ги изсвиря тез паршета с една китара. Резултатът не е потресаващо добър, не е и ужасТен, димйек - става, но само ако нямаме алтернатива - примерно за запис не мисля, че е добра идея. Ако съм разбрал темата, че още заспивам, дано да си ме разбрал и ти Опипвал съм с уами и да сваля половин тонче - ма много играчка и а си го бутнал... поздрави Ваньо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Май 25, 2011 Share Отговорено Май 25, 2011 На пазара вече има продукти, които променят строя: - Morpheus Droptune http://www.morpheusefx.com/droptune.php - Electro Harmonics Ring Thing http://www.ehx.com/products/ring-thing - новото Whammy http://www.digitech.com/en-US/products/whammy-dt 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts