Jump to content
Българският форум за музиканти

Даяна


Recommended Posts

Привет на всички! Казвам се Даяна и съм нова.

Започнах с пиано, когато бях на 4, а после спрях, поради родителско несъгласие. :nono: В прогимназията се запалих по рока и реших, че ще свиря на барабани, но си останах с искането. Затова пък китарата беше компромисен вариант и така вече трета година. Наскоро се върнах към пианото (божествен инструмент впрочем). Иначе съм вокал и китара/клавирни на четиричленната школна (засега) група "Betwixt". Композирам в двата любими стила- класика и рок. Силно ми въздействат Марта Аргерих, Скарлати, Рахманинов, Моцарт, Ян Тиерсен, Skillet...

Зa мое съжаление няма представител на рода, който да се е занимавал с музика, така че не зам откъде съм го наследила.

Относно образованието..уча в езикова гимназия с мисълта да взема немска езикова диплома. Чуждите езици и медицината ме влекат, но не колкото това, да седна и да пиша ноти. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

евала за всичко ,което правиш,страхотна си ,браво!! Пожелавам ти да настигнеш David MeShow и успех занапред !

Редактирано от IgniteAll
Не цитирай предходни коментари, моля. :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Добре дошла! Би ми било приятно да чуя някои от по-класическите ти идеи, макар и да не съм почитател на Марта - намирам някои от интерпретациите й на Шопен за твърде сладникави, - а пък в контекста на нашето време не съм особено съгласен с мнението на Моцарт от подписа ти - то преди всичко отразява класическия период и асоциираните с него естетически виждания, дори религиозно повлияни. Но и музиката еволюира, та днес музикалното изкуство и представата за него са много по-обширни и пъстри спрямо конвенциите на миналото. :)

 

Не мисля, че наличието на музикант или друг тип в рода е от толкова голямо значение за нечии качества в наследствения смисъл на думата, колкото за чисто културната обусловеност: детето е като горещ метал,податлив на оформяне от средата. Човекът е гъвкав и многопластов, а качествената почва може да бъда засята с много неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

iliev.p, не разбрах какво имаш предвид, но както и да е. Много се надявам да си го казал, за да блеснеш пред дамата и да затапиш грубия басист, който обижда с всяка една буква, която е написал! В този форум хората стават странни когато пише момиче. Една камара народ стават покровителствени, защитнически настроени, заграждат си територийката. Хайде това да не е поредната тема от този тип!!!

 

П.П. Това, което написах като първи коментар в тази тема беше написано с усмивка на лицето и без никакви лоши чувства. Просто така говоря и се държа когато ми е ОК в душата. Ако някой има проблеми с това нека ми пише на лично съобщение, а не да ми създава дискомфорта да му се карам пред всички в чужда тема! Не бързайте с изводите, за да не стават грешки!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, гледам, че си забравила да напишеш можеш ли да готвиш :) мислим, че тва е основно при дамите. По специално за мекици ме интересува моа ли да прайш :) :) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

евала за всичко ,което правиш,страхотна си ,браво!! Пожелавам ти да настигнеш David MeShow и успех занапред !

Него дори и Чък Норис неможе да го настигне :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.