Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за Synthogy Ivory Grand


Recommended Posts

Здравейте,

 

След дълги брожения по различните модели CLP на Ямаха един познат от англисйки форум (пише ревюта за клавиатури и синтезатори за Keyboard Magazine) ме посъветва да погледна споменатия софтуер Synthogy Ivory Grand. Тъй като не познавам някой, който да го ползва (а и тази тема май не се дискутира много-много по форумите) се чудех дали някой от потребителите тук може да даде някакъв отзив за софтуера, предимства и недостатъци. Освен това, как може да се закупи това нещо, имат ли представител в България, ако не - от къде бихте ми препоръчали. Четох, че софтуерът изисква някакъв донгъл да бъде мушнат в USB-то - този донгъл от къде се купува?

 

Разполагам с достатъзно бърз компютър, който покрива препоръчителните системни изисквания (въпреки, че ми се ще да имах SSD за подобен стрийминг - доста екстремен ми се вижда с тези 77 гигабайта библиотека).

 

За контролер засега съм се спрял на Yamaha CP-33 - от всичките им пиана клавиатурата на това май най-добре ми пасна като усет, макар че служителите на Динакорд са гейове и отказаха да свалят пианото от рак-а за да посвиря на него в нормална обстановка. Познаваме се с управителя на магазина на Искърско шосе г-н Милушев, и мога да си уговоря с него да ми предоставят нормални условия да пробвам пианото. (Боже мой, все едно че искам услуга от тях, те май изобщо не се интересуват от парите ми, и има вероятност от Томан да го взема). Бихте ли препоръчали друг (по-евтин) контролер, който да е със същите качества като Yamaha CP-33 - ще го ползвам само като пиано, не се интересувам от разни кнобове, слайдери, други бленди и пр.

 

Поздрави,

 

Георги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В сайта им не е сложен български представител, и аз го поръчах ат английския дистрибутор.

http://www.synthogy.com/support/distributors.html

 

iLok ключа е необходим за да се работи с програмата. Мисля, че може да се включи с поръчката на програмата.С такъв ключ, може да работиш на всеки компютър, където е инсталирана програмата.

 

Аз лично ползвам Italian Grand версията, която ми харесва най-много. Това е семплиран Fazioli роял.

За живо свирене мисля, че Ivory, както и други софт. пиана, не е най-добрият вариант. Няма тази стабилност каквата е при готовите инструменти. Поне при мен. За запис, обаче (Експортиране на MIDI на аудио) , мисля че това, ако не най-добрия, то със сигурност е сред най-добрите възможни.

 

Модераторът, може да добави и повече ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха, може би трябваше да уточня, че не съм професионален музикант, а свиря и композирам за удоволствие (хоби). Обикновено, като се върна от работа, докато си почина едно-друго и става това време (22:00), когато е невъзможно да се свири на акустичното пиано (то, освен всичко друго, е и с твърде тежка клавиатура - направо не мога да си представя как съм свирил на него като малък!).

 

Но, разбира се, ще се случва да си взимам пианото и лаптопа на живо свирене, на миналото фирмено коледно парти пожънах голям успех с изпълнението си на песен на Битълс на PSR-s900. Освен това, напът сме да сформираме аматьорска група с част от колегите - те вече си купиха от Томан бас и акустична китара.

 

Предполагам, че под "няма тази стабилност каквато е при готовите инструменти" имаш предвид, че софтуерът крашва (или реагира бавно понякога), или че понякога дискът се върти твърде бавно и не може да зареди всички семпли. Във всички случаи бих предпочел варианта само с пиано (без софтуер), но няма инструмент, който да отговори на предпочитанията ми. Харесва ми клавиатурата на CP-33, но пък пиано семпъла е ужасен (бързо затихва и има луупинг). А най-добриото като звук дигитално пиано, на което съм свирил, e CP-5 с модуларния синтезис - вълшебен звук - но то е с много лекичка клавиатура, която освен това е балансирана (не е graded hammer). Изобщо, съм като във вица когато има казан - катран няма, когато има катран - казан няма.

 

А съм се ориентирал към Synthogy заради семпъла на Стейнуей.

 

Ще се радвам, ако още някой сподели впечатленията си от Synthogy.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай Pianoteq. Мисля, че ще останеш доволен. Върви дори на келяв лаптоп с пентиум на 1,6 гх.

Имаш доста възможности да си поиграеш с настройките и може да докараш приличен звук. И не забравяй, че все още няма озвучително тяло, което да вибрира както резонаторната дъска на пианото/рояла. Всяка тонколона вади собствен звук. Затова айворито, колкото и добре да е направено, като сложиш някое стъпълце за 250 лева и тонколони тъндър, просто нищо няма да се получи. Преди стъполото ще има и пулт, който допълнително ще усложни нещата, защото ще се изкушиш да пипаш параметриците.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи броузих ю-туп за пианото P95 и един от изпълнителите свиреше с VSTi na truepianos. Останах впечатлен от звука, техният плъгин държи цялата информация в паметта и не стриймва от диска. Синтоджи може би е най-доброто, но освен по-скъпия софтуер и донгъла ще трябва да се изръся и с доста парички за лаптоп със SSD. Truepianos имат демо версия, която ще си инсталирам някой ден и ако ми хареса, ще си го купя. А ако не, ще си карам със семплите на Ямаха.

 

Благодаря на всички, които отговориха в темата.

 

Георги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти на всички!Пробвай Galaxy II K4 Vienna Grand Imperial.С него свиря на живо и ползвам Yamaha P70 за контролер.Досега не съм имал проблеми.Почти всички софтуерни пиана имат настройки за това дали да стриймват от диска или да се заредят в рам паметта.Според машината си намираш най-добрия вариант за свирене.За да са стабилни софтуерните пиана на живо,според мен има голямо значение аудио интерфейса и машината,както и самата комбинация между двете.Иначе почти всички пиана са направени горе долу стабилно.Ползвах преди Steinberg The Grand 2 и също има приличен звук и се вписва в оркестъра.Galaxy II K4 Vintage D е моя фаворит,но за жалост,поне за мен звучи само като самостоятелно пиано и то доста убедително.Alicias Keys Piano е също за самостоятелно по моя преценка.7CGrand,Art Vista Virtual Grand Piano,Galaxy II K4 Steinway,New York Piano са някои които съм пробвал,но не съм харесал толкова колкото по-горните.Но това си е мое виждане.Пиша ги само за инфо ако не си чувал за тях.За жалост Synthogy не съм пробвал,но много го хвалят...въпрос на вкус....може и да е добро!Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.