Jump to content
Българският форум за музиканти

Какво ми трябва за вокали ?


lqlqlq

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Искам да си взема нещо по-професионално, бюджета е 700 лв, като трябва да включва

- звукова карта

- микрофон

- студийни слушалки

- необходими предусилватели

- кабели и всичко останало

Ще се радвам ако звуковата карта има и поддръжка под Linux, но в краен случай ще мина на Windows.

Редактирано от lqlqlq
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потърси в този раздел и във "Вокали" има писано много за за микрофони, предусилватели и звукови карти. 700 лв трудно ще ти стигнат за всичко без компромиси някъде. Покупка втора ръка също е добра идея с цел спестяване на пари. Не забравяй да включиш в сметките стойка и рор-филтър, ако нямаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

за тези пари можеш да намериш нещо компромисно. Ако не можеш да събереш още парички бих ти предложил следния вариант - купуваш някакви по евтини слушалки, те не са толкова важни за качеството на звука (освен ако смяташ да ги ползваш за смесване, но ако нямаш монитори и нямаш достатъчно пари, по добре смесвай на колони каквито имаш. AKG и Sennheiser имат някакви по евтини модели слушалки под 100 лева, трябва да видиш в някой музикален магазин. За отделен читав преамп парички няма да имаш ... не купувай преамповете на behringer! голям боклук са, често се развалят, а и вкарват шум, по-добре е звукова карта с по-читав преамп. Препоръчвам ти като марки M-Audio и EMU (по-скоро вторите, знам че имат читави мик преампи). Не знам обаче ему-то дали има поддръжка под Линукс, аз лично не съм ползвал, иначе знам че доста продукти на м-аудио (НО НЕ ВСИЧКИ) имат и драйвери за Линукс. Всъщност сега порових да гледам разни карти на м-аудио и така като гледам за твоите нужди и бюджет има една-две, ама нямат поддръжка под Линукс. Май ще трябва да видиш нещо на е-му, ама нямам представа за драйвери и поддръжка - колегите да помагат или рови из нета. Емуто обаче са малко по-солени, но мисля че си заслужават.

като микрофон горещо препоръчвам Rode - като че ли не са толкова известни като марка, но имам доста богат опит с тях и смятам че са много добри машинки, още повече че имат модели и на по-приемливи цени. Моделът NT-1A мисля че е около 350 лева, но ще трябва да провериш, ако не греша за България вносител е Алмар, имат и партньори, не знам за магазини

 

това мога да дам като най-общ съвет...колегите да помагат...

 

p.s. и да не приемеш другите ми съвети, приеми този: не купувай студиен кондензаторен микрофон втора ръка - не се знае на какво ще попаднеш, ако продавача е некоректен - с времето шпулите на микрофоните се скапват, разлепват, овлажняват и т.н. и резултата е скапан звук, ниско ниво, шумове...

Редактирано от master_gamgee
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.