MDFk Публикувано Април 21, 2006 Публикувано Април 21, 2006 От известно време имам Creative 5.1 колонки, а днес ми дадоха кабел, с който да включвам кубето за китара в Line-in входа, за да мога за записвам без микрофон, но същевременно да мога да ползвам корекциите на Маршла. Направих един запис и ми се струва добър, но си протеснявам това мое свирене на тях дали ще ги прецака. Има ли такава опасност, и ако да, какви са разумните граници в които мога да си позволявам да записвам? Благодаря Ви предварително. Цитирай
stratocaster Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 нищо няма да им прецака. не ги дупи много ще живеят още дълго Цитирай
MDFk Отговорено Април 21, 2006 Автор Отговорено Април 21, 2006 Мени 10х. Ъм...само че ми изчезна звука от централната колона, но само при пускане на mp3-ки. На теста за колони си бачка, но иначе нъц. Това от какво може да бъде? Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 (Редактирано) Мени 10х.Ъм...само че ми изчезна звука от централната колона, но само при пускане на mp3-ки. На теста за колони си бачка, но иначе нъц. Това от какво може да бъде? Може би от плеъра , който ползваш ... едит : пРеъри няма ... грешка . Редактирано Април 21, 2006 от RockMan2005 Цитирай
stratocaster Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 (Редактирано) преинсталирай там простотиите миксери ала бала може и да се оправи едит: правописна грешчица Редактирано Април 21, 2006 от stratocaster Цитирай
jFog Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 то нямам как да ги прецакаш,щото принципно дори и да ги намалиш това няма да окаже влиания на записа.Само че после с микса...ше трябва да си чупиш ухото на 5+1..голяма олелия ще е май... Цитирай
MDFk Отговорено Април 21, 2006 Автор Отговорено Април 21, 2006 (Редактирано) Аз за записа не се тревожа толква, все някак ще сколасам, щото все пак има някаква зависимост май - нали са 2 по 2 леви и десни, централната май свири 50 на 50...Нещо от сорта, не съм сигурен. Проблема остава средната колонка - щото на мп3ки и уейвове все още няма звук, а реинсталирах всичко...само драйвърите на самата саунд карта не съм, защото си има Return to Factory Default(което впрочем и даде звука отново - само пустите мп3ки не ги пуска и 5тата колонка), но ако не ми дойде на акъла решение утре, и тях ще сменя. Та така...мерси за отзивите! пс. чакайте бас импресии скоро в Аторската музика! Редактирано Април 21, 2006 от MDFk Цитирай
IgniteAll Отговорено Април 22, 2006 Отговорено Април 22, 2006 (Редактирано) Ами тези колони могат спокойно да си загинат от басс, ако прекалиш с усилването. Значи те са предвидени и тествани основно с аудио формат и не са много ОК за свирене през тях с музикален инструмент. Честотата на която басса подава тоновете си може да се окаже летална за мембраните на колонките, особено на Криейтив. Казвам го, малко в разрез с казаното от другите мнения, но помисли как може едно силно припращяване да отвее един говорител... Така и басса им действа на тези, които са за домашно кино и гейминг. Просто много ги пази, защото не са малко парички, а и са хубавки! Що се отнася до това всички колони да ти просвирват едно парче.. Това зависи от това как е "подготвено" преди това. Мп3 много рядко звучат на всички колони. Редактирано Април 22, 2006 от IgniteAll Цитирай
MDFk Отговорено Април 24, 2006 Автор Отговорено Април 24, 2006 Благодаря на всички! @IgniteAll - друже ти пресече следващия ми въпрос с последното изречение! Сега съм спокоен, че все пак не съм сторил акано! Цитирай
niki123bg Отговорено Април 24, 2006 Отговорено Април 24, 2006 (Редактирано) Значи те са предвидени и тествани основно с аудио формат и не са много ОК за свирене през тях с музикален инструмент. Честотата на която басса подава тоновете си може да се окаже летална за мембраните на колонките, особено на Криейтив. Нещо не мога да се съглася с това. Какви са тези тайнствени и митични честоти, които бас китарата генерира, а когато се запишат като музикално произведение ги няма ? От доста време я слушам тази легенда и всеки ми разправя - не свири с китарата в хай-фи уредбата - ще я изгориш... Как така не съм изгорил нито един високоговорител за всичките тези години в които свиря директно в хай-фи уредби? И каква е разликата между това да свиря нещо на хай-фи колоните и да запиша същото и да го възпроизвеждам от wav файл на тези колони? Никой не може да ме убеди, че АД/ДА конверторите използвани съответно за запис и възпроизвеждане режат тези тайнствени честоти. Редактирано Април 24, 2006 от niki123bg Цитирай
jFog Отговорено Април 24, 2006 Отговорено Април 24, 2006 (Редактирано) Сори за Оф-а.. имам един колега,който си пуска плейстейшъна на телевизор 14 инча куча марка,щото чувал че за над 29 инчов кинескоп Стейшъна бил направо мортал... трябваше май при вицовете да го пусна Редактирано Април 24, 2006 от jFog Цитирай
разбойник Отговорено Април 24, 2006 Отговорено Април 24, 2006 Нещо не мога да се съглася с това. Какви са тези тайнствени и митични честоти, които бас китарата генерира, а когато се запишат като музикално произведение ги няма ? Динамика. Това е по-големият проблем, който при баса в комбинация с честота, а при китара - с изкривяване на звука може да отнеме живота на говорителя. Реално тези системи са направени за възпроизвеждане на муз. материал с много по-малък динамичен обхват. Цитирай
niki123bg Отговорено Април 24, 2006 Отговорено Април 24, 2006 Нещо не мога да се съглася с това. Какви са тези тайнствени и митични честоти, които бас китарата генерира, а когато се запишат като музикално произведение ги няма ? Динамика. Това е по-големият проблем, който при баса в комбинация с честота, а при китара - с изкривяване на звука може да отнеме живота на говорителя. Реално тези системи са направени за възпроизвеждане на муз. материал с много по-малък динамичен обхват. Ел. китара с дисторшън има динамика на умрял кон - като го ритнеш и мърда Това в кръга на шегата. По какъв начин динамиката скапва говорителя? Цитирай
MDFk Отговорено Април 27, 2006 Автор Отговорено Април 27, 2006 Добър въпрос; и аз искам да разбера! Цитирай
LOE Отговорено Април 27, 2006 Отговорено Април 27, 2006 факт е че на бас амповете не слагат кви да е говорители, все са хеви дюти, и познавам много хора които са издънвали китарни усилватели, които също може да се каже че са доста по издържливи от хай-фи говорителите според мен свиренето на бас през такива колконки бавно и сигурно ше ги превърне в боклуци, не казвам че ще изгорят, но ще се скапят рано или късно, в зависимост колко силно свириш, с какви ефекти и еквалайзери и т.н. Цитирай
Recommended Posts