Trysth Публикувано Април 30, 2011 Публикувано Април 30, 2011 Мога ли да намеря кабинет 4х12 с говорители Celestion Vintage 30 някъде в София? Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Май 1, 2011 Отговорено Май 1, 2011 В РФ продават Vintage 30,но за кабинет съм търсил само 2x12 Цитирай
Trysth Отговорено Май 1, 2011 Автор Отговорено Май 1, 2011 За закупуване ми трябва. Lord Shredulous, не разбрах в РФ имат само V30, или кабинети с V30? Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Май 1, 2011 Отговорено Май 1, 2011 Само говорителите имаше.От целите кабинети все бяха други Celestion или Eminence Цитирай
sw1tched Отговорено Май 1, 2011 Отговорено Май 1, 2011 Мисля, че бях гледал в ценова листа на Фактор, Рандал с V30ки Цитирай
Slash's Snakepit Отговорено Май 5, 2011 Отговорено Май 5, 2011 избери си какъвто искаш кабинет от Томан, и до колкото разбрах в Динакорд ти го доставят на същата цена доря няма да плащаш доставка. Имат някаква такава услуга, поръчваш чакаш до месец доставка, без да я плащаш, ако не се лъжа с 10% капаро. Специално в Томан имаш голямо разнообразие, като мой съвет вземи си най-ефтиното с V30, няма да намериш разлика от друг по-скъп кабинет освен формата или надписа с марката Цитирай
sw1tched Отговорено Май 5, 2011 Отговорено Май 5, 2011 ^ Кофти съвет. Разлика има, при това голяма, говорено е много пъти. Точно заради тази разлика и съвета за Томан не важи. Цитирай
Svanio Отговорено Май 5, 2011 Отговорено Май 5, 2011 Само ще отбележа, че бях до "..." и нямаше никакви говорители Celestion, казаха, че трябва да си поръчам. Цитирай
liquid_death Отговорено Май 5, 2011 Отговорено Май 5, 2011 (Редактирано) Там така ме мотаха 2 месеца за В30 и така и не стана, въпреки че са официални дилъри.... ^^^Доста кофти съвет. Редактирано Май 5, 2011 от liquid_death Цитирай
chris_barnes Отговорено Май 5, 2011 Отговорено Май 5, 2011 Цък имат Orange, би трябвало да имат някой 4х12. Можеш да звъннеш по телефона и да питаш Цената до колкото видях на най-евтиния closed back с vintage 30 е 1480лв. Цитирай
Trysth Отговорено Май 5, 2011 Автор Отговорено Май 5, 2011 ^ Да, толкоз е. Малко дебелшки ми идват оранжадите. Иначе мерси за съветите. Едни обаче казват, че нямало значение от марката, други викат, че има значение. Къде е истината в крайна сметка и има ли как да я проверим тая работа? Цитирай
chris_barnes Отговорено Май 6, 2011 Отговорено Май 6, 2011 (Редактирано) Ама естествено, че има. Иначе (поне в БГ) никой нямаше да си купува скъпи ампове (ако евтините звучаха по същият начин)...просто не сме чак толкова богати,че да се фукаме. Голяма част от звука на 1 кабинет идва от няколко компонента: - обем на кабинета (изчислен специално за точният модел говорители) - материал на кабинета (едно е от някъф гаден талаШИТ, друго е от скъп брезов шперплат) - изработка и използвани методи/сглобки (освен здравината донякъде оказват влияние и на звука). Общо взето работата е комплексна, силно НЕ бих те посъветвал да купуваш най-евтиният кабинет с Vintage 30Ки. п.с. евтините марки са евтини, защото избягват инвестиции във разни неща като research and development...тоест, да правят измервания и изчисления за това как трябва да звучи едно нещо. Редактирано Май 6, 2011 от chris_barnes Цитирай
sw1tched Отговорено Май 6, 2011 Отговорено Май 6, 2011 Зависи какви са ти амбициите. Ако идеята е да свириш на живо и като цяло да те радва звука - нищо чудно и Harley Benton-а да ти свърши работа, не е като да звучи гадно. Ако ще го записваш в хубаво студио или просто искаш най-доброто като звук (с идеята взимаш го и забравяш за търсене на техника и т.н.) то определено разликата си оправдава парите. 1 Цитирай
Recommended Posts